DEĞERLİ ARKADAŞLAR yine polemik konusu olacak ancak bence avcılığın basamakları vardır ve pointerle avlanmakta bu basamakların birincisidir bu düşünce tamamen benim şahsi fikrimdir ancak 30-32 yıllık av hayatımın bana verdiği tecrübelerin neticesidir.. pointerle avlanan 100 avcıya sorulsa sezonda kaç tavşan vuruyorsunuz diye herhalde ancak 10 tanesi 3-5-7 li rakamların ötesine geçemez bir 10 kişi kadarıda 1-3-5 gibi rakamları telaffuz eder geriye kalan 80 kişi bırakın tavşan vurmayı tavşana silah bile atamadıklarından hayıflanıp durur aradan uzun zaman geçer,,, değişik pointerler,, setterler,,yerli diye tabir ettiğimiz kırık pointerler,,sonrasında kuurzhaarlar,,ülkemizde sayısı çok çok az olmakla birlikte brague francelar gelir geçer.... ve yolun sonu DRAHHTHAAR bulununca başka bir ırk aranmaz olur .... TABİKİ HER IRKIN İYİSİ GÜZELİ VE AV YAPANI OLMAK KAYDI İLE ODA % OLARAK EN ÇOK drahhtaarda olduğuna göre benim görüşüme göre av köpeği aleminde bundan başka söze gerek bırakmıyor...HERKESE SELAMLAR...