zaten yeterince silah ve av tüfeği var memleketimizde..kayıtlı veya kayıtsız..arayan bir şekilde ulşıyor silaha..bir ara tv de her akşam kapkaç ve yankesicilik haberlerinden bıkmıştık,ne oldu?birden bıçak gibi kesti..bittimi peki?hayır..silah işide böyle olur.."silahlanmanın önüne geçilmeli" tabi ya,bu saatten sonra nasıl olacak bu iş..bir kar yağıyor,ördek kendini bir gösteriyor,meğer millette ne kadar av tüfeği varmış ve bir anda hepsi ortaya çıkıyor..silahlanmanın önüne geçilemiyor ancak satış sonrası zararlarının önüne geçilebilir..12 eylül dönemi bir sıkı denetim,babam ruhsatlı 2 av tüfeğini vermiş bir dahada ne aramış nede sormuş..ben bugün jandarma karakoluna gittim,ruhsatımla ilgili..ve enteresan bir bilgi edindim..Gönen ilçesinde jandarma kayıtlarında toplam 4000 av tüfeği olmuş..peki ya polis kayıtları..ilçede 5 adet av bayi olduğunu da belirteyim..beyler bir güzel silahlanıyormuyuz?SİLAHLANDIK bile..ama benim ümidim var ileriye dönük,en basitin den molotof bile silah sayıldı..silah kullanım zararları ile ilgili yerinde ve kararlı yasalar çıkacağına eminim..yalnız şunuda belirteyim tv de yayınlanan dizilerde göz önüne alınmalı..PLT ALMDR kurtlar vdsi ırak iisimli bölümde 14 lü bir tabanca ile amerikan ordusunu dize getirmişti ve haftasına bandırmada bir av bayinin camında ki ilan aynen şöyle idi POLATIN 21 MERMİ ATARLI TABANCASININ KURUSIKISI GELMİŞTİR..silah al silahçı kazansın,mermi yak bayi kazansın,yaralamaya sebep ver hastana aylak kalmasın,at vur ekonomiye can gelsin..tabela vur karayolları nineni ansın rahmetle..herkese selamlar