Gönderen Konu: Köpek Maması  (Okunma sayısı 10774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet KALEM

• *
Köpek Maması
« : 14 Nisan 2010, 21:28:57 »
Merhaba ava yeni başlayan biri olarak ilkkez köpek sahibi oldum. köpeğim 65 günlük oldu ve mamaya başladım. geçenlerde köpeğim için mama aldım mamanın ismi  ROYAL CANIN MINI JUNIOR 33  alırken av köpeği olduğunu belirttim ve bana bu mamayı verdiler. bugün internetten bu mamayı incelerken küçük ırklar için olduğu yazılı ve pointer ile ilgili bi kelime geçmiyor. acaba bana yanlış mama mı verdiler köpeğin iskelet yapısında bi bozulma olur mu yanlış mama kullanmaktan. benim bildiğim kadarıyla av köpekleri büyük ırk sınıfına giriyor. bu konu hakkındaki bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
Ahmet KALEM
1984-İzmir

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Köpek Maması
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2010, 22:46:54 »
junior, papy gibi ibareler yavru maması oldugunu belirtir..siz<in aldıgınız mamada yavru maması ve kaliteli bir mamadır içiniz rahat olsun....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2010, 23:35:32 »
ahmet kardeşim mama alırken öncelikle veteriner kliniklerini tercih etmeni öneririm klinikte hekimine danışırsan sana mamalarla ilgili detaylı bilgi verecektir
 birde mama alırken üzerinde superpiremium veya en azından premium ibarelerinden birinin bulunmasına özen göster
 av köpekleri için performans mamalarını tercih et tabiki bu mamayı sezon içinde kullanmanı öneririm sezonun kapalı olduğu dönemlerde köpeğin 7 yaşından küçükse (ki seninki küçük) üzerinde adult(yetişkin köpek için) yazan mamaları kullan
  köpeğin henüz 1 yaşından küçük olduğu için 1 yaşına kadar puppy(yavru köpek) mama kullan (köpeğin 1 yaşını doldurana kadar)
   umarım yardımcı olabilmişimdir
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ahmet KALEM

• *
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2010, 06:55:15 »
cevaplarınız için öncelikle teşekkürler. şimdi bu mama küçük ırklar için diyor. pointer büyük ırk olarak geçtiği için büyük ırka küçük ırk maması vermek sakıncalı olur mu? vitaminleri ona göre ayarlanmıştır küçük ırkta farklı vitaminler, büyük ırkta farklı vitaminler vardır büyük ihtimalle farklı olmasa bile yağ oranları besin oranları farklıdır. bu da hayvanın yağ oranını arttırır vücudu ağırlaşır ve bacakları hayvanı taşıyamama gibi bir problem ortaya çıkartabilir mi? benim aklıma takılanlar bunlar. bu konu hakkında aydınlatabilirmisiniz. tekrar teşekkürler...
Ahmet KALEM
1984-İzmir

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2010, 07:55:06 »
Ahmet kardeşim ilk 6 ay olana kadar PUPPY mama kesinlikle kullan,6 aydan sonra 1 yaşına kadar ister PUPPY istersen JUNİOR mama kullanabilirsin,ama sakın sakın şimdi kullandığın mamayı verme derim ben ağır gelebilir.Aldığın mama çok kaliteli mama fakat JUNİOR için çok erken
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #5 : 15 Nisan 2010, 08:34:40 »
Size Royal Canın Selection Pupy i gönül rahatlığıyla önerebilirim. Kendim kullandım ve sonucu ortada.
Size verilen mama sanırım köpeğinize uygun değil. Sanırım en güzeli uygun yeni bir mama almak ve elinizdeki mamayı da azar azar onunla karıştırarak onunla birlikte vermek olacaktır.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

• *
« Yanıtla #6 : 15 Nisan 2010, 08:38:14 »
evet ahmet bey av köpeklerimiz orta ırka griyor buna göre bir mama tercih ederseniz iyi olur sizin de dediğiniz gibi  orta ırk bir köpekle küçük urk veya dev ırk bir köpeğin beslenme gereksinimleri farklıdır
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ahmet KALEM

• *
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2010, 09:21:58 »
cevaplarınız için teşekkürler mamayı aldığım yer ile konuştum. mamayı alırken av köpeği için olduğunu belirtmiştim ama siz bana bu mamayı verdiniz dedim tamam o zaman mamayı getirin değiştirelim dediler. yardımlarınız için tekrar teşekkürler...
Ahmet KALEM
1984-İzmir

• *
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2010, 09:35:08 »
ahmet bey mama alırken üstünde premium yada superpremium ibarelerinden birinin olmasına dikkat edin çünkü adi marka mamaları köpeklerimizin karaciğer ve böbreklerinde siroz , kronik böbrek yetmezliği, böbrek taşları gibi geri dönüşümü pek mümkün olmayan sorunlara neden olabilmektedir
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2010, 09:46:19 »
Av köpekleri iri ırka girmez. İri ırk köpeklerde kangal mastif vb. gibi köpekler çok çabuk ve hızlı büyüdükleri için onların mamaları biraz daha kontrollu ve diyet tarzıdır. Av köpekleri varsa orta ırk mama alınmalıdır. Orta ırkların protein değerleri iri ırklarınkinden fazladır

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ahmet KALEM

• *
« Yanıtla #10 : 15 Nisan 2010, 13:19:31 »
cevap yazan aarkadaşların hepsine teşekkür ederim. mamayı değiştirdim geldim sağolsunlar zorluk çıkarmadan yardımcı oldular. Pro Plan Puppy aldım. hills markayı aradım ama bulamadım. Pro Plan Puppy in de güzel olduğunu söylediler inşallah bi problem çıkmaz yardımlarınız için tekrar teşekkürler...
Ahmet KALEM
1984-İzmir

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #11 : 15 Nisan 2010, 13:30:34 »
ProPlan Lamp&Rice Puppy harika bir mama. Ben kullandım ve çok da memnun kaldım. Ancak, 1 seneden sonra fiyat açısından daha mütevazi bir mamaya geçebilirsiniz. Ben ilk sene Proplan kullandım, daha sonra Pedigree'ye geçtim. Fiyatları yarı yarıya oynuyor.
  • Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #12 : 15 Nisan 2010, 14:34:17 »
Proplan harika bir mamadır. Doğru bir tercih yapmışsınız

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• *
« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2010, 14:36:59 »
bora bey malesef pedigree tavsiye edebileceğim kalitede bir mama değil lütfen mama alırken üzerinde premium yada superpremium ibareleri bulunan mamaları tercih edin aksi taktirde köpeklerinizin karaciğer ve böbreklerinde geri dönüşümü mümkün olmayan tahribatlara yol açabilirsiniz
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #14 : 15 Nisan 2010, 17:27:27 »
bora bey malesef pedigree tavsiye edebileceğim kalitede bir mama değil lütfen mama alırken üzerinde premium yada superpremium ibareleri bulunan mamaları tercih edin aksi taktirde köpeklerinizin karaciğer ve böbreklerinde geri dönüşümü mümkün olmayan tahribatlara yol açabilirsiniz

Kaya bey, proplan'ın paketi yaklaşık 155 TL, hills paketi 150 TL, Acana 120 TL, royal canin 150 TL civarı. Pedigree mamanın kampanyada 3 paketi 170 TL . Benim köpek 15 kg paketi maksimum 1 ayda tüketiyor. Hatta sezonda 20 günde 1 paket mama gidiyor.

Ekonomik premium mamalarda neler iyidir?
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #15 : 26 Mayıs 2010, 17:31:17 »
Valla Bora abi güzel yorum yapmışsın ama cevap gelmemiş sanırım.

Henüz cevap gelmedi ancak veteriner arkadaşlarımız herhalde bizlere ekonomik ama premium mama markaları hakkında öneride bulunacaklardır.
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Tarık OĞUZ

• *
« Yanıtla #16 : 27 Mayıs 2010, 00:02:59 »
ekonomik premium mama bona cıbo dur tavsiye ederim kesinlikle kilo kaybı yok dışkı çok az, ahmet beyede yanlış mama verilmiş mini junıor değil medıum junıor verilmeliydi,selectıon modeli bir alt guruptur yani daha ucuzdur.
Tarık OĞUZ
1961 İZMİR
                     İzmir  Hatay  Avcılar  Derneği

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 05 Ağustos 2010, 23:32:27 »
ANF pupy mama nasıldır arkadaşlar vet.hekim önerdi..bende aldım şuan 2 aylık yavruya kullanıyorum......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Misafir 48

• *
« Yanıtla #18 : 06 Ağustos 2010, 08:25:16 »
Bir avcı olarak değil hekim olarak öneride bulunacaksam bora ve sabri bey:
sadece hills-royal canin-proplan-eukanuba... gb mamaları önerebilirim....
diğer mamaları tavsiye edemem. maddi durum uygun değil sözünü kabul edemem çünkü profesyonel alıp diğer gıdalar(ekmek,yemek artığı...vs) ile takviye ederek tüketim süresini uzatarak dier ucuz mamalardan uzaklaşmanızı öneririm...
çünkü ortada bir canlı ve sağlık var...örnek vereyim; çocuğuna kim kanserojen çin biberonu ile süt verior yada ne olduğu belli olmayan hazır mamalar verior... hiç kimseee.. aynı durum, benim köpeğim çocuğumdan farksız benim için...
bakacaksam iyi bakarım bakamayacaksam 1 gün dahi o dili ağzı olmayan hayvanlara işkence etmem...
Misafir 48

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #19 : 06 Ağustos 2010, 08:37:03 »
ANF pupy mama nasıldır arkadaşlar vet.hekim önerdi..bende aldım şuan 2 aylık yavruya kullanıyorum......

bırol abıı anf mamayı rıdvan abıı kullanıyorr cok memnunnmuss bende merak ettım sordumm bakalım bende alıcam
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

• *
« Yanıtla #20 : 06 Ağustos 2010, 12:16:37 »
tavsiye edebileceğim iyi bir markadır
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #21 : 18 Mart 2011, 14:40:15 »
Yaptığım araştırmalar sonucunda(özellikle yabancı sitelerde) içeriğinde yan ürün yazan ve fazla tahıl içeren mamaların uygun olmadığını anladım.Benim ulaştığım sonuç; en kaliteli mama markası ORİJEN.Fiyatıda bilinen kaliteli markalarla farksız.Bu konuda çok şey yazabilirim ama kısaca MÜKEMMEL..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Yunus KÖKER

• *
« Yanıtla #22 : 31 Mart 2011, 15:10:34 »
Evet Orijeni ben de çok inceledim gerçekten şu ana kadar Türkiyeye gelmiş en kaliteli mama olduğuna karar verdim.
Yeni bir yavru pointer aldım. Süttem kesildiği zaman Orijen ile beslemeyi düşünüyorum
Hatay Kırıkhan dan sevgiler
  • İngiliz Pointer
  • Edduart Ketner Süperpoze
  • HUĞLU 901 G
Yunus KÖKER
1968 Kırıkhan

gif image hosting