Aslan Bey bence gördüğü olaylara tepkili.
Evet tepkiliyim! Arkadaşlar en büyük tepkim kendimize, biz avcılara! Çuvaldızı kendimize batıralım önce... Duyarsızlığımıza tepkim. Bananeciliğimize tepkim. Umursamazlığımıza, duyarsızlığımıza... Tepeden ne gelirse kabul etmemize, hiç ses çıkarmamamıza...
''Avcıyız, kurallı ve bilinçli avcıyız'' diyoruz. Fakat gereğini yerine getirmiyoruz. Hakkımızı aramıyoruz... DKMP'ın bilimsellikten uzak, avcılık gerçeklerinden uzak, inanç ve geleneğimizden uzak kararlarına hiç tepki vermiyoruz... Çevremizde her türlü avı serbestçe her mevsim yapanlara bir şey demiyoruz... Göller kurutuluyor, av hayvanlarının yaşam ve üreme alanları tahrip ediliyor... Susuyoruz!
Ava başladığım zamanlar 3-4 tüfek atmıştım angıtlara, fakat hiç vurmadım. Zaten ördek avı da favori avım değil. Dağ ve gezme avlarını severim, beklemeyi sevmem. Angıt avı açılmış ta olsa hiç bir zaman avına gitmeyeceğim. Belki başka avlar yaparken denk gelirse atarız. Bu kadar. Derdim angıt avının açılması değil yani. Derdim DKMP'ın tepeden inme kararlar alması ve bizim buna tepkisiz kalmamız..
Şimdi bu MAK'ta karabatak kuşunun avı serbest edildi. Niçin? Bu av kuşumu? Değil! Eti yenen bir kuş mu? Değil! Avlanması sevilen bir kuş mu? Değil! Sayıları çok mu artmış, diğer av hayvanlarını tehdit mi ediyor? Değil!.. E o zaman bunun avı niye serbest oldu? Hangi akıl, hangi inanç, hangi bilimsel veriler doğrultusunda ava açmaya karar verdiniz?
Gelelim angıta... Bilimsel olarak konuya bakarsak; yaşam alanı ve popülasyonu çok geniş. Dünya nüfusu 8-10 milyon. Nesillerinin azalması konusunda hiç bir endişe yok! Bizim ülkemizde de en bol bulunan su kuşlarından. Geçtiğimiz kış Urfa-Antep civarında çok sayıda gördük. Gördüğümüz sakarca kazı, angıtın 5'te biri değildi.
Avcılık açısından bakarsak, her ülkede avı serbest. Biz de de serbest gibi bir şey. Denetim olmadığı için vuran, vuruyor.. Bazıları hususi avına gidiyor...
İnançlarımız noktasından konuya bakarsak, avı ve yenmesi helal. Diğer ördek ve kaz türleriyle aynı hükümlere tabi!
E o zaman avının yasak olmasının sebebi ne? Yasalara uyanlar ve belgesi olan avcılar seyretsin, diğerleri vursun diye mi?
Yani konu angıt değil! Bilmem anlatabildim mi?