Gönderen Konu: ACİL BİLGİ...  (Okunma sayısı 4431 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
ACİL BİLGİ...
« : 03 Ocak 2010, 19:59:40 »
S.a 15 Nisan 2008 doğumlu kurzhaar cinsi bir köpeğim var.Köpeğim şu ana kadar çiftleşme,doğum yapmadı.Hayırlısıyla yavrusundan artık almak istiyoruz.Özellikle vaterinerlerimize ve üstadlara sorum şu.Köpeğim Liza en son eylül 2009 da kızanladı.Bildiğim kadarıyla doğum yapan bir köpek aşağı yukarı 6ayda bir kızanlaması,hiç doğum yapmayan bir köpekte bu süre daha kısa olduğu.Sorum Lizanın kızanlaması muhtemelen ne zaman olur?Hemen kızanlaması için bir ilaç vs var mı?Bilgilendirirseniz sevinirim.İnanın yavrulamasını dört gözle bekliyoruz?Şimdiden teşekkürler.
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Misafir 48

• *
Ynt: ACİL BİLGİ...
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2010, 21:47:17 »
köpekler 6 ayda bir kızanlar ortalama....köpeğe iiiyi bakım ve güneş ışınları onun kızanlamasında en önemli faktörler...kaliteli mama ve vitamin mineral tabletleri....temiz ve sıcak güneş alan bir barınak....gb
Misafir 48

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2010, 15:10:41 »
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler Burak Bey.
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2010, 10:49:08 »
kızan dönemini belirleyen faktörler:
-beslenme
-egzersiz
-bulunulan coğrafi şartlar(yüksek soğuk,sıcak vs.)
-psikolojik durum ve ortamın getirebileceği stres faktörleri (başka ve çok hayvan, dayak,gökgürültüsü vb.)

bu şartları toplam değerlendirmek gerekir. herhangi birinde oluşan değişim veya olumsuzluk kızana gelme sürecini uzatabilir veya kısaltabilir.

eğer tüm şartları pozitif ve olumluysa bekleyin en kısa zamanda kızana geldiğini göreceksiniz.
teşekkürler.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Gökhan ERTEN

• *
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2010, 18:08:42 »
ÇOK İYİ BAKIP BESLEDİYSEN BİLE  AVA SIK GİDİP EFOR HARCADI İSE  1 YADA 2 AY KIZANLAMA GECİKEBİLİYOR. NİSAN AYINDA MUHTEMELEN KIZANLAYACAKTIR.
Gökhan ERTEN
1985-Isparta

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2010, 18:12:46 »
arkadaşlar evet hepimiz avcıyız ve yıllardır köpek besliyoruz tabiki bazı tecrüblerimiz var ama veteriner hekim köşesinde hekim arkadaşın sorulara cevap vermesinin daha doğru olacağını düşünüyorum
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

• *
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2010, 12:39:59 »
Hikmet bey tamam anlıyorum ama genel sorular veteriner hekim köşesinde sorulmasa daha mantıklı olacağıu görüşündeyim 
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

• *
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2010, 12:44:25 »
 Bu arada hikmet bey sizin fikriniz son derece doğru .
Ben kimseyi kırmak istemem kırdıysam kusura bakmayın
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Ercan ÖZTÜRK

• *
  • Evcil hayvanların en vahşisi dalkavuklardır.
« Yanıtla #8 : 25 Mart 2010, 13:10:58 »
köpekler 6 ayda bir kızanlar ortalama....köpeğe iiiyi bakım ve güneş ışınları onun kızanlamasında en önemli faktörler...kaliteli mama ve vitamin mineral tabletleri....temiz ve sıcak güneş alan bir barınak....gb
Ercan ÖZTÜRK
1975 KAYSERİ
Asalet Boyda Değil, Soyda Olmalı...
İncelik Belde Değil, Dilde Olmalı...
Doğruluk Sözde Değil, Özde Olmalı... Güzellik Yüzde Değil, Yürekte Olmalı...

Çevrimdışı Gökhan ERTEN

• *
« Yanıtla #9 : 26 Mart 2010, 10:46:30 »
Kaya,Serkan sadece veterinere sormamış soruyu herkese sormuş.

evet burada bizimde fikrimizi ortaya koymamızdan yardımcı olmamızdan doğal bir şey yok sanırım
Gökhan ERTEN
1985-Isparta

• *
« Yanıtla #10 : 26 Mart 2010, 11:58:33 »
gökhan kardeşim tabiki fikrini yazmanda sakınca yok ama veteriner hekim değilsen bence bu köşede yazmamalısın şahsi kanaatim bunun meslektaşıma karşı hoş olmaya bileceği yoksa benim kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok.
 ve bence sitemizin bu köşesinde dillendirilen sorular herkese değil direk hekim arkadaşa sorulmuş demektir soru genel olarak sorulacaksa lütfen bu bölümde sorulmasın  çünkü bu şuna benziyor  ben av bayine gelip tüfek soruyorum ordan avcılıkla uğraşan ama başka bir meslek erbabı gelip adamın dükkanında bir şeyler  anlatmaya başlıyor siz bu bayinin yerinde olsanız kendinizi nasıl hissedersiniz?
    tekrar söylim niyetim kimseyi kırmak değil ama karşı tarafıda düşünerek saygı çerçevesinde hareket etmekten kimse zarar görmez
« Son Düzenleme: 26 Mart 2010, 11:59:49 Gönderen: Kaya GİRAY »
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Gökhan ERTEN

• *
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2010, 09:51:01 »
KAYA ABİ BENİMDE NİYETİM KİMSEYİ KIRMAK YADA POLEMİĞE GİRMEK DEĞİL BUNU AÇIK OLARAK SÖYLEYEYİM. UZAMASINI DA İSTEMEM ..

ÇOK İYİ BAKIP BESLEDİYSEN BİLE  AVA SIK GİDİP EFOR HARCADI İSE  1 YADA 2 AY KIZANLAMA GECİKEBİLİYOR. NİSAN AYINDA MUHTEMELEN KIZANLAYACAKTIR

BENİM YUKARIDA YARDIMCI OLMAK ADINA  YAZDIĞIM BİLGİ YANLIŞSA BEN BU SİTEYE BİRDAHA GİRMEYECEĞİM YORUM DA YAPMAYACAĞIM.(YALNIŞ BİRŞEY YAZMIŞ OLSAYDIM HATAMI KABUL EDERDİM.)

TABİKİ VETERİNER HEKİMLERİMİZİN CEVAP VERMESİ DOĞRU OLACAKTIR ORADA HİÇBİR SORUN YOK

SAYGILAR SUNUYORUM SELAMLAR. ABİ

« Son Düzenleme: 27 Mart 2010, 09:53:06 Gönderen: Gökhan ERTEN »
Gökhan ERTEN
1985-Isparta

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
« Yanıtla #12 : 10 Nisan 2010, 11:39:38 »
kaya bey gösterdiğiniz ve ilgi için teşekkürler.doğru düşünüyorsunuz. teşekkürler.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE