Mrb lar Hüseyin Bey,darne tüfek hakkında bilgi sahibi olabilmeniz açısından birkaç cümlede olsa fikrimi beyan etme gereği duydum.Darne silahları zarif ve bir o kadar da kaliteli silahlardır.Yalnız bu silahın kullanıcıları titiz ve dikkatli olmak zorunda zira silahın mekanik sistemi kırma silahlara göre değişik sürgülü sistemi var.Alışıldığında kırma silahtan daha pratik ve zevkli.Zeten avcılıkta zevk tatmini değil mi? Ayrıca bu silahların 65 ve 70 mm fişek yataklı olanları mevcut.Namlu boyları 68 cm yani 27 inç.Namlu altındaki gömme yuvarlak daireler içinde ki büyütüçle bakıldığında (darne) yazar kaç adet varsa puanı o kadar demektir ki silahın extralarını ifade eder, (garavür işleme, spasiyalite V.S.) Bu silahlarda fişek seçimi önemli, diğer fransız silahlarında olduğu gibi birazcık dolu seçerler.Ama önemli hususlarından bir tanesi eğer silahınız 65 fişek yataklı ise 70 mm lik fişekleri atmamanız gereki,.ha atmaz mı atar ama namlu geçit konisinden şişkinliklere ve hasara neden olabilir. Bende bir tane 12 çap darne var, silahı değerli bir dostumun tavsiyesi ile almıştım, çok memnunum fişeğimi kendim doldurursam tartarak 1,50 mg. barut, 34 gram saçma ve power tapa ile yıldız kıvırarak güzel sonuç aldım.Saygılarımla