Durhasan bey, konu 24 gram fişeğin avda kullanılması değil. 24 gram fişeğin benelli sistem bir tüfekte de kullanılması. Atış yapsın yapmasın, atış fişeğini avda kullansın ya da kullanmasın, benim tüfeğim 24 gram fişekleri atabiliyorsa arkadaşın ki de atmalı. Performans istikrarı yokmuş..hayır basbayağı atıyor işte. Kovanları zorlanmadan dışarı fırlatıyor.
Çok ilginç bi yaklaşım Merdan bey bu dediğiniz..
Konu av tüfeği..Müsabaka tüfeği olmadığı için,24 grm la çalışıp çalışmamasının önemli olmadığını söledim..Avda lazım olmayacaksa eğer malum gramaj,eldeki tüfeğinde o gramajla çalışmasının yada çalışmamasının bir anlamı olmayacaktır değil mi..?
Kinetik sistemli yarıotomatik tüfeklerin,alt sınır düşük gramajlarda sürekli çalışma istikrarı yoktur..Hele ki,bitakım aparatlarının yanı sıra yaylarını da başka firmalardan ediniyorsa,o tüfeğin imalatçısı,benim tüfek çalışıyorsa oda çalışır,demek çok mantıklı değil bana göre..
Yarıotomatik av tüfeği konusunda,kullanıcılar olarak yerli sanayimizin hep yanında olmamız lazım..Lazım ki,bitakım yenilikler oluşabilsin,düşünülenler şekil alsın..Şimdi bu nerden çıktı diyebilirsiniz..
Maalesef sözkonusu tüfeğin sadece çalışma prensibi Benelli..Bunu akıldan çıkarmamak gerek..Bir Benelli fabrikasında yapılan tüfeğin,yayları,şok boruları hatta arpacığı da Benelli dir..Sıfır hata ile Benelli nin standartlarındadır..Bir süper90,24 grm fişekle çalışırsa,diğer bir süper90 da çalışır..Ama aynı şeyi yerli tüfeklerimiz için ŞİMDİLİK söyleyemeyiz..
Saygılar..