Gönderen Konu: Ördek üstadları yardım.  (Okunma sayısı 5889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
Ördek üstadları yardım.
« : 26 Ocak 2010, 15:44:42 »
Üstadlar ben Elbistanlıyım önceden buralarda tüfeği sırtına takan çuvalla ördek kaz vurur eve dönermiş tabi bu bataklıklar sazlıklar kurutulmadan önceydi.
Şimdi ise öyle sazlıklar bataklıklar yok ama su bol burada bende iyi bir keklik avcısıyım ama bu ördeğe iki yıldır kafayı yordum dere kenarlarına gidip dolaşıyorum şansıma kalkarsa atıyorum ama profösyonel anlamda bir ördek avlamışlığım yok ve çok çok arzuluyorum.
İki tane mühre aldım bir de düdük zannımca düdük antipatik bir ses çıkarıyorki dönüp bakan yok .
küçük çapta sazlıklar ve göller var bana buralarda güme avını nasıl yaparım saat aralılları ve şekillerini söylerseniz çok memnun olurum saygılarımla.
Not ördeğin az olduğu bir bölge olduğunu tekrar hatırlatayım.
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
Ynt: Ördek üstadları yardım.
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2010, 17:33:13 »
usta yok yada yardım yok
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2010, 18:10:14 »
:) yarın çarşamba ava gideceğim yardım :)
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

Çevrimdışı Barış KAVUNCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2010, 19:22:38 »
 Bumin kardeşim öncelikle daha önceleri yaptığın keşiflere göre kendine güzel bir yer bul. Ördek gezerek avlanılabilir zevklide olur fakat çok sessiz iyi kamufle olarak ördeğe yaklaşmak gerekir. Buda zor bir iştir. En iyi avlanma şekli güme yapıp ördeği kendine çekmektir. Sizin oranın konumunu bilmiyorum fakat ya nehirin güzel bir yerinde yada daha önce ördeğin kalktığını ve ya oralarda havada oyalandığını gördüğün göl su birikintisi vs. kenarına kendine bölgenin yapısına uygun bir güme yap. Bu gümeyi daire şeklinde ve yukarı doğru huni şeklinde yap. Eğer kürek götürebilirsen yeri bir kürek derinliğinde daire şeklinde kaz. sonra daire şeklinde kazdığın çukurun etrafına kargı veya dalları huni şekinde sapla daha sonra bu dalların etafına çalı çırpı ot yani bölgede ne varsa güzeelce kapat. Altına bir naylon koyarsan uzun bekliyeceğin için oturabilirsin. Mümkünse battaniyenide götür. Gümeyi rüzgara doğru yapma rüzgarı arkana al ki rahatsız etmesin. Bu iş iki mühreyle olmaz ama olsun onlarıda birbirine birer metre arayla suya koy. Ve internetten ördek sesi indirebiliyorsan sende biraz antrenman yap yoksa bu iş zor olur. Gümeyi güzel yaparsan güzel kamufle olursan bu iş olur. Hayvan konacak diye bekleme sıkı çalımına girdimi at. Şu an oralarda kara kış var sende 36 gr 4 veya 5 numara sıkı kullan. Ördek avı en verimli sabah ve akşam yapılır. Sabah saat beşte av yerinde olman lazım. Gümeyi yapıp içine girmen bir saat sürse saat 6 da tam zamanında gümenin içinde olursun. Var ise termosla çayını götür. Gezinti avı yapmıyacagın için durunca üşürsün. Sıkı giyinmeyide unutma. Hadi bakalım güzel haberlerini yarın bekliyorum arttık. Rasgelsin.
Barış KAVUNCU 1977-İzmir - İkamet Bodrum 538 5909925

Çevrimdışı Mesut KONYA

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2010, 19:34:33 »
önemli olan barış abininde dediği gibi iyi yapılmış bir güme kamuflaj çok önemli tabi bu gümeyi ördeğin urak yerlerine yapmakda fayda var sen bir gün önceden keşifini yap gümeni hazırla diğer gün mührelerini at otur yanlız bu iş 2 mühreyle olmaz ne kadar bol mühre olursa okadar şans yükselir düdüğü kulanmasını bilmiyorsan hiç kullanma  gün doğmadan gümene gir bekle yerini tam olarak tesbit edebildiysen gümeni gayet güzel yaptıysan  ördekde çalışırsa 6 7 numara yakın mesafelerde çok etkili olacaktır güme iyi olmazsa devekuşunun kafasını topraga gömdüğü gibi bir hal alırsın av elbiseleride arazinin rengine uyum sağlaması şart mesala keklik avı gibi kırmızı siyah şapka giyersen geriden fark edilirsin nasıl tavşan keklik avı bir sanatsa ördek avıda farklı bir sanat biraz eziyeti çok okadar ama avının tadı çok başkadır saygılarımla rastgelesin
MESUT B. KARACİHAN
1985 KONYA/MERKEZ 
[email protected] 0535 259 44 61

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2010, 12:47:05 »
hepinize teşekkür ederim yalnız benim işimi en zor yapan şeyleri bir sayayım .
Ördeğin yemlenme yaptığı tarlayı bulmak : Elbistan ovası Türkiyenin 4.büyük ovası ve 2.5 milyon dönüm ekilen arazisi var
sulak alan konusu ceyhjan nehrinin kaynağı olup söğütlü hurman sarsap ve kara su çaylarıyla beslenen koca bir nehir yani her yer su :) ve -30 dereceye varan soğuk yarım metre kar ve ayrıca ördeği havada göremiyorum :)
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2010, 15:36:36 »
Ördek öyle bir hayvandırki bir yemlendiği yere rahatsız edilmedikçe devamlı gelir.Ona göre takip edip şansını deneyeceksin. ördeklerin nerelere konduğunu takip etmek için sabah hava aydınlanmadan ve akşam kararmadan bek yapar ögrenirsin.Yemlendiği gölü bulantır ve tüy bırakır.rasgele
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2010, 15:45:38 »
Takip takip takip...........
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Serdar SEMHAL

• *
« Yanıtla #8 : 17 Ağustos 2010, 00:15:31 »
Her salı Elbistandayım. Ararsan beraber bu sezon için keşif yaparız.
532 5216835
Serdar SEMHAL
1976-Mersin / K.Maraş / Adana / G.Antep
+90 532 5216835