Gönderen Konu: sonunda neo12'yi aldım..24gr izlenim..  (Okunma sayısı 14658 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
sonunda neo12'yi aldım..24gr izlenim..
« : 13 Ekim 2009, 18:18:12 »
sonunda sipariş verdiğim 61cm namlulu,mobil şoklu ata neo12 tüfeğim geldi.hafta sonu deneyip sizlerle izlenimlerimi paylaşacağım.şimdilik bir kaç resim yüklüyorum.şimdilik gerçeken de çok hafif olduğunu söyleyebilirim.namlu 61 olduğundan,kesinlikle 3kg dan hafif.selamlar...

« Son Düzenleme: 10 Kasım 2009, 14:27:50 Gönderen: Mehmet OVALI »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: sonunda neo12'yi aldım..
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2009, 18:21:11 »
hayırlıugurlu olsun gülegüle kullanın,eger tarttınızsa agırlıgı ve fiyatı hakkında bilgi verebilirmisiniz....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2009, 18:26:09 »
biaz önce yazıyı düzelttim ancak yetişemedim galiba.3kg dan kesinlikle daha hafif.
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2009, 18:44:07 »
doğrusu tarihlere ben de dikkat etmedim.pil değiştirdikçe yeniden ayarlamak gerekiyor.gerçek tarih düne ait.selamlar...
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Semih AÇIŞ

• *
  • tedavisi olmayan tek hastalık avcılıktır rastgele
    • www.egeliavcilar.com
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2009, 19:37:37 »
muhteşem bir tufek  iyi gunlerde kullanmazı dilerim hayırlı ugurlu olun rastgele
Semih AÇIŞ
              1989 İZMİR SELÇUK

Çevrimdışı Durhasan GÖNEN

• *
  • Aşk'ı Hak'ka oLmayanın LaçkaLaşır AkLı
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2009, 20:12:11 »
    Mehmet abi hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanmak nasip etsin inşallah Rab bim..

Ancak sormadan edemicem,neden 61 namlu..?Eğer kurşun atmaksa niyetiniz,bu uzunlukta bir namlu alternatif olabilir..Ancak her avı yapmak istiyorum derseniz,maalesef derim..
   Bide bu neo lar,ilk dönemlerde 30 grm ve altı gramajlardaki mühimmatlarla çalışmıyorlar..En azından bizim elemandaki öyle..Ancak baktım,kasıntı filan yok,sadece icra yayının biraz yorulması lazım..Başınıza gelirse,sıkıntı yapmayın..
   Tekrar hayırlı olsun diyorum..
    Selamlar..
Durhasan GÖNEN
1977 Silifke/MERSİN                                                           
0 rh-
[email protected]

Çevrimdışı Taner KARA

• *
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2009, 21:31:00 »
fiyatı hakkında bilgi verirseniz sevinirim
Taner KARA a+
1980 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2009, 21:34:32 »
Hayırlı olsun.....
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2009, 05:40:12 »
durhasan bey.namlu boyu tercihim,yaptığım avlarla ve yöremizin iklim şartlarıyla ilgili.daha ziyade bıldırcın,çulluk ve keklik avı yapıyorum.diğer avlarda kullanmak için tüfeğim var.ancak bu tüfeğe de namlu uzatması alacağım.ata arms'ın ürettiği,içten uzatmalı ve ucuna mobil şok takılan namlu uzatmaları var.böylece daha uzak atışlar yapabileceğimi düşünüyorum.
taner bey,fiyatı nakit 850,ancak vadeli alındığında,vadeye göre yükseleceği malum.bence bu işçilikte ve kalitede bir silah için makul.sizler ne düşünürsünüz bilmiyorum.bu konudaki yorumlarınızı da merak ediyorum.selamlar...
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Turan ÇETİN

• *
« Yanıtla #9 : 14 Ekim 2009, 07:59:10 »
Güle güle kazasız belasız kullanın , hayırlı olsun.
Turan ÇETİN
1960-Burdur

Çevrimdışı Bilal ÖZTAŞ

• *
« Yanıtla #10 : 14 Ekim 2009, 09:10:45 »
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Bu neo forex değilde sadece neo olanı sanırım. ama fotoğrafa bakılırsa ata nın kendi sitesinde vermiş olduğu resimlerdeki kundakta kalitesinden daha iyi gözüküyor... birde o fiyata nereden aldınız acaba internet falanm ıyerli bayimi.. Rastgele.....
Bilal ÖZTAŞ
1980 ISPARTA

Çevrimdışı O.Cemal TUNAY

• borano 52
  • *
« Yanıtla #11 : 14 Ekim 2009, 10:02:10 »
Sn Mehmet Ovalı
Öncelikle tüfeğinizi kazasız belasız kullanmanızı dilerim.Ata ülkemizde üretilen en iyi yarı otomatiklerden biridir.Yalnız anlamadığım bir konu var,ülkemiz avcısının yarı otomatik tüfek takıntısı! Yarı otomatik tüfeklerin gerçek kullanım alanı  mühre ile ördek, kaz .Yine bek avı olarak Üveyik ve slug namlu ile domuz avıdır ve o amaçla üretilmiştir.Çünki bu avlarda aynı mesafelerde arka arkaya atış imkanı vardır.Yani daha şoklu bir ikinci namlu pek aranmaz. Bıldıcın,Keklik,Çulluk ve tavşan gibi kalkdıktan sonra hızla uzaklaşan avlarda ilk atışta mankelediğiniz zaman uzaklaşdıkça vuruş şansınızın fazla olması için daha şoklu ikinci bir namluya ihtiyacınız yokmudur ? yarı otamatik tüfeklerde bu imkan olmadığı gibi,kasa uzunluğunu da hesaba katarsak swing i daha zor değilmidir ?
Rastgele
O.Cemal TUNAY
1952 Urla-İzmir

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #12 : 14 Ekim 2009, 16:33:36 »
cemal bey,tesbitleriniz doğru elbette.zaten ben de genellikle avda poze kullanıyorum.bu benim ikinci tüfeğim.şokla ilgili düşündüğümüzde bu durumu otomatiklerde farklı fişek kullanarak hallediyoruz.birinci fişek keçe tapa ya da dispersante,ikincisi ise power tapa hızlı bir fişek kullanıyoruz.çiftede de böyle ama ağırlık konusu da önemli.hafif bir tüfek yürüyüş avlarında tercih sebebi.bu da oldukça hafif bir tüfek.bu arada madem ki birden fazla tüfek alıyoruz,her tüfeğin çift namlusunun olması gerekmiyor.sonuçta bu bir merak ve tercih meselesi.swing konusuna gelince,bu konuda tüfeğin toplam uzunluğu önemli olduğu kadar,ağırlık merkezi de önemlidir.kaldı ki aldığım tüfek 71 namlulu bir poze ile totalde aynı uzunlukta.ağırlık merkezi ise bana çok uygun ve yerinde geldi.ben otomatiklerin,benim fiziki yapıma daha uygun olduğunu düşündüğüm için(poze kullanan biri olarak)bu tüfeği tercih ettim.çünkü bilirsiniz ki tüfekte en önemlisi tüfeğin avcıya uygunluğudur.umarım konudan sapmadan düşündüklerimi paylaşabilmişimdir.(biraz uzun bir kelime oldu)ayrıca bek avlarında kullanmak için bir de namlu uzatması alacağım ve daha geniş bir kullnım alanı sağlamış olacağım ki kısa namlu tercihimin nedenlerinden biri budur.domuz avına gelince,61cm namlunun slug olmasa bile,kurşun atmak için pozeden daha uygun olduğunu düşünüyorum.çok konuştum(yazdım) sanki kendimi savunuyormuş gibi oldu.ama öyle değil,çünkü buna gerek yok.saygılar,selamlar...
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

• *
« Yanıtla #13 : 14 Ekim 2009, 20:41:53 »
    Çok mantıklı olmuş değerli hemşerim ve sevgili abim  :)))))))
    Şu ilk fişek ve akabindeki fişek konusu gerçekten ince konular..
    Selamlar..
Durhasan GÖNEN
1977 Silifke/MERSİN                                                           
0 rh-
[email protected]

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #14 : 14 Ekim 2009, 21:46:29 »
teşekkürler durhasan kardeşim.sizin teknik bilgilerinizden çok feyz alıyoruz.selamlar...
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2009, 08:34:08 Gönderen: Mehmet OVALI »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #15 : 14 Ekim 2009, 22:23:24 »
güzel bir seçim yapmışsınız.hayırlı olsun...
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #16 : 16 Ekim 2009, 08:59:46 »
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Bu neo forex değilde sadece neo olanı sanırım. ama fotoğrafa bakılırsa ata nın kendi sitesinde vermiş olduğu resimlerdeki kundakta kalitesinden daha iyi gözüküyor... birde o fiyata nereden aldınız acaba internet falanm ıyerli bayimi.. Rastgele.....

sayın bilal öztaş,öncelikle tüm arkadaşlarla birlikte size de iyi temennilerinizden dolayı teşekkür ederim.evet tüfeğim fonex kaplama değil ahşap modeldir.gerçekten de kundak o resimden daha iyi duruyor.fakat bu o fotonun uzaklığı ve kundağın boyası lie ilgili olabilir.yani bendeki kundağın kalitesi standarttır.fiyata gelince ben bunu yakın bir bayi dostumdan aldım.ancak hilal avın internet sitesinde de nakit fiyatı 868.78TL görünmektedir.buraya linkini veriyorum.selamlar...

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2126
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2009, 09:09:24 Gönderen: Mehmet OVALI »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Onur CANDAN

• *
« Yanıtla #17 : 16 Ekim 2009, 11:27:03 »
mehmet bey hayırlı olsun bende aynı silahı kullanıyorum ve gayette memlunum çok iyi bir seçim yapmışsınız ve 28 gr la sorunsuz çalıştırıyorum ama kaliteli bir fişek ile
  Onur Candan
 Salihli/MANİSA
        1984
 0 545 532 0 532
      a RH(+)

Çevrimdışı Bilal ÖZTAŞ

• *
« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2009, 08:55:51 »
Ben şimdiye kadar hep kinetik kullandım. temizlemesi kolay fazla parçası yok söküp takması çok kolay... yok gaz odası kirli kalmış çalışmamış falan derdi yok yani... ama şimdi bir gazlı tüfek aldım bakalım hayırlısı ... açıkçası alışamadım daha... bi fişek at kundağın içi şarjör borusu gazodası kirleniyor hemen.... fakat fiyatına gelince hemen çevredekiler o fiyata 2. el avrupa alırım ben olsam demeye başlıyor. Benim ülkemin milliyetçi insanları işte ne yaparsın...
Bilal ÖZTAŞ
1980 ISPARTA

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #19 : 10 Kasım 2009, 13:48:34 »
arkadaşlar ata neo12 tüfeğimle 24gr dan 42 grama kadar fişekleri de denedim.özellikle 35m de 24gr RC1  7,5no trap fişeği ile,61 namluma 10cm uzatma ve ucuna 1no şok takarak yaptığım atışlarda,oluşan grupman gerçekten çok etileyici oldu.ayrıca saga 5no 30gr fişeklerde de grupman çok iyi.bu arada namlu uzatması çok işe yarıyor,belirteyim.kinetik tüfeklerin düşük gramajla tutukluk yapması,hep konuşulur.24gr fişeklerle yaptığım atışlarla,ata gibi kaliteli bir tüfekle bu fenomen'in,sadece bir şehir efsanesi olduğu ortaya çıktı.sanırım seneye üveyikte sadece trap fişeği kullanacağım.herkese selamlar.
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Ramazan AKNARÇAY

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
Ynt: sonunda neo12'yi aldım..24gr izlenim..
« Yanıtla #20 : 10 Kasım 2009, 22:01:05 »
Mehmet  abi  öncelikle  hayırlı  uğurlu olsun  nice  güzel  av  günlerinizde  kullanmak  nasip  olsun  inş.
Abi  10  cm  uzatmayı  takmadan  denedinizmi  1  yada  2  sokla  .Ben  hep  bu  uzatmaların takma  diş  gibi  tam  işlevini  yapamayacağı  kanısındayım  2-3  cm  yi  geçen  uzatmaların  yani .bence  uzatmaya  gerek  kalmadan  61  namlunuz 1-2 sokla özellikle  24  gr rc1le  aynı grupmanı   verecektir  kanısındayım  .Penetrasyon  tartışılır o  farklı .Ama Tuncay  beyin  güzel bir  değerlendirmesi  vardır  her  tüfeğin  ayrı  ruhu  vardır  diye  öylede  olabilir   tüfek sizinle  bütünlesecektir  sonuçta  siz  nasıl  iyi  görüyorsanız  doğru  odur  sizin  için .sağlıcakla  kalın
Kaybetmeyi öğren, yoksa kazanmayı çok ciddiye alırsın..
Ramazan AKNARÇAY       0 542 337 14 71
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

Çevrimdışı Süleyman DALAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 10 Kasım 2009, 22:11:32 »
gule gule kullanin kazasis belasiz gunlerde
Süleyman DALAR
1973 FRANSA afyon

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #22 : 10 Kasım 2009, 22:34:24 »
Ramazan bey,ilginize teşekkürler.61 namlu ile dar şokla atış yapmadım.ancak sizin önerileriniz çok değerli.bu nedenle grupman ve pentrasyonla ilgili denemeleri 61 ile de yapıp paylaşacağım.yanlız penetrasyonu nasl test edebilirim?pratik bir yolu varsa lütfen paylaşın.saygılar,selamlar...
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

• *
« Yanıtla #23 : 10 Kasım 2009, 22:45:51 »
      Labratuvar ortamı dışında,çok fazla itibar edilir bi yöntemi yok,yivsizlerde peneterasyon ölçümünün..
      Kitap ve sabun az buçuk fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir bu anlamda..Ancak en verimli sonucu vuracağınız avlarda görürsünüz inşallah..
     Rasgele..
Durhasan GÖNEN
1977 Silifke/MERSİN                                                           
0 rh-
[email protected]

Çevrimdışı Ramazan AKNARÇAY

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
« Yanıtla #24 : 14 Kasım 2009, 21:35:03 »
Mehmet  abi  bunun  en  pratik  yolu  marangozlarda  parça  halde  bulursunuz  sanırım  4-5  mm  medefeler  vardır,  onlarda  deneyin  saçmanın etkisi  size   fikir  verecektir.
Durhasan  abinin  söyledikleride gayet  mantıklı .Sağlıcakla kalın
Kaybetmeyi öğren, yoksa kazanmayı çok ciddiye alırsın..
Ramazan AKNARÇAY       0 542 337 14 71
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com