Sevgili Hakan bey köpeklerim konusunda öz eleştiri yapmışsınız,belkide haklılık payınız var onu bilemem ama sana şunu söyliyebilrim.
Benim için köpeğin ırkından ziyade avının güzel olması önemli,kılığı kıyafeti ne kadar düzgün olursa olsun avcısını yoruyosa bir köpep önemi hç yoktur.Avcı köpeğinden öncelikle av bekler ve av yapmasını ister.
Gelelim ırklara,misal kanatlı dostlarımız almanya dan,italya dan yüklü yürolar ödeyerek damızlık getiriyorlar.Kıf. kaydını yaptırıyorlar çiftleştirip elde ettikleri yavruları avrupaya satamıyorlar,nedeni sorulduğunda bin bir türlü bahaneler ileri sürüyorlar.Sence niye almıyorlar dersin.
Bence kendilerinde olduğu sürece asil,sana gelince melez,yutturmaca.
Kopoylarda da öyle yurtdşından gelince asilkan,yurt içinde üretilince melez.Açıklayıcı izahı sizce ne.
Zaten Kopoylar Türkiyeden avrupaya gitme Osmanlı Kopoyları ancak adamlar herşeyde olduğuğu gibi bu konudada malımızı elimizden almışlar,kendilerine maletmişler,bizlerede saf kan diye ihraç edip,dövizlerimizi söğüçliyorlar,elin adamı uyanık vesselam.
Bizlerde halen safmı,melezmi veye kırmamı diye tartışır gezeriz.
Öyleyse yerli ırkımızın en iyisi biz Türkiye avcıları için en idal olanıdır.Kendi ırklarımıza değer verelim.Baksanıza Bizm kırmalar İpsaladan kayıkla Yunanistana ve Bulgaristana 6-7 bin yürüya ithal ediliyormuş,asil kan deyilde bukadar para neninnesi sence sevgili Hakan bey.
Görmüş olduğun Köpeğim l5 yaşında öldü.Domuz avı için bir efsaneydi.Yaz kış,yağmur çamur demeden 40 derceye varan sıcaklarda dahi saatlerce domuz avı yapıyordu.Ona 2500 mark para teklif ettiler zamanında vermedim.O öyle bir kopoydu.Hele itaatlere gelince Kanatlı dostların sterlerinden de aşağı kalır yanı yoktu.Bence değeri maddiyatla ölçülemiyecek kadar değerliydi.Avcı için de önemli olan köpeğin av yapmasıdır.
Zamanım kısıtlı olduğundan değinme mkanım olmadı,ilerde saf ve kırmalar konusunda da bir kaç laf ederim..
Selamlar sevgiler sunuyorum.