Gönderen Konu: PATİKTEKİ SİNİR ZEDELENMESİ...  (Okunma sayısı 3045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
PATİKTEKİ SİNİR ZEDELENMESİ...
« : 17 Şubat 2010, 23:09:23 »
özgür hocam yaklaşık bir ay önce avlanırken köpeğim birden ciyaklıyarak arka sol ayağını kaldırdı ve sekmeye başladı.
hemen patiyi kontrol ettim hiç bir şey yoktu ne diken, ne cam, ne metal, ne taş ne pıtırak, hiç bir şey görmedim yanlız orta patiye dokununca acı duyuyordu... bir hafta istirahatten sonra ava çıkardım bir saat iyiydi sonra yine ayak çekmeye başladı..
veteriner.(köpek konusunda uzmanlığı olmayan ) baktı bir şey yok dedi. telefonla görüştüğüm bir veteriner arkadaşa durumu anlattım. bana ayak ters basma sonucu sinir zedelenmesi olmuş.dedi  lasonil merhem ve kortizon içeren bir ilaç önerdi iyileşmesi geç olur dedi ben ilaç kullanmadım şu an sezon kapalı ve ayağı fena değil.. böyle bir durumda yapılması gereken nedir rontgenmi çekmek lazım yoksa bekleyip iyileşmesini beklemekmi..
tavsiyelerinizi kanaatiniz öğrenmek isterim.
selamlar.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
Ynt: PATİKTEKİ SİNİR ZEDELENMESİ...
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2010, 13:01:28 »
köpeğiniz genç ise kortizon uygulamasını önermiyorum. rimadyl  ağrı kesicilerle 10 gün kadar tedavi edebilirsiniz. hareketi kısıtlayın . göreceksiniz iyileşecektir. geçmiş olsun
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Ynt: PATİKTEKİ SİNİR ZEDELENMESİ...
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2010, 10:49:41 »
köpeğiniz genç ise kortizon uygulamasını önermiyorum. rimadyl  ağrı kesicilerle 10 gün kadar tedavi edebilirsiniz. hareketi kısıtlayın . göreceksiniz iyileşecektir. geçmiş olsun

teşekkür ederim özgür bey bende kortizona sıcak bakmadığım için kullanmadım zaten
peki pomad olarak önereceğiniz bir isim varmı
selamlar.
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2010, 10:50:48 Gönderen: Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN