Gönderen Konu: köpeğime itaat eğitimleri olan otur yat ve bekle komutlarını nasıl öğretebilirim  (Okunma sayısı 3996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türkay DÖNMEZ

• *
sayın recep ilgin bey ve değerli avcı dostlarım 2 aylık safkan ingiliz lavrak setterim var köpeğime itaat eğitimleri olan otur yat ve bekle komutlarını nasıl öğretebilirim ilk köpeğim ilgileriniz için şimdiden teşekkürler
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2012, 23:45:07 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Türkay DÖNMEZ
1971-Zonguldak

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: yardım istiyorum
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2010, 17:17:17 »
otur de sırtının gerisine hafiften vur ve elinle bastırarak oturttur..tasmasından tut ykarı çek başını korkudan yatmasın..oturduktan sonrada yat de elinle bastırarak yatır köpegi..oturdugunda ve yattıgında kalk komutu verene kadat otursun yatsın..tasmasındaki kayışıyla yürütürken bekle de ipini sertçe çek durdur..belli zaman sonra bekle de kayışını bırak yavaşyavaş uzaklaş köpekten uzaklaşırken köpege sert bak parmagınla ikaz et ve hadi komutunu ver ..köpegin sabrını taşırmadan günde 15 dakika 15 günde hepsini yapmaya başlar...egitim sonunda bolca sev  ödülü bu olsun.kolay gelsin..
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2010, 17:20:00 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Türkay DÖNMEZ

• *
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2010, 21:08:23 »
değerli bilgileriniz ve ilginiz için teşekkür ederim ferma eğitimine ne zaman başlamalıyım
Türkay DÖNMEZ
1971-Zonguldak

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2010, 21:46:03 »
Türkay bey aşağıdaki linkte bulunan dosyalarda sitemizde ve internette daha önce paylaşılmış belgelerdir
bilgisayarınızda kayıt edip okuyabilirsiniz

http://www.avlakforum.com/forum/belgeler/kopek_egitimi.doc

http://www.avlakforum.com/forum/belgeler/kopek_egitimi_yavru2.doc.doc

http://www.avlakforum.com/forum/belgeler/kopek_egitimi_yavru.doc
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Türkay DÖNMEZ

• *
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2010, 22:57:35 »
tuncay bey ilginiz için çok teşekkür ederim
Türkay DÖNMEZ
1971-Zonguldak

Çevrimdışı Sabri ALKIŞ

• *
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2010, 19:51:14 »
merhabalar. yaklaşık 2 aylık spaniel cinsi köpek aldık 2 haftadır ilgileniyorum ve şimdilik otur bekle gel ve getiri öğrettim fakat köpeğim sürekli ayaklarıma dolaşıyor ayağımın dibinden ayrılmıyor en ufak hareketimde ayağımı yakalamaya çalışıyor bu durumda köpeğin avda arama yapmayacağı şeklinde bir kanaat oluşturdu ne yapmam gerek acaba?birde bu ırk bildiğim kadarıyla fermada vermiyor ben bıldırcın keklik ve tavşan avında kullanmayı düşünüyorum ama avcı abilerim su avında işe yarayacağını diğer avlar için boşa beslemememi öneriyorlar birde sizlerin engin bilgi ve tecrübelerinizi rica ediyorum. herkese saygılar...
Sabri ALKIŞ
1981-Konya

Çevrimdışı Türkay DÖNMEZ

• *
« Yanıtla #6 : 23 Nisan 2010, 00:14:25 »
sabri kardeşim bence 2 aylık köpekten çok fazla şey bekliyorsun köpek temel itaat eğitimlerini hemen öğrendiğine göre muhakkak fermayıda öğrenecektir yanlız biraz sabır gösterip sezona kadar eğitime devam etmelisin avlakta değişecektir çok güzel ferması olan spanieller gördüm sabredip ferma eğitimine devam et saygılar
Türkay DÖNMEZ
1971-Zonguldak

Çevrimdışı Mehmet ERSAYGILI

• *
« Yanıtla #7 : 19 Ağustos 2011, 17:30:22 »
selamun aleykum recep bey 2 yasında drahtar kopegım bıldırcını yutuyor ne yapmam gerekıyor tuz denedım herseyı denedım bırturlu beceremedım
Mehmet ERSAYGILI
1979-Burdur