Emre bey, sürgüyü yavaşça kontrollü bıraktığınızda oturabilirdi elbette. Bunun bir süre sonra gerçekleşeceğini göreceksiniz. Yeni çifteleri düşünün; benim 15 senelik pozenin kırma mandalı hala tam düzleşmedi. Sanki yeni gibi azcık yanda duruyor. Buna avans diyorlar. Yani laçkalaşmasını geciktirmek için fazladan süre(kullanma) verilmiş. Sizin tüfekte de böyle bir şey var.
Tüfekte bir kilit hatası olsa asla kendiliğinden kilitlenemezdi. Demek neredeyse SIFIR toleransla kilitleniyor. Buna memnun olmanız gerekir. Tüfeğiniz -en azından- kilit açısından ömürlük bence.
Eğer kilitlenme olmadan fişek patlarsa tehlikeli olur tabi ama bunu da kendiniz demişsiniz ki olmuyormuş. Kaldı ki kendi kendine çalışırken de hata olmuyormuş.
Eğer biraz ağır fişekler atarsanız veya çokca orta ağırlıkta, daha çabuk değişir. Dediğim gibi mekanizma kızaklarını, namlu kuyruğundaki kilit yuvasını biraz yağlayıp 35-40 gramlık fişeklerle 2 kutu talim yapsanız büyük fark olur. Tüfek her yönden daha akıcı çalışmaya başlar.
Ben sizin şikayetlerinizin aslında iyi şeyler olduğu konusunda hala ısrarcıyım. Hiçbir tüfek fabrikasıyla falan da alakam yok ve elinizdeki tüfekten de yok
Maksadım tüfeği temize çıkarmak değil, ehemmiyetsiz bir şey olduğu konusunda ikna olmanız.
Eğer sizi mutsuz edecekse fabrikaya gönderin, istediğiniz şekle getirsinler ama avansı uçacak, yazık olacak.
Bu arada kilitlenme olmadığında horoz düşüyor mu? Muhtemelen düşüyordur. Bizim yerli tüfeklerden bildiğim sadece birinde kilitlenme tam gerçekleşmemişse tetiği çekersin ama horoz düşmez. Diğerlerinde düşer ama iğneye dokunmaz. Sizdeki nasıl?