Gönderen Konu: Browning Fusion Evolve ve Winchester SX3 arasındaki fark  (Okunma sayısı 22084 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2010, 13:48:44 Gönderen: Erdem VARDAR »
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı İsmail YILMAZ

• *
Ynt: Brownin Fusion Evolve ve Winchester SX3 arasındaki fark
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2010, 04:05:41 »
güzel makinalar 2side ama sx3 gecen yıl yılın silahı seçilmişti sanırım ve gerçekten sx3 daha estetik bence winchester
daha iyi bu defa zaten bi farkları yok genel olarak prensiip aynı
İsmail YILMAZ
1987-Burdur
0506 879 76 06
0 rh(-)

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2010, 14:49:48 »
2 side mükemmel ama browning hastasıyım

Çevrimdışı Selami FİLİK

• *
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2010, 22:03:25 »
sx3 kullanmadan tüfek kullandım demeyin avcı arkadaşlarım,
bahsi geçen browningden hem daha estetik hem daha ekonomik sistem olarak birebir asynı olup aksine teflon kaplama namlu avantajıyla üstündür
Selami FİLİK
1977-Adana

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2010, 13:41:48 »
Selami bey, bence evolve'yi bi kullanın ondan sonra karar verin, estetiklik kişiden kişiye değişir, browning evolve standard ta teflon kaplama namlu var ucuz maliyetli olduğu için ucuz tüfeklere koyuyorlar.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı M.Cihan AKIN

• *
Ynt: Browning Fusion Evolve ve Winchester SX3 arasındaki fark
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2010, 08:49:00 »
Bu iki tüfeğin bu kadar birbirine benzediklerini bilmiyordum çok şaşırdım...
Winnchester demiyorum ama kesinlikle SX3 :) Benimki ilk görüşte aşk :)
Umarım bir gün kullanma fırsatımız olur her iki tüfeği de. Saygılar...

M.Cihan AKIN 1987
Manavgat-ANTALYA

The following users thanked this post: Mehmet GÖVYAPRAK

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2010, 10:07:42 »
sx3 composite kardeş -- browning üreticilerin tamamını inceleyin beretta bennelli rem vs vs bu iki marka tek firma aynı catı altında winchester ve browning  cok fark var cokk sx3 89mm kullanıyorum ınanın başka tüfek elime alasım gelmıyoo buna yıvli tüfeklerım dahıl sıkıntı şu nerdeyse 2yıldır beklıyoruz yazıcılar av la kanka olduk ne gelen var ne giden bugun yarın ömür geciyo tüfekler gelemedi gelecek tüfekler sx3 combo vs vs ve maxus diye beklıyoruz ben yazıcılar avın yalancısıyım adem bey le iyi görüşürüz 2 adet satın alma belgesi yaktık 3 belgeyle benelli aldık 89 mm SUPER BLACK EAGLE II beklıyoruz hayırlısı olsun

Çevrimdışı Durhasan GÖNEN

• *
  • Aşk'ı Hak'ka oLmayanın LaçkaLaşır AkLı
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2010, 10:21:57 »
      SX3 composite...Yılda kaç adet süpermagnum fişek atıyorsunuz Muhittin bey bu tüfekle..?Yada hangi sıcaklık değerinde,hangi avlarda hangi alaşım saçma mühimmatlarında ve hangi gerekçe ile 89mm composite bir tüfeğe gerek duyuyorsunuz,bir SX3 composite kullanıcısı olarak paylaşımlarınızı bekliyorum..
      Selamlar..
Durhasan GÖNEN
1977 Silifke/MERSİN                                                           
0 rh-
[email protected]

boldor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2010, 10:23:39 »
gerek duymak gereksinim .illada 89 yatak fişekler atacaksın diye bişey yok.genelde kışın ördek ve kaz tahtalı.76 ve 70 yetmezmi yeter fişekler federal . winç. av buruşuyo ama ekonomık olarak fişeklerde beni buruşturuyo kacı kac para bılıyosunuzdur gerekcesi bunun gibi şeyler. neden 89 varken kullanmak isterim herkes ister toplamda 10 kutu fişek attım 89 alaşım takıntım da yok

Sedat ALADA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2010, 23:25:34 »
bence kesinlikle sx3

Çevrimdışı Selami FİLİK

• *
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2010, 21:36:15 »
öncelikle winchester sx3 bir browning yapımı tüfektir,browning firmasının winchester firmasını aldıktan sonra piyasaya sürdüğü otomatik av tüfeğidir,çift kaşık olmamasından başka fusion modellerinden hiçbir farkı yoktur,akdeniz  bölgesinde 24 gr 7.5 no saçma ile ördek avı avlatabilecek tek tüfektir,diğer bölgelerdeki arkadaşlara 4 gr da bizden olsun 28 kullansın tüm ihtiyaçlara yaz kış yetecek bir tüfektir,durhasan arkadaşımın da söylediği gibi  türkiyede magnum fişek attıracak ne havasal bir ortam ne de o fişeği harcayacak kuş var, bıldırcın bile parmakla sayılacak rakamlara düştü,fantazi olsun bıldırcın az  magnum etkili olur diyorsanız farklı bakış açısı haklısınız!
Selami FİLİK
1977-Adana

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 03 Mart 2010, 01:07:13 »
Selami bey Edirne  Gala gölünde kışın ördek avında - 15 C soğukta bırakın 28 gr.'ı 34 hatta 36 gr. bile yerine göre iş yapmıyor, özellikle gündüz bek avında yüksek geçen ördeklere attığım saçmaların şapırtısını duyuyorum saçma vuruyor ama etkişiz. akşam avında belki 32 gr. iş yapar, ama yeri geldiğine yeşil sürülerinin üstünüzden geçerken bişey yapamadan onlara bakmanız( yükesek olduğu için tüfek doğrultamamanız) sizi farklı silah ve fişek denemelerinize neden oluyor.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Selami FİLİK

• *
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2010, 00:05:52 »
Erdem Bey Adana bölgesinde kışın tahtalı adı verilen yaban güvercinleri için yüksek gramajlı fişekler kullanarak randıman almaya çalışırdık ve hep daha ağır mühimmatlara n
yönelerek magnuma kadar çıkmamıza rağmen hep sonuçlar beklenenin altında kalırdı.Bu yıl tesadüfen konya bölgesinde 24 gr 7.5 saçma kullanmak zorunda kalarak güvercin avı yaparken aslında hatalı avlandığımızın farkına vardık,kullandığımız tüfek sx3 tü.Eğer elinizde Browning fusion modeli var ise lütfen kışın önyargılarınızı kenara koyaraktan 24 gram olmasa bile 30 gr gibi düşük gramaj  ile av yapın,durhasan abimiz ile muhabbetlerimizde bu konuyu karşılıklı konuşma fırsatı bulmuştuk yüksek gramaj fişekler özellikle amerikalıların 10-15 mt  mesafede ve  av bolluğunda ördek ve kaz parçalama fantezilerinden  ve doyumsuzluklarından kullanılan fişeklerdir,dikkat ederseniz kaz avlarında amerikalılar 10 mt mesafede atış yapma olanağı olan avlarına bile sadece magnum kullanmaktadırlar onların mesafe anlayışı bizimkilerden farklı değil ise eğer bu işte bir yanlışlık olmalı
Selami FİLİK
1977-Adana

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2010, 09:01:47 »
Browning Evolveyi daha kışın ördek avında denemedim, ksımet önümüzdeki kış bakalım deneyeceğiz. saygılar
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

Çevrimdışı Cem UĞUR

• *
« Yanıtla #15 : 18 Şubat 2011, 00:34:18 »
WİNCHESTER İN ADI  BROWNİNG İN TADI  VARDIR.   BENİM FİKRİM.
Cem UĞUR
1976 muğla bodrum

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 18 Şubat 2011, 14:04:09 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR her iki silahta aynı holding yapımı olmasına rağmen sx3 işçilik kalitesi olarak diğerine nazaran çok daha üst düzey duruyor bunu resimleri dikkatlice inceleyen her silah sever rahatlıkla söyleyebilir .... düşük gramaj fişek konusundada SELAMİ beye sonuna kadar katılıyorum 24-28gr fişeklerin tek dezevantajının çelik saçmalı fişekler olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.. eğer bu fişekler spor amaçlı değilde av amaçlı olarak çelikten daha ağır bir meteryalden üretilmiş saçmalarla yapılmış olsalar idi inanın ben şahsım adına gerekli saçma numaralarını bulduğum sürece başka gramajda fişek kullanmazdım ... bu arada 24-28-30 gr üstü fişek kullanımım tüm sezon boyunca oda 32 gr mı aşmamak kaydı ile bir kutuyu bile bulmuyordur.....HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 18 Şubat 2011, 14:09:44 »
BU arada düşük gramaj fişek konusunda fikir sahibi olabilmek için 28gr wincesther x3 fiber 7.5 no saçmalı ve selior bellot 30gr 7 no saçmalı fişekler ile vurduğum kekliklerin vuruluş mesafelerini ve aldıkları saçma sayılarını burada yazsam herkes hayretler içerisinde kalır ,, yalnız tek dezavantajı bu fişeklerin 7.5 no ve 7 no harici 6-5 no gibi saçma numaralı olanlarını bulamamamız...
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2011, 16:08:42 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 18 Şubat 2011, 14:28:27 »
bencede browning,x3 con con duruyor. browningin klasikliğine hayranım,tetik tertibatındaki incecik teller,maşa yay falan onun gibi şeylerle sistemi çalıştırıyor adamlar hemde senelerce.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 18 Şubat 2011, 14:32:21 »
BU arada düşük gramaj fişek konusunda fikir sahibi olabilmek için wincesther x3 fiber 7.5 no saçmalı ve selior bellot 30gr 7 no saçmalı fişekler ile vurduğum kekliklerin vuruluş mesafelerini ve aldıkları saçma sayılarını burada yazsam herkes hayretler içerisinde kalır ,, yalnız tek dezavantajı bu fişeklerin 7.5 no ve 7 no harici 6-5 no gibi saçma numaralı olanlarını bulamamamız...
hakan dar şoklamı atıyorsunuz bu düşük gramlı  fişekleri...66cm namlu 5-4 şokla 30 gr 6 numara bornagi attım kekliklere anca tüy dökebildim :))...niye 5-4 şokla attıgıma gelince diger şokları yanıma almayı unutmuşum..mecburiyetten...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 18 Şubat 2011, 16:06:45 »
hakan dar şoklamı atıyorsunuz bu düşük gramlı  fişekleri...66cm namlu 5-4 şokla 30 gr 6 numara bornagi attım kekliklere anca tüy dökebildim :))...niye 5-4 şokla attıgıma gelince diger şokları yanıma almayı unutmuşum..mecburiyetten...
BİROL BEY 66cm namlu yarı oto luger namlu iç çapı 18.5 kullanılan şok 3no 18mm ölçülü yani modifeild şok sizin silahınızın namlu iç çapının ne olduğunu bilmiyorum ancak bu sezon bornaggilerden memnun olanını pek görmedim...iki üç sezon önce 28 gr 7no power tapa bornaggiler ise harika fişeklerdi....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Erdal BİLGİN

• Müdavim Üyemiz
  • erdal bilgin -1975/KUYUCAK/AYDIN-kurtuluş ksb.
« Yanıtla #21 : 05 Mart 2011, 11:57:55 »
üretildiği atölyeler dahil ,herşeyi ile  aynı iki tüfeği konuşuyorsnuz...
Erdal BİLGİN-1975 kurtuluş ksb.kuyucak/AYDIN

Çevrimdışı Hasan ERKOÇ

• *
« Yanıtla #22 : 30 Haziran 2011, 00:02:07 »
arkadaşlar kafam iyice karıştı knetik sistem tüfeğimde hep 34-32 kullanırdım akdenizin en sıcak yeri anamurda 24-yada 28 kullan dediler aldım hazırladım daha sezona çok olmasınna rağmen 28 gr saga 6 no aldım şimdi bu 24 gr 7.5 nolar ve 28 gr fişekler çelik saçmalı mı yani öyleyse benim 2 koli boşa gitti ben keklik ve üveyik için almıştım bunları çelik saçmaysa moralim bozuldu şimdi yaaa
Hasan ERKOÇ
1976 ANAMUR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 30 Mart 2012, 11:16:29 »
arkadaşlar kafam iyice karıştı knetik sistem tüfeğimde hep 34-32 kullanırdım akdenizin en sıcak yeri anamurda 24-yada 28 kullan dediler aldım hazırladım daha sezona çok olmasınna rağmen 28 gr saga 6 no aldım şimdi bu 24 gr 7.5 nolar ve 28 gr fişekler çelik saçmalı mı yani öyleyse benim 2 koli boşa gitti ben keklik ve üveyik için almıştım bunları çelik saçmaysa moralim bozuldu şimdi yaaa
Çelik değil. O okuduğunuz sizdekileri kapsamıyor.

Saga 28 g pozemde kullandığımda feci sert patlıyordu ve bir şey vuramadım. Hala aynıysa içiniz ferah olsun tüfeğiniz çalıştırır ama nasıl dağılım yapar bilmem. RC fişekler de süratlidir ama Saga kadar değil. RC 7,5 no bence üveyikte çok iyi olur. RC deki saçmanın kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Keşke denemeden almasaydınız. Hedef dikip deneyin, beğenmezseniz başka şok takıp deneyin. Gene olmazsa değiştirin.

24 g az geliyor derseniz, kendi tecrübemden az olmadığını söyleyebilirm. Kendi doldurduğum, hem de yavaş 24g keçe tapa fişeklerle 30 küsur metrelerden üveyik de vurdum, bıldırcın da. Ben önce deneyip sonra bolca alma veya doldurma tarafındayım.

Bunları yazdım ama konu başlığına uymadı. Bu hususta başka yazacağınız varsa başka konu açmanızı rica ediyorum.
« Son Düzenleme: 30 Mart 2012, 11:19:54 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ayfa CEYHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 12 Eylül 2013, 17:44:39 »
fusion evolve 2 gold kullanıcısıyım wincesteri bilmiyorum ama hiç içim ısınmadı... 89 magnuma gelince bende bu tüfekten önce beretta a 400 89 magnum vardı ve sıktıgım 66 gıram fişeklerin saçmalarının nereye gittiğini birtürlü anlayamıyordum.. bu tüfegimlede 48 gr  browining fişek sıktım ondada iş yok anlıyacagınız magnum fişek alaskdada olsanız hiç bir işe yaramaz , helede uzak mesafede kuş vurur lafı bana göre hikaye... ben browining den çok çok memnunum... öldümesi olsun hızlı omuzlamada hedefi bulması olsun vede atış mesafesi olsun... çok 90 - 100 adımda kuş vurdum ama genelde 34 gr jk6 fişekle... ben babamın teçrübesine dayanarak ve adanada avlandığım halde bıldırcın üveyik çulluk ta 32 gr (aşşasını kesinlikle sıkmam) ördek keklik tavşandada 34 gr birtek tahtalıya bazen 36 gr sıkıyorum... beretta yı aldıgımda eski huglu otomatiğimden  fakını pek görmedim ama busilahım çok farklı ...
1980 ADANA