Gönderen Konu: Keçiyi vuran 12 bin lirayı öder  (Okunma sayısı 9699 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
Keçiyi vuran 12 bin lirayı öder
« : 27 Mart 2010, 22:25:32 »

MALATYA’da yasa dışı yaban keçisi avlayan Ali Dolaş yakalandı. Kaçak avcının vurduğu 2 yaşındaki dişi yaban keçisine ise el konuldu.

Ölü yaban keçisi Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edilirken, avlanması yasak ve korunan türlerden olan ayrıca üreme döneminde yaban keçisi avlanan Ali Dolaş’a avcılık belgesi olmadan, avlanma sezonu dışında ve koruma altında olan yaban hayvanını avlama kabahati nedeniyle 799 TL, avladığı yaban keçisi için de 12 bin TL tazminat bedeli olmak üzere toplam 12 bin 799 TL ceza verildi.

1980-Antalya

Çevrimdışı Atakan AKIN

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
Ynt: Keçiyi vuran 12 bin lirayı öder
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2010, 22:48:29 »
Üreme döneminde hayvan vurmanın cezası para olmamalıdır bunun avcılıkla hiçbir alakası yoktur böyle kişilere hapis cezası verilmelidir...
Atakan AKIN
1977-MANİSA-ALANYA

Çevrimdışı Turgay SULU

• *
  • DRAHTHAAR YOLUN SONU :)
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2010, 22:54:58 »
hep deriz ya biz adam olmayiz bazan hakikaten dogru bir laf gibi geliyor , be vicdansizlar be imansizlar bu nedir yaw hayvan hep hamile inanamiyorum cocuk oldurmek gibi bu avciliksa ben avci degilim arkadas,,,

Turgay SULU 1969
AKSARAY - ANTALYA

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2010, 11:28:18 »
Birçok kanunda olduğu gibi, Kanun koyucular kanunları kendileri hazırlamadıkları, kanunları hep emsal avrupa ülkelerindeki kanunlara bakarak, oradaki uygulanan kanunlara yakın kanunlar hazırlanmıştır.
sonuç itibari ile bizim insanlarımıza (sözde avrupalı) bu kanunlara istinaden uygulanan cezalar gerçekten çok az özellikle türk ceza kanununa bakınız, kara avcılığı kanunu da buna benziyor.Bu bohçacılara öyle cezalar vereceksin ki uzun bir süre belini doğrultamacak ve bu ve bunun gibiler de cezanın ağırlığını bildiği için böyle davranamayacaklar.
yaklaşık 20-30 bin TL para cezası, kısa bir süre de olsa hapis cezası ve kamu hizmetlerinden faydalanamama gibi cezalar, bazılarınıza bu cezalar çok ağır gelebilir, hatta birçoğumuz biliyoruz ki bırakın yaban keçisini İnsan öldüren bile ne yazıkki bu cezalara çaptırılmıyor, durumun ne kadar içler acısı olduğunu biraz düşünün..yapılması gereken ilk şey kanunların özellikle uygulanan cezaların yeniden gözden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum.Aslında bunun için Trafik cezaları güzel bir örnek.. ben gayet memnunum yani, alkollü araç kullananlarda,aşırı hız yapan, vs.. gerçekten azaldı..istanbul çevresi şehirler arası yollarda önceden 200 kmh altına inmezdi kimse şimdi 120'yi geçmiyorlar 260 TL veren limiti geçiyor heryerde radar var :)
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2010, 11:56:56 »
bildiğim kadarıyla keçiyi yasal olarak avlamanın bedeli 30-40 bin tl gibi bir meblağ kaçak olarak hemde dişi ve üreme sezonundaki hayvanı vurmanın bedeli 12 bin tl ha bide bu arkadaşın belgeside yok ne dersiniz sizce de adaletin makbuzu biraz ucuz olmamış mı
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ertan SERT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2010, 12:15:59 »
çezanın daha ağır olmasını dilerdim
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET
[imghttp://http://

Çevrimdışı İbrahim TAŞKIN 42

• *
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2010, 12:20:32 »
bu hayvanın canını kast eden insanlıktan nasibini almamış ve o hayvandan daha değirsizder bence
ben ava bu zezon başlayacağım anlayacağınız baya bi acemiyim ama şu anda ilk yaptığım şey kuluçka makinası yapmak, bitmesne az kaldı önce üreteceksin ki kıymetini bileceksin sonra avını yapacaksın  avcının bence birazda vicdanı olması gerekyor
İbrahim TAŞKIN
1981-Konya

Çevrimdışı Zeynal KAPLAN

• *
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2010, 12:25:40 »
abi yazık ya vallaha yazık bu kadar cahillik olmaz olamaz biz ne yazsak boş elini biraz vicdanına koy be kardeşim...
Zeynal Abidin KAPLAN
1984-Mersin

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2010, 12:29:33 »
beter olsun bu ne avcılıga ne ınsanlıga sıgar
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2010, 12:38:33 »
Dişi ve yavrulu keçiyi vurmak ..Yazık...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 30 Haziran 2010, 13:15:55 »
bildiğim kadarıyla keçiyi yasal olarak avlamanın bedeli 30-40 bin tl gibi bir meblağ kaçak olarak hemde dişi ve üreme sezonundaki hayvanı vurmanın bedeli 12 bin tl ha bide bu arkadaşın belgeside yok ne dersiniz sizce de adaletin makbuzu biraz ucuz olmamış mı
SN.GİRAY belgeli ve izinli teke avcılığı bedeli düşündüğünüz gibi absürt rakamlar değil yerel avcılar için 1400-1700tl arası bir rakam yanlış hatırlamıyorsam ,, bölge dışı yerli avcılar içinde 2400-2700tl arası bir rakam olduğunu duymuştum... ÜREME DÖNEMİ,,GENÇ BİR DİŞİ,,AVLAYANIN DEĞİL AVCI İNSAN OLDUĞUNU DAHİ DÜŞÜNEMİYORUM ,,EN UCUZ TABİRİ İLE CEHALET,,EĞER BİLİNÇLİ YAPILDI İSE VAHŞET VE CANİLİK DİYORUM....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 30 Haziran 2010, 13:28:56 »
Sevgili dostlar,bu insan avcı deyilki,avcı olmuş olsaydı kural ve kaidelerine göre avlanırdı.Bu insan olsa olsa cani olur.B u tür insanlara ne denebilirki.
Çünkü avcı dostlar yasalara ve kurallara göre avlanır.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #12 : 30 Haziran 2010, 15:32:49 »
Mudurnudada geyik vuran birine 16000 lira ceza verilmişti,adam mahkemeye gide gele  en son sanırım ceza 1000 ytl ye kadar düşmüştü.zaten bi dana alsan 2000 ytl.
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #13 : 07 Aralık 2010, 12:34:50 »
Herkes yorum yapmış saygı duyarım,fakat eleştiri yaparken her zaman olayları tek taraflı değilde iki yönlü düşünmek lazım.O şahsın yaptığı iş zaman ve cinsiyet yönünden kabul edilemez.Ama bir arkadaş demiş 13-15 bin ceza az 20-30 bin olmalı bir daha belini doğrultamamalı,avrupada yasalar böyle diye.Tamam cezasını çeksin ona bir lafım yokda,bu 20-30 bin cezayı kesecek olan devlet millete nasıl yaşam standartları sunmuşki 20-30 bin ceza kessin,önce ona bakmak lazım.Avrupa örneği verilmiş doğrudur,Avrupalı devletler insanına yüksek yaşam standartları sunmuş,ortalama aylık gelirleri 15-20 bin,bizde kaç?aylık ortalama çok açık ve bariz bir şekilde 500-600 tl.Akıl var mantık var aylık geliri 3-4 bin olan bir adam afedersiniz bu haltı işlemez,gider yasal avlar.Ben bölgem itibariyle bu hayvanların ocağındayım diyeyim artık,buradada  paralı av yapılan ve korunan büyük bir saha var.Bu işleri az çok bilirim,Devlet haklı olarak kontenjan sırasını daha fazla gelir bıraktığı için yabancı avcıya veriyor,yerli avcıyada yer kalırsa veya torpille.Yerli avcının ödediği 2-3 bin tl civarı yabancı avcı 10-20 bin arası.Hal böyle olunca cezalarda bu hususlar dikkate alınarak yapılıyor.Yanlış anlamayın o adamı savunduğum felan yok,bu işi sürekli yapan dişi-oğlak ayrımı yapmadan vuran adamı aksine birde dayak manyağı yapacaksın,bilmem anlatabildimmi. ;)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #14 : 07 Aralık 2010, 13:01:06 »
Ülkenin ortalama gelirine göre ceza konulursa kimsenin kota almasına gerek kalmaz. Vurur hayvanı kaçak yakalanırsa da verir parayı geçer gider.
Cezalar caydırmak amacı ile verilir teşvik etmek amacı ile değil.
Yabancı avcılara 20-30,000 tl ödemesinin gerekçesi av turizmi acentelerinin fiyatlarından kaynaklanıyor.
Yerli avcı 3-3,5 arası fiyatlandırmalarda gidiyor, 90cm uzunluğundaki trofe boynuzlarda.
Ülkede büyük avda yeterli denetim yok, katım zamanı geliyor.
Resmi vurulan senede 500 tane ise herhalde illegal bunun 2-3 katı vuruluyordur.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Levent TUNCEL

• *
« Yanıtla #15 : 07 Aralık 2010, 13:28:35 »
affınıza sığınarak bir yorumda bulunmak isterim; adam vurmuş keçiyi ve cezayı yemiş. buna denecek bişey yok  ülkemizde yaban keçisi çok az o zaman bunu tamamen yasaklanması gerekir benim düşüncem, bas parayı vur keçiyi değil, ülke benim ülke ama ülkemin keçisini üçbeş paralı adam gelsin bassın parayı vursun öylemi adalet bunun neresinde
Levent TUNCEL
1978 aydın

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #16 : 07 Aralık 2010, 13:38:04 »
Levent bey parayı basan da basmayan da vuruyor bu keçiyi.
60 seneden beri karaca geyik yasak ormanların karacadan geyikten geçilmemesi gerekir.
Ama yok.
Her zaman diyorum;
Bu ülkenin güvenlik kuvvetleri insanı insandan koruyor,
Bu ülkenin hayvanlarını insanlardan koruyan yok. :D
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #17 : 07 Aralık 2010, 14:10:41 »
Osman abi beni yanlış anlamayın benim sitemim sizlere değil devletin yanlışlarına.Ben kaçak avlanan adamı koruduğum falan yok.Bu devlet bu millete adam gibi yaşanacak ortamı sağlasın inanın bu tür durumlar yüzde yetmiş azalır.Yoksa beni yanlış anlamasın,bugünkü Türkiye şartlarında bir adam bir keçi vurdu diye 20-30 bin ceza keser adamın ocağını duman edersen, oda bir dahaki sefere alır eline tüfeği başkalarının ocağını duman eder.Biraz gerçekçi olmakta fayda var.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Kemal YILMAZ 27

• *
« Yanıtla #18 : 07 Aralık 2010, 16:15:04 »
Üreme döneminde hayvan vurmanın cezası para olmamalıdır bunun avcılıkla hiçbir alakası yoktur böyle kişilere hapis cezası verilmelidir...
Kemal YILMAZ
1971-Gaziantep / Samsun

Ezan Dinmez,Bayrak İnmez,Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez !

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #19 : 07 Aralık 2010, 16:23:52 »
orman müdürlüğü ne yaptı  keçiyi merak ettim. ????

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #20 : 08 Aralık 2010, 08:56:00 »
afiyetle yamişlerdir... mahkemede delili olarak sunacak halleri yok ya.. raporu sunulur eti yutulur... :)
ormancı olmak varmış yaff :D:D

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Levent TUNCEL

• *
« Yanıtla #21 : 08 Aralık 2010, 09:47:16 »
bildiğim kadarıyla usülsüzavcılıkda elegeçirilen av hayvanları ihale ile satılması gerekiyor ama zannetmiyorumki satılsın. milli parklarda şöför olarak çalışan bi arkadaşın eniştesi benim öğretmenimdi onlara bile keklikler geliyormuş siz düşünün artık 
Levent TUNCEL
1978 aydın

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 08 Aralık 2010, 09:54:33 »
Yazık ki çok yazık
1981 / Samsun / Malatya

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 08 Aralık 2010, 10:36:17 »
 ;D

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #24 : 08 Aralık 2010, 21:01:31 »
bazende janarma koarakolunun askerleri ziyafet çekiyormuşşş,,, bizim orada bir ara sölemişlerdi kaçak balıkçılık dan vurgun yapmış epey bir kilo jandarma..... yesin de tek asker kardeşlerim yesin.. godomanlar işini nasılsa görüyor..
aynen usta

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL