Gönderen Konu: köpekğim çok açılıyor yetişmek mümkün deyil  (Okunma sayısı 10223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal KARA

• *
değerli arkadaşlarım yanımda 1.5 yasında erkek bir pointer var ava çıktığımızda elimden çıktığı gibi çok açılıyor abarsız  1   1.5 km açılıyor ve yanımda hiç durmuyor ne yapmalıyım simdiden yardımınız içn tşkler.
Kemal KARA
1975  mardin  nusaybin

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: köpekğim çok açılıyor yetişmek mümkün deyil
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2010, 20:17:37 »
şok tasmasından başka çaren yok gibi....

serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2010, 20:21:47 »
şok tasmasından başka çaren yok gibi....
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Erkan Tek

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2010, 16:34:52 »
Şok tasması.

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2010, 17:18:20 »
Sevgili yakup, köpeğinin 1.5 km. açılması tuhaf sanırım köpek sana yeni geldi . Çünki devamlı sende olsa  av harici günlerde arada sırada köpeğinle gezmeye çıksan hatta bazen silahız meralarda dolaşsan 1.5 km. açılacağına inanmıyorum ingiiz ırklarında genelde still olarak geniş arama özeliği zaten var tabi  avlandığın mera nasıl bilmiyorum yinede şuanda yapabileceğin şok tasması ve dediğm gibi bol bol gezmek kolay gelsin
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Mehmet KOYUNCU

• *
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2010, 17:32:36 »
Yakup bey köpeğinizin açılmasını engellemenin en basit ve kolay yolu şudur 25-30 metre uzunlugunda bi ip alacaksın ipin ucunu köpegin tasmasına diğer ucu sende olucak köpegi meraya salacaksın köpek haliyle ileri açılmak isteyecek ama siz salmıcaksınız ipi çekip köpegi saga ve sola yönlendirin arada bi köpegi yanınıza çagırıp hediye bisküvü yada çukulata v.b. şeyler veriniz ve bol bol sevin 10 gün kadar bunu hergün tekrarlayın günde 15 dakika  gösterseniz yeterli . Köpeginize kesinlikle şok taması uygulamayın sebebi köpeginiz çok iileri açılıyormuş  şimdi siz şokladıgınızda köpeğe sadece gaz verirsiniz ve daha çok açılır ve köpeginiz bir daha dönmez kaybolabilir. Kolay gelsin
1983/ KONYA

Çevrimdışı Kadir MEMİŞ

• *
« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2010, 17:34:41 »
Kardes kopeginiz cok aciliyor ama kopeginiz av liyormu yoksa kosup geziyormu fermasi varmi sabit fermaliyormu cagirdinda yaniniza geliyormu bunlari kisaca anlat size yardimci olurum sok tasmasi cozum yoken kulanilir cok selam
Kadir MEMİŞ
1964-Greece/Kos

Çevrimdışı Erkan SOYTAN

• *
  • erkan demirkan
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2010, 17:38:05 »
arkadaşım aynı sorun bendede vardı en iyi çare sport dogsd_3200 şok tasması var ama türkiye satışı yok ben yurt dışından getirtim mesafesi.2000mil su geçirmez                                                tel:05377300225   
Erkan DEMİRKAN
1978 Bodrum MUĞLA

Çevrimdışı Mehmet KOYUNCU

• *
« Yanıtla #8 : 20 Ocak 2010, 18:29:43 »
Haklısın Rıdvan bahsedilen köpek bi pointer ben onu kaçırmışım  :D Ama bence şok bi eğitim aracı değil ve yapılmaması gereken bişey zaten köpeğin şok tasmasıyla eğitilecek şekilde yeteneksizse  bence o köpekte ısrar etmenin bi anlamı yok bu her ırk için geçerli.Selamlar.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2010, 18:38:59 Gönderen: Mehmet KOYUNCU »
1983/ KONYA

Çevrimdışı Kemal KARA

• *
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2010, 14:58:55 »
yorumda bulunan tüm arkadaşlara tşkler bilgilendirme için.
Kemal KARA
1975  mardin  nusaybin

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2010, 16:06:21 »
köpegine yeteri kadar zaman ayıramayacak olanlar pointer beslemesin derim..en basit örnegi abime kurzhaar yavru hediye ettim,yazboyu kapıyı bekledi sezon açıldı ava götürdük,tavşancı kopoyları aratmadı :))ilk aldıgımda kısa süre aport ve ferma çalıştırmıştım,kusursuz aport yapıyor pusan keklige güzel ferma veriyor,ama önünde keklik yürürse tamgaz kovalıyor,uçan keklikleri kovalayakovalaya sprinter oldu..:))geceli gündüzlü dagdan indirme çatlayana kadar koşar..
yavru köpek ne ögrenirse oyun modunda ögrenir,oynatacan gezdirecen yönlendirecen,..meraya çıkıncada farkında olmadan ögrendiklerini uygulayacak...
abim şimdi birde pointer yavru aldı :)) bu yavruylada ilgilenmezsen kurzhaar koziyi aratır ona göre diye gözünü korkutuyorum....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Doğuş DOĞAN

• *
  • dıyarbakır 1982
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2010, 16:35:58 »
cok acele edıyosun murat bence daha sana alısmadı bıle bu hayvan sıkca vakıt gecırmeyı dene sımdılık

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 21 Şubat 2010, 16:50:16 »
               Bu açılmama ve arama tekniğinin köpeğinizin genç iken eğitiminin verilmesi gerekiyordu.Eğer köpeğinize gereken sevgiyi aşılamış olsaydınız bu kadar açılması mümkün olmazdı.Kanaatim bu köpeğin size gelinceye kadar 1 kaç el değiştirmesi diye tahmin ediyorum.Pointer ırkını tutmak ayrı bir ustalık gerektiriyor.Şok tasması bu sorunu çözebilir veya tamamen avdan soğumasına da sebep olabiir.Ben diyorum ki büyük bir sabırla eğitim tasması ve 20-25 mlik bir iple bol bol köpeğinizle meralarda yürüyüşe çıkın.Malum av sezonu kapandı bu büyük bir fırsat olacaktır.Köpeğiniz ipi zorlamadan istediğiniz uzaklıkta zik zak çizerek arama yapıncaya kadar köpeğinizin sevk kayışını/ipini çıkarmayın ve yiyecekle ödül yöntemini kullanarak köpeğinizle aranızdaki sevgi bağını kuvvetlendirin.Unutmayın ki büyük sabır gerektiren bir iş.Köpek sahibi olmadan önce kendi karekterimize uygun,avlayacağınız av ve meralara uygun köpek seçmeliyiz.Ayrıca yavru sahip oluken kardeşler arasında hırslı daha az hırslı gibi özellikleri arayarak ona göre yavru sahibi olmalıyız diye düşünüyorum.Kolay gelsin...
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2010, 16:59:27 Gönderen: Serkan KESKİN »
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #13 : 21 Şubat 2010, 21:14:44 »
sana kesin bir çözüm önereceğim...
drahthaar veya kurzhaar besle keyfine bak..
yoksa köpeği görmek için dürbün.
avını vurmak için uçaksavar lazım olacak..
pointerler yavrudan çok sıkı eğitim almazsa sonrada düzeltmek çok ama çok zor. bunu laf olsun diye söylemiyorum.
şahsen bir safkan ingiliz pointerini süt kuzusuna çevirmiş biri olarak söylüyorum tren kaçmışsa zor.
yinede sen bilirsin yakup
selamlar.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2010, 08:45:46 »
Daha yaşı oldukça küçük ve büyük ihtimalle henüz köpek ava daha girmemiş ve oyun çağında bile olabilir.

Merayı oyun yeri sanıp, delicesine sağa sola koşturuyor olma ihtimali oldukça fazla. Bence önce problemi tam anlamak lazım, köpeği merada saldığınızda sağa sola delicesine koşturmaya başlıyorsa ve avdan ziyade bol bol enerjisini atıp, tabir caizse oyun oynuyorsa o zaman sabretmek gerekecek gözüküyor. Şok tasması ile kesin olarak açılma problemini çözersiniz ancak av yapmasını sağlayamazsınız. Bu kadar koşturan genç (hatta yavru) köpek büyük ihtimalle zaten henüz ava girmemiştir.
  • Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı İsmail MANAV

• *
« Yanıtla #15 : 22 Şubat 2010, 09:33:04 »
yakup bey gogdugunuz ızledıgınız butun yarıs kopeklerı sokla cevrıyorlar goruyorsunuz bır dudukte nasıl donuyorlar sok cozumdur fakat yanlıs kullanırsan donusu olmaz
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı Erkan TEKBAŞ

• *
« Yanıtla #16 : 18 Eylül 2010, 16:08:31 »
Yakup bey köpeğinizin açılmasını engellemenin en basit ve kolay yolu şudur 25-30 metre uzunlugunda bi ip alacaksın ipin ucunu köpegin tasmasına diğer ucu sende olucak köpegi meraya salacaksın köpek haliyle ileri açılmak isteyecek ama siz salmıcaksınız ipi çekip köpegi saga ve sola yönlendirin arada bi köpegi yanınıza çagırıp hediye bisküvü yada çukulata v.b. şeyler veriniz ve bol bol sevin 10 gün kadar bunu hergün tekrarlayın günde 15 dakika  gösterseniz yeterli . Köpeginize kesinlikle şok taması uygulamayın sebebi köpeginiz çok iileri açılıyormuş  şimdi siz şokladıgınızda köpeğe sadece gaz verirsiniz ve daha çok açılır ve köpeginiz bir daha dönmez kaybolabilir. Kolay gelsin
Tamamen yanlış yorum bence.Ayrıca köpeğe bisküvi,çikolata gibi şeyler verilmemeli.Şok tasmasını kullanan bir çok kişiden sorunu problemsiz hallettiğini duyuyoruz.Kesin sonuç gibi.Açılma sorununu bende şok tasması ile hallettim.Şok tasması deyince galiba köpeğe direkt işkence ediliyor gibi algılanıyor.Bilinçli olarak kullanmasını bilene her zaman lazım bir araç bence.Sadece küçük küçük elektirk akımı değil ses ve titreşim olarakta uyarı verebiliyorsunuz.Natgeo'da köpeklere fısıldayan adam  Cesar Millan bile yeri geldiğinde şok tasması kullanıyor.İnatçı köpeklerle kafayı bozacağına 3-5 denemede problemi çözme şansın olur.
Erkan TEKBAŞ
1973-Ankara

Çevrimdışı Mehmet KARAKAYA

• *
« Yanıtla #17 : 18 Eylül 2010, 16:16:17 »
garışmayın pointere o ayarlar işini daha genç bi köpek ne yaptıgını bilmediği için deli deli koşacak tabi ki ama zamanla göreceksin ki gelmiş namlu altı arıyo şok verme ingilize yararı olmaz zararı olur zamana bırakacaksın herşey yerine oturur... RASGELE

Mehmet KARAKAYA
1985 / BURDUR -- ANTALYA
Tel:05464220938

Çevrimdışı Güngör ÇELİK

• *
« Yanıtla #18 : 18 Eylül 2010, 16:37:32 »
Abi 1.5 km acıldığını nasıl bi arazide ölçtünüz hadi 200 300 bilemedin 500e kadar cıkalımda 1.5 km mi :) inanmak zor 1.5 km acılan yavruda aslan cesareti var demekki :)
Güngör ÇELİK
1981-Trabzon

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2010, 13:11:46 »
                                                                           TAK ŞOKU RAHAT ET O SANA YALVARSIN
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
« Yanıtla #20 : 22 Eylül 2010, 22:17:52 »
 Aynı şey bizimde başımıza geliyor.köpeğimiz kurzhaar 11 aylık , olay arabadan iner inmez merada 300 metre alanda cirit atıyor.Gel komutumuza rağmen 15 dakka keyfine göre takılıyor.Yoruldumu yanımıza geliyor.Diğer bir kötülüğü ise eskiden 30 - 50 metre arası ferma verip kuşu kaldıyordu aniden.Biz bunu köpeğin daha küçük oluşun a verdik.Şimdilerde fermayı 30 metredende verse kuşu kaldırmayıp bizi bekliyor.

Selamlar....
Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

Çevrimdışı Kenan YILDIRIM

• *
« Yanıtla #21 : 22 Eylül 2010, 23:10:36 »
Yakup kardeşim ALLAH yardımcın olsun..
Kenan YILDIRIM
1961-Samsun