Gönderen Konu: Kuluçka Makinem - 10.09.2010 Güncel  (Okunma sayısı 18052 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Güngör FİDAN

• *
Ynt: Kuluçka Makinem - Yeni Resimler Eklendi
« Yanıtla #25 : 08 Mayıs 2010, 16:34:02 »
 O0 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) O0 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) O0 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) O0 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) O0 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) O0 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Güngör FİDAN
1969-İzmir

Çevrimdışı Muhammet KALYONCU

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #26 : 09 Temmuz 2010, 22:12:27 »
10 Keklik 30 Bıldırcın 10 Tavuk yumurtası ile yeniden çalıştırdım İnşallah çıkarlar özellikle kekliklerim :) hayırlısı artık
Ezanları duyduğunda,şükretmeyen bir gönül taşıyorsan...Yüreğine bir selâ oku...
Muhammet KALYONCU / Bursa Nilüfer
[email protected] / 05384584337
https://www.facebook.com/kuluckalik.yumurta.satis
www.kuluckalikyumurtasatisi.com

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #27 : 25 Temmuz 2010, 19:24:50 »
bıldırcınlarım çıkmaya başladı ;) ;)
 inşallah kekliklerde çıkar  8)
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2010, 19:26:05 Gönderen: Muhammet KALYONCU »

Çevrimdışı Cihan İLHAN

• *
« Yanıtla #28 : 14 Ağustos 2010, 23:40:16 »
bu yumurtaları nerden buluyosunuz ya
Cihan İLHAN
1990 BURSA

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #29 : 14 Ağustos 2010, 23:44:02 »
bu yumurtaları nerden buluyosunuz ya

keklikleri başka birinden aldım diğerleri kendi yumurtalarım

Çevrimdışı Cihan İLHAN

• *
« Yanıtla #30 : 14 Ağustos 2010, 23:55:45 »
benm bu konuda çevrem yok bilginiz varsa nereden sahip olabileceğime dair yardım edebilirmisinz. tşkrlr
Cihan İLHAN
1990 BURSA

Çevrimdışı Cihan İLHAN

• *
« Yanıtla #31 : 15 Ağustos 2010, 00:45:03 »
kuluçka makinesiyle ugraşıorum zaten ama ben yumurtaları sormuştum keklik falan dikkatimi çekti tşklr
Cihan İLHAN
1990 BURSA

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #32 : 15 Ağustos 2010, 17:05:38 »
kuluçka makinesiyle ugraşıorum zaten ama ben yumurtaları sormuştum keklik falan dikkatimi çekti tşklr

sahibinden.com da bakabilirsin herçeşit yumurta var

• *
  • Bursa/Nilüfer
Ynt: Kuluçka Makinem - 10.09.2010 Güncel
« Yanıtla #33 : 10 Eylül 2010, 17:52:00 »
Bıldırcınlarım

Sadece 2 tane çıkan kekliklerim

Bunlarda Ördeklerim

8)  8)  8)

O0  O0  O0

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #34 : 10 Eylül 2010, 18:30:27 »
Aslında benimde niyetim öyle yerimde müsait herçeşit hayvandan edinmek istiyorum seviyorum hayvanları bende
hayvanlarlar iç içe olmak mutlu ediyor beni.
Dediklerin doğru en iyi bakımı yapsanda öle biliyorlar vede nedennini bilemiyorsun .Bende para verip aldığım bir çok yumurtadan yavru alamadım
60 tl verip aldığım hindilerde öldüler sebebinide bilmiyorum bu iş biraz da böyle belki birşeyde yanlış yapıyoruzdur kimbilir.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2010, 18:47:40 Gönderen: Muhammet KALYONCU »

Çevrimdışı Hasan ŞENÖZ

• *
« Yanıtla #35 : 13 Eylül 2010, 22:02:35 »
Merhaba Muhammet. Başarını kutlarım gerçekten kendim çıkartmışçasına sevindim. Muhammet kuluçga makinasına fanın dışarıdan çekmiş oldu u oksiçenli havayı iç kısmına dağıtıyor icerde ki sıcak havayla birlite .Peki kuluçga makinasında ikinci bir tahlie deliği varmı? Yoksa sadece fanın arkasındaki deliktenmi? İçerideki hava tahliye oluyor? Beni bu konuda bilgilendirirsen Çok sevinirim. Selamlar.  O0

İYİ ÇAN SES ÇIKARIR
Hasan ŞENÖZ  VE YELKİ KÖYÜ.
1947-İzmir

Çevrimdışı Hasan ŞENÖZ

• *
« Yanıtla #36 : 14 Eylül 2010, 13:53:56 »
Muhammet tavuk gillerin taşlara ihtiyaçı  vardır, kücük temiz beyazlı gırili yutabilecek taşlara yani.İnce kum koyun yaşadıkları yerlere. Hem çeşinirler içerisinde hemde ihtiyac olanları yutarlar. Sanırım mineral ihtiyaclarını taştan sağlıyorlar.Aldığım bıldırcınlar bir ara hastalandılar ölmiye başlayanlar oldu rahmetli annemin önerisi onlara kum koy taşa ihtiyacları var demişti ve kum koydun yem yerçesine kum yemeye başladılar ve daha sora kuşlar düzeldi. İsal olurlarsa sularına neo teramisin ismi altında bir antibiyotik koy tabihi purospektifini okuyarak ne kadar suya ne kadar konuçağını öğren öyle koy Size başarılar. Selamlar.

İYİ ÇAN SES ÇIKARIR
1947-İzmir

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #37 : 14 Eylül 2010, 21:39:12 »
Merhaba Muhammet. Başarını kutlarım gerçekten kendim çıkartmışçasına sevindim. Muhammet kuluçga makinasına fanın dışarıdan çekmiş oldu u oksiçenli havayı iç kısmına dağıtıyor icerde ki sıcak havayla birlite .Peki kuluçga makinasında ikinci bir tahlie deliği varmı? Yoksa sadece fanın arkasındaki deliktenmi? İçerideki hava tahliye oluyor? Beni bu konuda bilgilendirirsen Çok sevinirim. Selamlar.  O0

ilk önce yoktu daha sonra gereke bileceğini düşündüm ve üsttaraftan parmak kalınlığında 2 delik açtım faydası oldumu tam bilmiyorum ama fanın üstündeki delikte küçüktü yetersizdir diye açtım .
Kum olayını bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkürler.
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2010, 21:41:48 Gönderen: Muhammet KALYONCU »

Çevrimdışı Hasan ŞENÖZ

• *
« Yanıtla #38 : 17 Eylül 2010, 12:04:00 »
Bilgiler birleştikce başarılar çoğalır.Sevgili Peygamberimizin İsmini taşıyan. Sevgili Muhammet Kalyoncu. Bir kıprıslı soydaşımızın açılamalarını yazayım. Bilgi olsun diye. Gurk olmuş bir cin tovuğunun altına bozulmuş yumurtaları koyuyormuş. Burdaki amaç o tovuğun gurk olmaktan vaz gecmemesi için imiş, kulucga makinasındaki yumurtalar çıkmak üzere çatladıklarında o gece gurk tavuğun altındaki yumurtaları alarak çatlamış cıkmak üzere olan yumurtaları koyuyormuş ve ertesi ğün civcivler cıktığında tavuk onları gezdirmiye başlıyormuş ve varimli olduğunu anlatıyordu.Bu gibi hobiyle uğraşan arkadaşlara başarılar. Selamlar.

İYİ ÇAN SES ÇIKARIR
1947-İzmir

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #39 : 17 Eylül 2010, 21:32:38 »
Bilgiler birleştikce başarılar çoğalır.Sevgili Peygamberimizin İsmini taşıyan. Sevgili Muhammet Kalyoncu. Bir kıprıslı soydaşımızın açılamalarını yazayım. Bilgi olsun diye. Gurk olmuş bir cin tovuğunun altına bozulmuş yumurtaları koyuyormuş. Burdaki amaç o tovuğun gurk olmaktan vaz gecmemesi için imiş, kulucga makinasındaki yumurtalar çıkmak üzere çatladıklarında o gece gurk tavuğun altındaki yumurtaları alarak çatlamış cıkmak üzere olan yumurtaları koyuyormuş ve ertesi ğün civcivler cıktığında tavuk onları gezdirmiye başlıyormuş ve varimli olduğunu anlatıyordu.Bu gibi hobiyle uğraşan arkadaşlara başarılar. Selamlar.

haklısınız bilgiler paylaştıkça çoğalır yöntem güzel bir yöndemmiş :)

Çevrimdışı Mehmet KARAKAYA

• *
« Yanıtla #40 : 17 Eylül 2010, 21:58:52 »
muhammet benim arka bahçedede en vayi çeşit keklikten tavuğa ..  güvercinden kaz a kadar hayvan vardı bu sene yani yeni dağıttım ....  güvercin altından çok bıldırcın çıkardım ...  en büyük hayalim tavuğun altından keklik çıkarmaktı ...  geçen sene  denedim yapamadım ..  bu sene gork olan ilk tavuğun altına koydum ...  hepsini iner çıkarken kırdı ...  bu sene 3 tavuk altında denedim 2 si ufak tavuktu ..  namussuzlar yeteri kadar yatmadı telef oldu ...   beyaz tavuk altına koydum 7 adet ..  tavuk ta cins miş amma yattı ...  ne garip yumurtalar bir gün önce yada bir gün sonra çıkar çıkma işlemi 3  yada 4 gün sürerdi ..   yaban hayatı ya allahın işi  bir sabah kümesi bir açtım 7 si birden çıktımış ....   3 yada 4 hafta yaşadılar ..  tavuk nereye onlar oraya pire gibilerdi ..  heyecanla büyümelerini bekliyordum ..  onların büyük bahçede tavukla birlikte gezmelerini seyretmek  en büyük hayalimdi ....yemta bugday ve yeşilliğede bayılıyolardı ...   ama 1 ay sonra hepsi 1 yada 2 gün arayla ölmeye başladılar ..  en büyük hatayı nerde yaptım bulamadım ....   bir kaç arkadaşım bıldırcın büyütme yemi ve sularına ilaç koyman gerekirdi dedi ama bu hayvan o vahşi yaşamda nasıl ayakta kalıyor ozaman ...  yem önünde su önünde ...   ve tekrar tekrar kekliğe olan sevgim daha da arttı   gerçekten bir komando hayatı var bu kuşun ...  ama civcivlerim yine talan oldu  bir daha denemiyeceğim ...  
serkan abi keklik yavrularına iki günde bir yağlı yumarta yedirirsen hiç bişey olmuyorlar sonra birazda çekirge  yakalayıp verdin mi hiç birşey olmuyor bu çanavarlara birazda haşhaş verirsin bu iş tamam
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2010, 22:01:59 Gönderen: Mehmet KARAKAYA »

Mehmet KARAKAYA
1985 / BURDUR -- ANTALYA
Tel:05464220938

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #41 : 03 Ekim 2010, 18:34:21 »
buğün ilginç birşey oldu her zamanki gibi bıldırcınları yayılmaları hava alıp gezinmeleri için bahçede saldım onları izlerken biri havalandı ve gitti onu gören biri daha havalandı gitti :) normalde uçmazlardı zıplarlar kanat çırparlar ama uçup gitmezlerdi ne olduysa özgürlük damarları depreşti ve ikisi uçtu gittim aradım birii buldum diğerini bulamadım doğaya bir bıldırcın kazandırdım mutluyum pişman değilim gene olsa gene yaparım   ;D  ;D

8)

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #42 : 01 Aralık 2010, 20:53:03 »
75 Bıldırcın yumurtası ile yeniden 40 adet jumbo yumurtası koydum normal bıldırcınlardan yapı olarak eperce büyük yumurtalarıda öyle çift sarılı yumurtluyorlar 14 Aralıkta çıkacaklar inşallah

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #43 : 01 Aralık 2010, 20:59:03 »
Buda üretim hatası mini yumurta  ;D

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #44 : 06 Aralık 2010, 22:32:56 »
Muhammet bey, öncelikle bu güzel uğraşınız nedeni ile sizi tebrik ediyorum. Ben de kendi yaptığım kuluçka makinası ile keklik ürettim. Benim keklikler de önceleri kelini yararken ölüyorlardı. Ben de size biraz tecrübelerimi aktarayım. 1-Şayet tel üzerinde beslemiyorsanız, altlarındaki kumu sık sık değiştirin. mümkünse fırınlanmış kum kullanın. 2-Arkadaşlardan biri yazmış, ince taşı hiç eksik etmeyin. 3- Yumurta yapan kekliklere ya da yumurtlamaya yeni başlayacak kekliklere ve ufak yavrulara etlik civciv yemi verin. 4-En önemlisi yeni çıkan yavrulara tavuk aşısı uygulayın, 2 ayda bir tekrarlayın. göreceksiniz zayiatınız hemen hemen bitecektir. Saygılar.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

• *
  • Bursa/Nilüfer
« Yanıtla #45 : 07 Aralık 2010, 00:20:43 »
Muhammet bey, öncelikle bu güzel uğraşınız nedeni ile sizi tebrik ediyorum. Ben de kendi yaptığım kuluçka makinası ile keklik ürettim. Benim keklikler de önceleri kelini yararken ölüyorlardı. Ben de size biraz tecrübelerimi aktarayım. 1-Şayet tel üzerinde beslemiyorsanız, altlarındaki kumu sık sık değiştirin. mümkünse fırınlanmış kum kullanın. 2-Arkadaşlardan biri yazmış, ince taşı hiç eksik etmeyin. 3- Yumurta yapan kekliklere ya da yumurtlamaya yeni başlayacak kekliklere ve ufak yavrulara etlik civciv yemi verin. 4-En önemlisi yeni çıkan yavrulara tavuk aşısı uygulayın, 2 ayda bir tekrarlayın. göreceksiniz zayiatınız hemen hemen bitecektir. Saygılar.

verdiğin bilgiler için teşekkürler Mustafa abi en ufak bir öneriyi bile dikkate alıyorum hiç şüpeniz olmasın