Gönderen Konu: yardım  (Okunma sayısı 2406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sıtkı MEMİŞ

• *
yardım
« : 05 Ocak 2010, 04:16:47 »
daha önce köpeğimin çalındığına dair konu paylaşmıştım.Kafayı sıyırmak üzereyim arkadaşlar köpeği alan araç güvenlik kamerasında belli mesafeuzak olduğundan dolayı aracın plaka okunmuyor burda araştırdım bir türlü bulamadım bu görüntüyü net bir şekilde yaklaştırabilecek birini arıyorum.karakola başvurdum kamera kayıtlarını bıraktım 1 hafta  oldu hala görüntüler incelenmemiş bana yardımcı olabilecek birileri varmı?
Sıtkı MEMİŞ
1983-Kocaeli

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
Ynt: yardım
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2010, 19:09:00 »
Bu konuda sadece naçizane bir önerim olabilir.Bir bilgisayar uzmanına gidin ve ona danışın ellerindeki teknoloji belki plakanın okunmasını sağlar.Tam bunu yazarken bir de aklıma fotoğrafçılar geldi onlarda da görüntü netliğini veya yeterli büyütmeyi sağlayan programlar olabilir.Allah yardımcınız olsun inşallah mutlu sona ulaşırsınız,kolay gelsin.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Sıtkı MEMİŞ

• *
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2010, 22:41:31 »
 ilginiz için tşk güven abi gezmediğim fotoğrafçı kalmadı ama yok yapamıyorlar işi iyi bilen bir bilgisayarcı bulmam şart.
Sıtkı MEMİŞ
1983-Kocaeli

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2010, 14:21:05 »
Internette gözüme çarpan bir kitap vardı, bu kitapda bulanık video veresim görüntülerinin nasıl net hale getirileceği yer alıyordu. Kitabı

Adli Bilimlerde Seçilmiş Konu Başlıkları Ses Görüntü ve Data İncelemeleri
http://www.eren.com.tr/goster/kitap/kitap.asp?kitap=270369&SID=351416556760

Kitabın tanıtım metninde yer alan bölümde resimlerdeki bulanıklığı giderme ile ilgili birşeyler var:

"Görüntü incelemeleri isimli ikinci bölüm içerisinde; fotoğraf ve güvenlik kamera görüntülerinden elbise incelemeleri, görüntü kayıtlarının adli kimliklendirme yetkinliği, cctv sistemlerinde görülen kusurlar ve çözüm önerileri, adli fotoğraf karşılaştırmasında süperimpozisyon tekniğinin uygulanması, izleme eksenli yaşamımızda seyrettiklerimizin ne kadarı gerçek? , adli yüz karşılaştırma işlemlerinde dikkat edilecek hususlar, bulanık görüntülerin görüntü onarma teknikleri ile iyileştirilmesi ve kan serpintileri seyir analizi verileri ile adli animasyon isimlerinde olmak üzere 8 makale yer almaktadır. "

Umarım işinize yarar.

selamlar

• Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE