KANDİLLİ MANTI
hunter22vt
KANDİLLİMANTI
MALZEMESİ;;;
40-50 CM LİK TEPSİ 5CM DERİNLİĞİNDE
*EVDE YAPILACAKSA EL YAPIMI MANTI İLE BİRLİKTE TEPSİYE GÖRE2 ADET YUFKA AÇILARAK HAZIR EDİLİR.
* HAMURU HAZIR EDİLİR VE İÇİİÇİN AŞAĞIDA Kİ İÇ MALZEMELER KONULACAK
*HAZIR MANTI UYGULANACAKSA(BU DAHA PRATİK FAKAT TERCİHKİŞİLERİN) 2 ADET YUFKA HAZIR ALINIR.
*ETLER: 10 ADET BILDIRCIN VEYA 6 ADET ÜVEYİK,3 ADETTAHTALI,2 UFAK ÖRDEK,3-4 KEKLİK,YADA BİR ORTA BOY TAVŞAN
*** AYNI CİNS AV ETİ KULLANILMASI TAVSİYE EDİLİR.
YAPILIŞI:
AV ETLERİNİN İÇ ORGANLARI İNCE İNCE BIÇAKLA DOĞRANARAK SUYU SÜZÜLMEYE BIRAKILIR,
DİĞER BÜTÜN AV ETLERİDE (BILDIRCINLAR HARİÇ)PARÇALANARAK
EV MANTISI İÇİN;;;
3 ADET ORTA BOY SOĞAN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ****HAZIR MANTIDA GEREK YOKTUR.
2 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
***BİR TENCEREDE AV ETLERİ İLE İÇ ORGANLARI 1 ÇAY BARDAĞISIVI YAĞ İLE İYİCE KIZARTILIR,
*İNCE KIYILMIŞ SOĞANLAR İLAVE EDİLEREK PİŞİRİLİR,PARÇALIETLERİ PİŞİRECEK ÖLÇÜDE ÜZERLERİNE ÇIKACAK KADAR 3-4 BARDAK SU KONUR.
*1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
*1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
* BİR YEMEK KAŞIĞI DOMATEZ SALÇASI KATILARAK ETLERYUMUŞAYANA KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.
***ETLER DIŞARI AYRILIP CİĞERLİ İÇ ORGANLARIN PİŞTİĞİSOĞANLI SU,,,
HAZIR MANTI KULLANILIYORSA KENARDA AYRI TUTULUR.
***EV YAPIMI MANTI İSE DELİKLİ KEPÇE İLE SUYUN İÇİAYIKLANARAK,
*2 SUBARDAĞI PİRİNÇ 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ İLE KAVRULARAK BUSUDAN İKİ SU BARDAĞI ALINIP PİRİNÇ KABARTILIR VE AYIKLANMIŞ OLAN PİŞMİŞ İÇORGANLAR İLE MANTI İÇİ HAZIRLANIR.MANTILARDA HAZIRLANIR.
*HAZIR MANTI KULLANILIYORSA SUYU AYIRMAYA VE AYIKLAMAYAGEREK YOKTUR.
***TEPSİYE AKTARILMASI:::
TEPSİ AZ YAĞ İLE YAĞLANIP ALTA 1ADET YUFKA SERİLİR,
*HAZIR VEYA HAZIRLANMIŞ MANTILARDÖŞENİR,
*2.Cİ YUFKADA ÜZERLERİNEÖRTÜLEREK 200FIRINDA İYİCE KIZARTILARAK FIRINLANIR,
*TEPSİ DIŞARI ALINIP,,,
BEKLEYEN SULU SOĞANLI CİĞERLİ İÇMALZEME ÜST YUFKANIN ALTINA VE MANTILARI YÜZDÜRECEK ÇOKLUKTA VE YETMEZ İSE ILIK SU İLAVEEDEREK KATILIR.ÜST YUFKA TEKRAR KAPATILIR ,
***ÜZERİNE AYNI SUDAN BİR SUBARDAĞI GEZDİRİLEREK YUFKA IZLANIR,
***EN ÜSTE KIZARTILIP PİŞİRİLEN KENARAALINMIŞ AV ETLERİ DÖŞENİR.
TEKRAR 180FIRINDA YAKLAŞIK 45 DKVEYA 1 SAAT MANTILAR SUYU ÇEKİNCEYE DEK KONTROLLÜ FIRINLANIR.
SICAK OLARAK SERVİSE ALINIR
AFİYET OLSUN