Ersin ATALAY' ın avcılık uzerine yazısı...
AVCILIK
Geçtiğimiz haftasonu çok kıymet verdiğim kardeşlerimle birlikte dağa çıktık , av yaptık . Çoğu hayvansever arkadaşlar bu konuda hassaslar ....Neden hayvanları vuruyorsunuz sorusu ise ilk akla gelen ....
Arz edeyim efendim ;
Biz Türk 'üz silaha ve ava olan yatkınlığımız kanımızdan gelir .Tarihe bakınız, Atalarımızdan geriye kalan oyma ve yontmalara ise daha dikkatli bakınız ...Hal böyle olunca bizler ; Genimizin gereğini yapıyoruz ! Hata var ise Atalarımızdadır, eğer onlarda hata varsa. ..haşaa başka bir yerde problem var demektir ..
Neyse efendim , ben devam edeyim ;
Ava çıkan erkek ya da kadın fiziken güçlü olduğu gibi , tüm uzuvları ile koordinasyon içinde olmayı bilir, geliştirir ... Gözler seçici olur , kulaklar hassas ...Kuvvetli bacak kasları ve kuvvetli omuzlara sahip olur zamanla ...
Doğayı yakından tanır avcı , ona saygı duyar ... Ekip halinde kollektif iş çıkarmanın, koordinasyonun özünü kavrar ...Stres atar toprakla haşırneşir olarak ...
Sesleri ayırt eder , yönünü tayin eder ...Bulut hareketlerinden tutun da , mevsime gören değişen suyun tadından iklimin ve havanın durumunu anlar ....
Poligonda ateş etmek ile , ön sezileri kuvvetli canlı varlığa ateş etmek arasında da çok büyük farklar vardır ...Refleks ve zeka avda birleşir ...
Yurt savunmasında avcılığın pozitif etkileri vardır ...Nasıl mı ?
Yukarıda örneklerini verdiğim hususların yanı sıra, dağda kilometrelerce yol giden bir avcı; kışlasında atıl duran askerden daha fazla savaşa hazırdır .Harp kondisyon ister, doğayı kullanmayı bilmeyi gerektirir. Hayatı idame ise olmaz ise olmazdır .
Dağında tepesinde avcı olmayan bir devletin boş kalan arazilerini eşkıya basar ....Avcılık yalnızca hayvan vurma eylemi ya da hobi değildir anlayacağınız ....
Doğayı anlamak, yaratılış mükemmeliyetini çözmek , hayvan ile insan arasındaki ilişkiyi kavramak açısından da mühimdir ...
Avcılık Türk insanının ruhunu yansıtan ve onu her zaman harbe hazır kılan ve yaşanıldığı zaman kavranabilecek bir aktivitedir ...!
Pısırık , gevşek, yumuşak ve hımbıl insanların yapabileceği bir eylem ise hiç değildir avcılık
...
Türk genini layıki ile taşıyan tüm avcı dostlara selam olsun ....
Avcılık ayrıcalıktır .......
Ersin Atalay /24 Ekim 2016