Gönderen Konu: Eğitim problemi  (Okunma sayısı 4034 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
Eğitim problemi
« : 01 Mart 2010, 21:52:03 »
Merhabalar,

Benim dişi setter köpeğim var ve buna küçük bir köyde bakıyorum. 7 aylıkken kısırlık aşısını yaptım ve 6 ay süresi olduğu için rahatlıkla dışarıya salıyorum onu. Dışarıda olduğu için hayvan yerinde durmuyor ve hep orda burda bulduğu şeyleri yiyor, aşırı obur olmaya başladı, hatta hayvan pisliği yediğinden şüpheleniyorum.

Buna çözüm olarak köpeğimi kulubesine zincirlemeyi düşünüyorum, sizce av köpeği zincirde tutulsa bir problem olur mu?

Başka bir fikriniz var mı?
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Kadir ŞEKER

• *
Ynt: Eğitim problemi
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2010, 22:03:05 »
kesinlik le olmaz av köpegi bagli veya hapiste olmali bence saygilar
Kadir ŞEKER
1983 avusturya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2010, 22:06:08 »
zincirde tutulan köpegin vucut şekli bozuluyor..tavsiye etmem,ama etrafı çevrili  tel örgü içinde serbest olursa sıkıntı olmaz....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2010, 22:10:06 »
Bilgiler için teşekkürler.

Hayvan pisliği yemesi bu şartlar altında normal midir? eğer böyle bir şey yapıyorsa bundan vazgeçirmenin yolu nedir?
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2010, 20:20:55 »
Bu arada köpeği zincirde tutsam bu ciddi bir sorun yaratır mı? Çünkü telle çevirebileceğim müsait bir alanım yok.
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2010, 20:48:00 »
Hasan zincirde sürekli bağlı kalan köpek hem fiziksel yönden hemde psikolojik yönden sıntı doğurur.İmkanın varsa telle çevrili bir alanda bak.Köpeğinide kontrolsüz dışarıya salma derim.
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2010, 22:51:11 »
Hasan zincirde sürekli bağlı kalan köpek hem fiziksel yönden hemde psikolojik yönden sıntı doğurur.İmkanın varsa telle çevrili bir alanda bak.Köpeğinide kontrolsüz dışarıya salma derim.
Peki sevgili abicim ben köpeğime ağızlık taksam ve böyle salsam, yani onun kontrolsüz bir şeyler (hayvan pisliği, atık yemekler gibi) yemesini engellesem nasıl olur?
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul

Çevrimdışı Burak BALIKÇI

• Müdavim Üyemiz
  • cek
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2010, 23:16:50 »
Köpeğinizi tasmasından zincirle bağladığınızda  hiçbir zararı olmaz. Köpeğin pislik yemesi de geçici bir durumdur. Ağızlık takmanız  gerekmez. Gördüğünüz de sertçe uyarın, zamanla geçecektir.
Burak BALIKÇI A Rh + 1966 DENİZLİ

Çevrimdışı Hasan ÖZMEN

• *
« Yanıtla #8 : 11 Nisan 2010, 11:13:12 »
Köpeğinizi tasmasından zincirle bağladığınızda  hiçbir zararı olmaz. Köpeğin pislik yemesi de geçici bir durumdur. Ağızlık takmanız  gerekmez. Gördüğünüz de sertçe uyarın, zamanla geçecektir.

anladım burak abi, yardımın için teşekkür ederim, umarım bu ağızlıkla bu işi çözeceğim, birkaç defa yakaladım ve sertçe kızdım ve hatta çok az da kulağını çektim, ama sanırım huyundan vazgeçmedi.
Hasan ÖZMEN
1985-İstanbul