cemal bey,tesbitleriniz doğru elbette.zaten ben de genellikle avda poze kullanıyorum.bu benim ikinci tüfeğim.şokla ilgili düşündüğümüzde bu durumu otomatiklerde farklı fişek kullanarak hallediyoruz.birinci fişek keçe tapa ya da dispersante,ikincisi ise power tapa hızlı bir fişek kullanıyoruz.çiftede de böyle ama ağırlık konusu da önemli.hafif bir tüfek yürüyüş avlarında tercih sebebi.bu da oldukça hafif bir tüfek.bu arada madem ki birden fazla tüfek alıyoruz,her tüfeğin çift namlusunun olması gerekmiyor.sonuçta bu bir merak ve tercih meselesi.swing konusuna gelince,bu konuda tüfeğin toplam uzunluğu önemli olduğu kadar,ağırlık merkezi de önemlidir.kaldı ki aldığım tüfek 71 namlulu bir poze ile totalde aynı uzunlukta.ağırlık merkezi ise bana çok uygun ve yerinde geldi.ben otomatiklerin,benim fiziki yapıma daha uygun olduğunu düşündüğüm için(poze kullanan biri olarak)bu tüfeği tercih ettim.çünkü bilirsiniz ki tüfekte en önemlisi tüfeğin avcıya uygunluğudur.umarım konudan sapmadan düşündüklerimi paylaşabilmişimdir.(biraz uzun bir kelime oldu)ayrıca bek avlarında kullanmak için bir de namlu uzatması alacağım ve daha geniş bir kullnım alanı sağlamış olacağım ki kısa namlu tercihimin nedenlerinden biri budur.domuz avına gelince,61cm namlunun slug olmasa bile,kurşun atmak için pozeden daha uygun olduğunu düşünüyorum.çok konuştum(yazdım) sanki kendimi savunuyormuş gibi oldu.ama öyle değil,çünkü buna gerek yok.saygılar,selamlar...