Gönderen Konu: Ekmek köpeklere zararlı mı?  (Okunma sayısı 30953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
Ekmek köpeklere zararlı mı?
« : 25 Şubat 2010, 09:23:20 »
Dün köpeğimin rutin aşıları için veterinere gitmiştim, orada laflarken konu köpeklerin beslenmesine geldi.

Veteriner arkadaşıma köpekler için en zararlı yiyecekleri sordum. Malum çikolata, pişmemiş et, vb diye anlatırken bir anda ekmeğin de köpekler için zararlı olduğunu söyledi.

Ekmeğin maya içeren bir besin olduğunu ve bu yüzden köpeklere zarar verebileceğini aktardı. Köpeklerde ilk 2 sene zararı ortaya çıkmasa da 2 sene ve üzeri ekmek ile beslenen köpeklerin cilt problemleri ve allerji yaşama riskinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Vaktim az olduğu için detaylı bilgi alamadım ancak burada konuyu gündeme getirmek istedim. Ben her ne kadar köpeğimi kuru mama ile beslesem de birçok arkadaşım ekmek ile hazırladıkları kendi mamalarını kullanıyorlar.

Uzman arkadaşlarımız burada tecrübelerini aktarırlarsa faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2010, 09:24:49 Gönderen: Bora TANKUL »
  • Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Armağan AYGÜN

• *
Ynt: Ekmek köpeklere zararlı mı?
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2010, 10:58:29 »
bence esnaf ağzı yapılmış. amaç mama satışını çoğaltmak gibi geliyor.afrikada insanlar açlıktan ölüyorken  köpeğimize ekmek vermemiz normaldir.enikken yetişene kadar fiziki oluşumunu tamamlayana kadar bende mama ve ek gıda veriyorum.yetişkinliğinde temel gıda olarak ekmek yanında yine ek gıda veriyorum.ek gıda derken yediğimiz yemekten kalanlar bazen çıkıntı tavuk alıyorum haşlayıp veriyorum.ama ençok ekmek veriyorum
Armağan AYGÜN
1977-Aydın

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2010, 13:42:31 »
bence esnaf ağzı yapılmış. amaç mama satışını çoğaltmak gibi geliyor bana
bence  köpeğimize ekmek vermemiz normaldir.enikken yetişene kadar fiziki oluşumunu tamamlayana kadar bende mama ve ek gıda veriyorum.av sezonu kapalıyken yetişkinliğinde temel gıda olarak ekmek yanında yine  yediğimiz yemekten kalanları veriyorum. ama  av zamanı mamada veririm kasaptan kemik alır haşlarımda bazı mamaların fiyatı yerine et bile verilir  et mi yoksa mamamı ? uzman değilim.
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Yıldırım ÇOLPAN

• Müdavim Üyemiz
  • drahthaar ve kurzhaar
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2010, 18:01:13 »
ekmek yiyen köpeğin dişleri çok çabuk çürür atar renk krem rengi olur hani derler at kemiği yalasın ne kadar kemik yalar gibi yapsa da aslında dişlerini temizler ve bembeyaz olur avı sıkar mı benimkiler sıkmıyor selamlar
Yıldırım ÇOLPAN
1969 Alpu ESKİŞEHİR.http://img196.imageshack.us/img196/4987/06032009313.jpg

The following users thanked this post: Sinan ERŞEN

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2010, 23:06:32 »
zararı yoktur..
sade ekmekle beslemek olmaz tabii ekmeğe ne karıştırırsan karıştır.öyle ver en güzeli ve iyisi kurutup vermek böyle olunca katur kutur yiyince kemik keyfi veriyor ayrıca diş tartarını temizliyor.
sade ekmek olunca ishal olma durumları olabilir.
beslenme tek yönlü olmamalı değişik periyotlarda her şey verilmeli..
köpeğin hareket ve egzersiz durumuda mutlaka göz önünde bulundurulmalı.
selam
« Son Düzenleme: 01 Mart 2010, 23:07:36 Gönderen: Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2010, 15:34:48 »
ekmek faydalı değildir demek yanlış olur. zaten meslektaşım güzel özetlemiş. tek başına ekmek vermek eksik bir besleme olur.
mamalarda karbonhidrat protein ,yağ oranları dengelenmiştir.ancak bilinmesi gereken sudur:ekmek veren hasta sahiplerinin ne kadar ekmek vermeleri gerektiğini bilmeden ekmek vermek iyidir veya zararlıdır gibi şeyler söylemesidir.ekmek ve diğer besin maddelerini  dengeleyebilen v e  bir uzmandan yardım almış kişiler pekala mama vermek zorunda değillerdir.
ama sırf mama vermemek için de ekmek ver çiğ et ver demek düpedüz bu tarihte cahillik olur.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Murat BİYO

• *
  • avcı bir öldürür On yaşatır....
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2010, 20:32:55 »
ben arpa unu yumurta kaynatılmış kemik suyunu karıştırıp pişirip veriyorum benim köpek bana geldiğinde durumu kötüydü kısa sürede toparladı.kazasız avlar dileğiyle
Murat BİYO
1978 ARDAHAN ''doğa dostu''cep:05326782958

Çevrimdışı İdris CAN

• *
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2010, 06:30:00 »
ben benim köpeği 4 aylıken aldım.adam anne süttü ve sonrada ev yemekleri ile beslemiş.bunun içinde sade ekmekte var tabi.ben köpeğimi satın aldıktan sonra royal canin junyor 32 ile büyütmek istedim yemedi.aç değil dedim onunde bıraktım yok hiç yemedi.elimle yerdim eh sanırım hatır için bir iki avuç yedi sonra sına mecburen ekmeye devam.çuval büyük köpeye nasıp oldu.o zaten ne koyarsan önüne yemem demez çinsten ;D
sonra ağızım yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyim dedim hills mama açıktan kilo ile aldım dememek amacı ile yene olmadı.ucuz kalitesis kokmayan mamalardan denedim olmadı.sportmix aldım oda olmadı.yani ben bu köpeğe kurumama yediremiyorum.mecburen evyemeklerine ve ekmeye devam.ha sütle bile denedim sütü içiyor mamayı bırakıyor.
inanmayana denemesi bedava
 ;D :D

İdris CAN
1969 bursa

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2010, 22:54:31 »
ben benim köpeği 4 aylıken aldım.adam anne süttü ve sonrada ev yemekleri ile beslemiş.bunun içinde sade ekmekte var tabi.ben köpeğimi satın aldıktan sonra royal canin junyor 32 ile büyütmek istedim yemedi.aç değil dedim onunde bıraktım yok hiç yemedi.elimle yerdim eh sanırım hatır için bir iki avuç yedi sonra sına mecburen ekmeye devam.çuval büyük köpeye nasıp oldu.o zaten ne koyarsan önüne yemem demez çinsten ;D
sonra ağızım yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyim dedim hills mama açıktan kilo ile aldım dememek amacı ile yene olmadı.ucuz kalitesis kokmayan mamalardan denedim olmadı.sportmix aldım oda olmadı.yani ben bu köpeğe kurumama yediremiyorum.mecburen evyemeklerine ve ekmeye devam.ha sütle bile denedim sütü içiyor mamayı bırakıyor.
inanmayana denemesi bedava
 ;D :D

idris bey köpeğin cinsini ve yaşını yazarmısınız buna göre bir değerlendirme yapacağım selamlar.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı İdris CAN

• *
« Yanıtla #9 : 22 Haziran 2010, 06:32:22 »
emin abi köpek resimde gördüğün ingiliz pointer.ben bu köpeğe zorla elimle harıç kuru mama yediremiyorum.ne marka olursa olsun.önüne dök koklayıp bırakıyor ama kekmeye bayılıyor.yaşı şuan tam 12 aylık yanı bir yaşına yeni girdi
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2010, 06:33:40 Gönderen: İdris CAN »

İdris CAN
1969 bursa