Selam......şu nu belirteyim öncelikle ben stoeger sadece ördek avında ve tahtalı avında kullanmak için aldım..sorunuza gelince ,
Evet hemde çok memnunum, mekanizmanın çalışmasıda gayet başarılı,tutukluk hiç yapmadı ben 28 gram ve üzeri muhtelif marka fişeklerle direk avda denedim sonuç gayet iyi, zaten mekanizması okadar rahat çalışıyor ki serçe parmağınla kurabilirsin.grupman ve delicilik en çok yara taşıyan kuş bana göre tahtalı güvercin30 40 mt lerde rahatlıkla vurulabiliyor daha uzaklarada zaten mavzer lazım:) yani grupman ve delicilikte sıkıntı yok namlu içi diğer yerlilerde olduğu gibi kalem izi ne rastlamazsın ayrıca kasa içinde herhangi bir yere vuruntu yapmıyor. unutmadan eğer görüntüye önem veriyorsanız ağaç kundaklı olan stoeger el kundağı çok kaba bu yüzden ya camo modellerini yada sentetik modellerini tercih et el kundağı kibar ve tüfeği en azından daha zarif gösteriyor, ama ahşap sentetik modellerden daha dengelidir. sana yardımcı olması acısında bir de video adresi yolluyorum bunu bi incele
--- birde
http://www.gunhuntermag.com/Articles/tabid/113/articleType/ArticleView/articleId/154/Stoegers-Remarkable-M2000.aspx bu sitede stoeger hakkında olumlu bir makale var
Birdefa bu tüfek armsan dan 200 ile 300 gram arasında ağır sentetik dipcik olduğundan öne biraz yığılıyor fakat bu her nekdar dezavantaj olarak görülsede bence artısı fazla ağır dolularda geçen hafta 38gr 0 numara nobel sport ağır dolu sıktım, halen 36 gram sıkıyorum sıkıntı yok şahlanma yapmıyor diğer kinetik tüfeğim ata neo(3 kg) 38 gramı onda sıktığımda şalanma yapıyor
Birde eğer bir tüfekle tüm avları yapmayı düşünüyorsanız armsan veya gazlı herhangi bir tüfek mantıklı bir tercih olabilir,sebebine gelince yaz kış sıkabilirsiniz stoeger biraz daha kış avlarına yatkın bi tüfek zaten amerikada sadece ördek,kaz ve hindi avında benellinin muadili olarak alınıyor fiyat performans değerlendirmelerindede çok olumlu yazılar var özellikle shotgunworld formundan incelerseniz.
Size tavsiyem eğer iki tüfek arasında kaldı iseniz [ Ata neo] alın şuan onuda kullanıyorum, Harika bir tüfek bence sizin armsan la vursan arasında kalma sebebiniz armsan yakışıklı tüfek vursanda kaba ama etkili bu yüzden olabilirmi, Eğer bu yüzden ise kinetik ve yakışıklı bir tüfek istiyorsanız ata neo derim, mekanızma çalışma herşey mükemmel yaz kış kullanılabilir bence ayrıca armsandan da iyi görünüyor.
Ama illede gazlı diyorsanız şuan yakın bir arkadaşımda marrochi a 12 marka atanın italyaya yapmış oldugu tüfek var ona bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. mekanizma sesi yankılanıyo aynı beretta gibi. .
Armsan hiç kullanmadım fakat bayilerde bir kaç defa inceledim dış görüşü dışında beni cezbeden bir özelliği yok..
. umarım yardımcı olabilmişimdir.. saygılar