Gönderen Konu: yarım aport  (Okunma sayısı 4044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GÜLER

• *
yarım aport
« : 26 Aralık 2009, 16:15:23 »
arkadaşlar 10 aylık puanter köpeğim avda aport yapmıyor hertürlü avda mükemmel ferması var vurulan avı getirmiyor bahçemde hertürlü malzemeyi hatta vurulan avı getiriyor ama avda yok lütfen yardımlaşalım
Kadir GÜLER
A Rh + 1967 Çerkeş ÇANKIRI

Çevrimdışı Nurullah ŞEN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: yarım aport
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2009, 16:52:45 »
kardeş bende aynı sıkıntıları yaşadım sadece sabret ve köpeğini sev sabırlı ol illa getirir asla köğeğini dövme
[
Nurullah Şen
B(rh)+ 1971  Kocaeli/derince

Çevrimdışı Selçuk KOCA

• *
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2009, 17:03:51 »
meraya giderken getırmeyi en cok sevdiği nesleyide götür yanında ava baslamadan biraz ortama alıstıgında
aport calıstır at getirttir 

buyuk ihtimalle ortam farklı gelıyor ve aporttu oyun zannediyor avda bundan dolayı yapmıyordur
bi sure bu sekilde calıstırdıktan sonra vurulmus kusları at getırttır merada

bi tahtik daha vurulmus kusu bırak arkanı dön yavas yavas yuru bakalım alıcakmı
mumkun oldugunca tasıttır ve sonra sen ona yaklasarak övgüler le al agzından
cözülmücek bi sorun degil biraz kafa yorup azmedersen abi bu iş olur insallah

kolay gelsin
Selçuk KOCA
 1983 KOCAELİ
 0543 774 21 14

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2009, 17:04:28 »
avda vurulan kuşu ağzına aldığı anda arkanızı dönüp yürüyün size doğru gelirsa yaklaştığı anda hemen aniden dönüp daha kuşu bırakmadan aferin diye sevin kuşu bırakırsa hemen ağzına koyun ve bırakmasına engel olun bir dakika boyunca öylesine sevin.. bu şekilde düzelir baktınız kuşu ağzına almıyor siz koyun her seferinde vurulan kuşu ağzına almasını sağlayın  düzelecektir bu tamamen sabır işi döverseniz sinirlenirseniz kaybettiniz demektir.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2010, 17:21:13 »
bencede merada zorunlu aport çalışması yaptırman gerek ve eğitimin hangisi olursa olsun kesinlikle aynı yerde yaptırmayıp farklı farklı yerlerde yaptırmaya çalışmalısın..
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Kadir GÜLER

• *
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2010, 20:22:08 »
vermiş olduğunuz bilgilere teşekkürler. ayrıca  bir sorum olacak kuş köpeği birkaç km kekliğin izinden gidip ferma verirmi benim yavru bunu yaptı köpeği çağırdım gelmedi diye kızdım ama yaptığını görünce hayran kaldım beyler kuş avını çok bilmem ama kopay avında tecrübem vardır  onun için sık sık soruyorum
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2010, 20:23:47 Gönderen: Kadir GÜLER »
Kadir GÜLER
A Rh + 1967 Çerkeş ÇANKIRI

« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2010, 22:57:49 »
kadir abim selçuğun ikinci söylediğiniş yaparsan eminim sonuç alıcaksın... aynı sorunu 11 aylık pointerimle ben de yaşadım... hep yarım aport... sonunda bu çözümü buldum tek bir av gününde bu huyu kayboldu.. artık getirince ben naz yapmaya başlamıştım... işin özünde şu var; hayvanı buluo ağzına alıo ama bi bakıyo sahibi arkasını dönmüş gidio bağırma yok çağırma yok... avı bırakıp gitmekle sana doğru yaklaşmak arasında kalıor... ee onu da bırakamıycana göre mecbur ağzına alıp sana getirio... başka şansı mı var? ne orda bırakabilir ne başka bir avcıya verebilir ....  es es kuralı yani...  saygılar rasgele...
Mustafa BEZİRGANOĞLU  ''Avcılık sporların şah-ı , sahların da sporudur.''  M. Kemal ATATÜRK izmir 1933
1983-İzmir-tire(şuan görevim nedeniyle  siirt teyim)