Gönderen Konu: Köpekte Bağlı Kalma Sorunu  (Okunma sayısı 6714 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
Köpekte Bağlı Kalma Sorunu
« : 23 Mart 2010, 19:56:04 »
Setter cinsi dişi köpeğim yaklaşık 9 aylık olmasına rağmen hala kapalı kalmaya veya zincire bağlanmaya alışamadı. Bağlandığında hemen havlamaya başlıyor. Serbestte bırakamıyorum çünkü çamurun içine girip kuşların peşinden koşturuyor ve bulduğu herşeyi yiyor.

Bu havlamayı nasıl engelleyebilirim. Şok veren eğitim tasması çözüm olur mu? Veya başka önerisi olan arkadaşlar var mı?

Lütfen yardım edin, bu çok sıkıntılı bir hal almaya başladı, komşuları rahatsız ediyor :((
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Hakan BODUROĞLU

• *
  • Her zaman Pointer
Ynt: Köpekte Bağlı Kalma Sorunu
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2010, 20:11:24 »
Bu sorunu bir arkadaşım havlama tasmasıyla aşmıştı.
Hakan BODUROĞLU
1962 Altınoluk / Balıkesir

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2010, 20:38:15 »
Bu sorunu bir arkadaşım havlama tasmasıyla aşmıştı.

Hakan abi bende aynı şeyi düşünüyorum ama şok hayvana zarar verir diye korkuyorum. Piyasada sadece hayvanın duyabileceği ses dalgası yayarak, hayvanın havlamasını kesen, şoklulara göre daha ucuz olan ürünler var ama bunlar ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum. Bunlardan kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Çağdaş NAZLIM

• *
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2010, 21:11:41 »
Slm .Hasan abi havlama tasması kesin çozüm........
Çağdaş NAZLIM
1991 OMÜ ENDÜSTRİ MÜH. ALAÇAM/SAMSUN

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2010, 00:50:19 »
Slm .Hasan abi havlama tasması kesin çozüm........

Çağdaş, peki şok veren mi yoksa ses dalgası yayan mı çözer bu durumu?
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2010, 20:49:42 »
Recep İLGİN
fethiyeli avcı
Bölüm-Moderatorü

Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulubü Derneği

HAVLAMA SORUNU
« : 18 Eylül 2007, 00:08:17 » Alıntı Değiştir Sil Konuyu böl 

--------------------------------------------------------------------------------

Köpeğinizin Havlama Sorunu

Komşularınızı çıldırtan havlamayı durdurmak elinizde;
Köpekler havlar.
Bu onların doğasında olan, normal bir davranış. Zaten pek çok insanın köpek besleme nedeni de, tehlike anında uyarılmak. Bir yabancı yaklaşırken ya da yabancı bir ses duyduğunda köpeğin havlaması iyi de, bazı durumlarda sizin için değilse bile, komşular için problem olabiliyor bu durum.
Havlama nasıl engellenir?
Sizinle rahatlayabilen ve size güvenen bir köpeğiniz varsa eğer, havlamasını kontrol etmeniz pek zor değil. Köpeğiniz "otur, yat" gibi komutlara uyuyorsa, havlama sorununu da çözebileceksiniz demektir.
• Köpek sahiplerinin hemen hepsinin havlama karşısında ilk tepkisi "hayır" diye bağırmak. Oysa bu, genellikle durumu daha kötü hale getirir. Sahibinin de havladığını sanan köpek, daha şevkle havlamaya başlar.
• Köpeği eğitmenin yolu, tıpkı çocuk eğitiminde olduğu gibi, tutarlı olmaktır. Bir komut bulun kendinize. Mesela "yeter" deyin. Ve bu kelimeyi, hep aynı ses tonuyla söyleyin.
• Sabırlı olun. Davranışları değiştirmek uzun zaman alabilir. Ve bunu yavaş yavaş yapmanız gerekiyor. Öfkenin bir yararı olmaz.
• Köpek istediğinizi yaptığında onu ödüllendirmeniz gerekiyor. Ödül, cezadan çok daha etkin bir eğitim yoludur. Fiziksel cezalar, köpeğinizi korkutmak ve aranızdaki bağı yıpratmak dışında bir işe yaramaz.
• Havladığında köpeğinize sarılmayın. Çünkü ona sarılırsanız, köpeğiniz gerçekten korkutucu bir şey olduğunu düşünerek daha şiddetli havlayabilir. Rahatlatıcı bir sesle konuşun.
• Bir uzmana danışmaktan korkmayın. Hatta bu kişiler, köpeğinizi havlarken görürlerse, daha yerinde öneriler ya da ipuçları verebilirler size...
Köpekler niye havlar?
• Uyarı amaçlı: Köpekler, tehlike anında, bildikleri tek dilde yani havlayarak sahiplerini uyarırlar. Tehlike yaklaşırken, havlama sıklığı ve havlamanın şiddeti de artar.
• Dikkat çekmek için: Genellikle yavru köpekler, dikkat çekmek ve ilgi toplamak için havlarlar. Kulak asmamak zor olabilir. Ama bu durumda onunla ilgilenmek, havlamayı onayladığınızı gösterir.
• Oyun/heyecan havlamaları: Bunlar kısa ve tiz havlamalardır. Köpeğiniz, oyun oynarken heyecanlandığında havlar. Bu gibi durumlarda oyunu kısa bir süre için durdurmak yeterlidir.
• Tanışmak için: Köpeğiniz, civardaki diğer köpeklere kendi varlığını duyurmak ve "Bak, ben buradayım" demek için de havlayabilir.
• Sıkıldığı için: Köpekler enerjisini harcayabilmek için havlayabilirler. Evden çıkmayan ve enerjisini boşaltamayan köpek, havlayarak derdini anlatır.
• Yalnızlık/endişe: Köpeğinizi evde yalnız bırakıyorsanız, onun korkmasına, terk edildiğini sanmasına neden olabilirsiniz. Böyle durumlarda köpeklerin başvurabilecekleri tek silahları vardır: Havlamak. Bu tip havlama, köpeğin yalnız kaldığı süre uzadıkça daha şiddetli hale gelebilir. Komşularınız bu durumdan çok fazla rahatsız olmadan önlem almanızda fayda var.    KENDİM İÇİN ARAŞTIRIYORDUM BELKİ SİZEDE FAYDASI OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM SEVGİLER

Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2010, 22:00:33 »
Recep İLGİN
fethiyeli avcı
Bölüm-Moderatorü

HAVLAMA SORUNU

--------------------------------------------------------------------------------

Köpekler havlar.
Bu onların doğasında olan, normal bir davranış. Zaten pek çok insanın köpek besleme nedeni de, tehlike anında uyarılmak. Bir yabancı yaklaşırken ya da yabancı bir ses duyduğunda köpeğin havlaması iyi de, bazı durumlarda sizin için değilse bile, komşular için problem olabiliyor bu durum.
Sizinle rahatlayabilen ve size güvenen bir köpeğiniz varsa eğer, havlamasını kontrol etmeniz pek zor değil. Köpeğiniz "otur, yat" gibi komutlara uyuyorsa, havlama sorununu da çözebileceksiniz demektir.
• Köpek sahiplerinin hemen hepsinin havlama karşısında ilk tepkisi "hayır" diye bağırmak. Oysa bu, genellikle durumu daha kötü hale getirir. Sahibinin de havladığını sanan köpek, daha şevkle havlamaya başlar.
• Köpeği eğitmenin yolu, tıpkı çocuk eğitiminde olduğu gibi, tutarlı olmaktır. Bir komut bulun kendinize. Mesela "yeter" deyin. Ve bu kelimeyi, hep aynı ses tonuyla söyleyin.
• Sabırlı olun. Davranışları değiştirmek uzun zaman alabilir. Ve bunu yavaş yavaş yapmanız gerekiyor. Öfkenin bir yararı olmaz.
• Köpek istediğinizi yaptığında onu ödüllendirmeniz gerekiyor. Ödül, cezadan çok daha etkin bir eğitim yoludur. Fiziksel cezalar, köpeğinizi korkutmak ve aranızdaki bağı yıpratmak dışında bir işe yaramaz.
• Havladığında köpeğinize sarılmayın. Çünkü ona sarılırsanız, köpeğiniz gerçekten korkutucu bir şey olduğunu düşünerek daha şiddetli havlayabilir. Rahatlatıcı bir sesle konuşun.
• Bir uzmana danışmaktan korkmayın. Hatta bu kişiler, köpeğinizi havlarken görürlerse, daha yerinde öneriler ya da ipuçları verebilirler size...
Köpekler niye havlar?
• Uyarı amaçlı: Köpekler, tehlike anında, bildikleri tek dilde yani havlayarak sahiplerini uyarırlar. Tehlike yaklaşırken, havlama sıklığı ve havlamanın şiddeti de artar.
• Dikkat çekmek için: Genellikle yavru köpekler, dikkat çekmek ve ilgi toplamak için havlarlar. Kulak asmamak zor olabilir. Ama bu durumda onunla ilgilenmek, havlamayı onayladığınızı gösterir.
• Oyun/heyecan havlamaları: Bunlar kısa ve tiz havlamalardır. Köpeğiniz, oyun oynarken heyecanlandığında havlar. Bu gibi durumlarda oyunu kısa bir süre için durdurmak yeterlidir.
• Tanışmak için: Köpeğiniz, civardaki diğer köpeklere kendi varlığını duyurmak ve "Bak, ben buradayım" demek için de havlayabilir.
• Sıkıldığı için: Köpekler enerjisini harcayabilmek için havlayabilirler. Evden çıkmayan ve enerjisini boşaltamayan köpek, havlayarak derdini anlatır.
• Yalnızlık/endişe: Köpeğinizi evde yalnız bırakıyorsanız, onun korkmasına, terk edildiğini sanmasına neden olabilirsiniz. Böyle durumlarda köpeklerin başvurabilecekleri tek silahları vardır: Havlamak. Bu tip havlama, köpeğin yalnız kaldığı süre uzadıkça daha şiddetli hale gelebilir. Komşularınız bu durumdan çok fazla rahatsız olmadan önlem almanızda fayda var.    KENDİM İÇİN ARAŞTIRIYORDUM BELKİ SİZEDE FAYDASI OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM SEVGİLER

Teşekkür ederim recep bey
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2010, 13:54:17 »
Hakan abi bende aynı şeyi düşünüyorum ama şok hayvana zarar verir diye korkuyorum. Piyasada sadece hayvanın duyabileceği ses dalgası yayarak, hayvanın havlamasını kesen, şoklulara göre daha ucuz olan ürünler var ama bunlar ne kadar kullanışlı olur bilmiyorum. Bunlardan kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

Bu tasmaların hiç etki etmediklerini düşünüyorum. Hatta satınalmadan evel bu tasmayı satan yere köpeğinizi götürün ve tasmayı test modunda çalıştırın. Köpekde en ufak bir rahatsız olma hissi bile olmuyor. Çin malı bu tasmaların içinde köpek havladığı anda insanların duyamadığı ancak köpeklerin işitebildiği ultrasonik bir ses ile köpeğin uyarıldığı yazıyor. İşe yaramadığını bizzat gördüm. Ancak, elektrikli şok tasmaları kesinlikle işe yarıyor ve havlamayı 1-2 günde kesin olarak sonlandırıyor.
  • Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2010, 14:12:43 »
Havlama tasması bu işi çözer. Hangisi mi derseniz, şok vereni. En fazla üç kez havlar, dördüncüye bu dertten kurtulmuş olursunuz.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 07 Nisan 2010, 16:31:50 »
Recep İLGİN
fethiyeli avcı
Bölüm-Moderatorü

HAVLAMA SORUNU

Köpekler havlar.
Köpekler niye havlar?

Çok faydalı bilgiler paylaşım için teşekkürler
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2010, 22:35:41 »
Evet şok tasması ile şok verdiğinizde havlamayı keser. Ancak, KÖPEĞİNİZİN PSİKOLOJİSİ NE OLUR?  Umarım bunlarıda düşünürsünüz. KAŞ YAPACAM DERKEN GÖZ ÇIKARTMAYINIZ.  Herşeyden korkan bir köpeğiniz oluşursa çok üzülürsünüz. Tecrübeli bir avcı ablanız olarak sizi uyarmak gereği duydum. Bence köpeğinize zarar vermeden başka yöntemler deneyin derim.

yıldız ablacığım valla ne yapacağımı şaşırdım, hatta köpeğin ağzına ağızlık takıp ağzını açmasını engellemek ve böylelikle havlamasını engellemeyi bile düşünüyorum. Bu nasıl çözüm acaba.
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Bülent ŞEN

• *
« Yanıtla #11 : 11 Nisan 2010, 12:37:37 »
ben şok tasması kullanıyorum.İki kez havladı canı yanınca birdaha havlamadı.Genelde takmamayı tercih ediyorum fakat bazen çevreyi inanilmaz rahatsız ediyor.mecbur kalıyorum.Kapalı bile taksam havlaması kesiliyor.

Bülent ŞEN (0 Rh+)
1976 MANİSA-ANTALYA