Gönderen Konu: Boğaz enfeksiyonu  (Okunma sayısı 4419 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı T.Uğur ÖZCAN

• *
Boğaz enfeksiyonu
« : 28 Nisan 2010, 21:04:19 »
    Kaya bey selamlar!!!
    Boğaz enfeksiyonu nedir?neden olur, mevsimlemi alakalı,ve tedavi süresinde kullanılan antibiyotiklerin
    köpeğime bir zararı olur mu? ve insanlardaki gibi salgın şeklinde hayvandan hayvana bulaşıyor mu?       
    bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim!!!

Tevfik Uğur ÖZCAN
1975-Eskişehir

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
Ynt: Boğaz enfeksiyonu
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2010, 22:58:18 »
uğur bey öncelikle boğaz enfeksyonundan kastınızın ne olduğu önemli bir çok etken boğaz enfeksyonuna sebep olur eğer hekiminizin koyduğu tanıyı bana söylerseniz size daha detaylı yardım edebilirim
  antibiyotikle ilgili olarakta her ilaç kullanımı sırasında vücutta yapıcı etkilerinin yanında yıkıcı birtakımda reaksyonlara sebep olmaktadır ancak doğru doz  ve yöntemle uygulanan ilacın yapıcı etkileri daha ön planda olacaktır bu sebeple ilaç kullanmadan önce hekiminize danışmanızı ve onun söylediği doğrultuda tedaviye devam etmenizi önerebilirim
                                                                                                                                                  saygılrar
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı T.Uğur ÖZCAN

• *
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2010, 01:56:33 »
Köpeğim Sanki boğazında bir şey var ve cıkartmaya calışıyor gibi tuaf sesler sanki öksürme ve karından nefes alma hareketleri yapıyor gibiydi. Veterinerimi telefonla aradım gözleri de yaşarıyormuydu diye sordu, evet ağlıyor gibi sulanma var dedim ama çapak yoktu oda boğaz enfeksiyonu geçirdiğini ve hemen antibiyotik başlamamız gerektiğini söyledi, bende forumda antibiyotik karaçiğerde tahribat yapıyor diye okuduğumu hatırlıyorum bu konudada fikrinizi almak istemiştim...

Tevfik Uğur ÖZCAN
1975-Eskişehir

• *
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2010, 12:44:24 »
uğur bey köpeğinize kemik veriyormusunuz veya bulunduğu yerde yutabileceği her hangi bir yabancı cisim var mı
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı T.Uğur ÖZCAN

• *
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2010, 21:30:37 »
Yok Kaya bey mama hariçi bir şey vermiyoruz...
Veterinerimin söylediğine göre,soğuk almış bir iki gün lodos oldu o yüzden olduğunu söylüyor, gerçi bulunduğu yer korunaklı ama anlayamadım,eforlu  köpeklerde  olabiliyor dedi kapalı bir alana aldık,iğne ve antibiyotik başladık
Korkulaçak bir şey yok diyor kendisi ama bilmiyorum endişelenmelimiyim...

Tevfik Uğur ÖZCAN
1975-Eskişehir

• *
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2010, 21:43:14 »
 uğur bey muayeneyi yapan arkadaş korkulacak birşey yok dediğine göre sakin olup dediklerini yapmanızda yarar var ben vakayı görmediğim için çokta fazla yorum yapamayacağım
                                                                                                                                                    geçmişolsun
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı T.Uğur ÖZCAN

• *
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2010, 21:55:36 »
 Teşekkürler!!!
 Sağolun,yardımcı olmaya çalışmanız bile yetiyor, birde size açmışken bronş iğnesi dedi galiba veteriner,m telaffuzda yanlışlık olabilir ama bu iğne yapıldımı bilmiyorum yapılmama ihtimaline karşılık tekrar yaptırmamızda bir sakınca var mı?

Tevfik Uğur ÖZCAN
1975-Eskişehir

Çevrimdışı T.Uğur ÖZCAN

• *
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2010, 21:57:51 »
Tüm iğneleri yapıldı demişlerdi ama bu iğne yapılsa hasta olmazdı diyor veterinerim, yanında başka köpekler de var onlar iğneli ve hiç birinde rahatsızlık yok 

Tevfik Uğur ÖZCAN
1975-Eskişehir

• *
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2010, 23:26:19 »
evet uğrbey bronchin aşısını mutlaka yaptırın özellikle çok sayıda köpeğin bir arada bulundurulduğu barınak ve çiftlik gibi yerlerde bu aşı mutlaka yapılmalı
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı T.Uğur ÖZCAN

• *
« Yanıtla #9 : 30 Nisan 2010, 21:56:26 »
   Bugun iğnesine baktım iki tane karıştırılarak yapılan iğne, ekopen diğeride gene ekobenix gibi bir şey süt gibi beyaz renkli bakterilerin yol açtığı virüslere karşı kullanılıyor diyor propektüsünse. 3 gün küllanıp bitirmek mi gerekiyor acaba?
Birde benim gördüğümde yeni hasta oluyor du keyifsizdi ama bugun daha da halsiz hareketleri eskiye göre çok yavaş ne kadar böyle sürecek, dışarıya çıkartmadan hareketlerini biraz kısıtlamak mı gerekiyor, ek bir şey vermelimiyim ayrıca, iki günde biraz zayıflamış,kilo kaybı var...

Tevfik Uğur ÖZCAN
1975-Eskişehir