Gönderen Konu: KARŞINIZDA ZEYNA KIZ-- BU SEVDA BİTMEZ-- PLOT HOUND  (Okunma sayısı 13559 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
Değerli avlakforum.com üyeleri sizlerle 25/5/2009 doğumlu safkan plothound yavrum zeyna kız ın resimlerini paylaşmak istedim. Pedigre evrakları Amerikadan yeni geldi.
Bu güzel yavruyu bana kazandıran büyük üstad Murat Günşıraya çok teşekkür ederim. Üstad kendisini tamamen plot hound cinsinin çoğaltılması ve Türkiyeye böyle güzel bir ırkın kazanılmasına adamış durumda. Domuz avında bence 1 numara olan bu ırkı geliştirmek için elimden geleni yapacağım. İnşallah Aralık ayından(6 aylık olacak) sonra av daki gelişimini ve kısmet olursada yaptığımız avları paylaşacağım.
Yaşadığım sürece kopoy avı için elimden gelen tüm çabaları gösterecek ve gerçek kopoycu avcı arkadaşlarda paylaşacağım.

Saygılar,
Feyyaz ÇAKIR

Zeyna kız ın pedigresi

Zeyna 2 aylık

Zeyna nın son hali

Baba chakal

Anne Khouma

« Son Düzenleme: 24 Kasım 2009, 15:13:22 Gönderen: Feyyaz ÇAKIR »
Feyyaz ÇAKIR
1978 Silivri İSTANBUL        0532 382 67 48

Çevrimdışı N.Fazıl BÜYÜKKEÇECİ

• Müdavim Üyemiz
    • Avtutkusu.Com
Ynt: KARŞINIZDA ZEYNA KIZ-- BU SEVDA BİTMEZ-- PLOT HOUND
« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2009, 12:30:25 »
Tüyü kadar ömrü ve avı bol olur İşallah...

Çevrimdışı Halil HALİLOV

• *
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2009, 13:16:10 »
senin gibi saf kan kopoy bakan turkiyede cok az usta insallah kopegin cok cok iyi olur !
ORMANDA YERE BIR INE DUSSE KARTAL GORUR,GEYIK SESINI DUYAR,AYI ISE KOKUSUNU ALIR.
Halil Halilov
1991 bulgaristan

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2009, 13:58:03 »
feyyaz abi kutlarım abi herzamki gibi safkan kopay peşin desin ve çok iyi bir ırk ve kan yakalamışın abi ben bu yavrunun anası nın ve babasının avını gördüm eskişehir de gördüm derken abi murat abi gil eskişehir e ava gelmişler bizde aynı bölgede avdaydık benim bir taraf eskişehirli ya abi inan abi bu köpekler ormanı yıkıyorlar dı tekrar kutlarım abi hayırlı uğurlu olsun.

Talha ben de bu ırk ile domuz avı yaptıktan sonra bu ırkı beslemeye karar verdim. Domuz avında gerçekten bence 1 numaralar. Çok cesaretli ve hırslı köpekler.
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2009, 14:03:04 »
Fazıl ve Halil iyi dilakleriniz için çok teşekkürler
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Tuncay ÇAVUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2009, 14:09:23 »
Feyyaz Bey, kopeginiz hos guzel ama biraz bakima ihtiyaci var. Cok sagliksiz gorunuyor.
Bir Murat abinin kopeklerine bakin bir de sizinkine..
Kopegin en kritik gelisim zamanlari, kopeginizin bakimina ne derece ozen gosterirseniz, ileride performansi o derece yuksek olur.
Saygilar.
Tuncay ÇAVUŞ
1985 İSTANBUL

Avlarım İçin Buraya Tıkla

Çevrimdışı Emrah ÇAKAR

• *
« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2009, 14:21:04 »
maşallah güzel yavru
Emrah ÇAKAR
20.05.1984
0532 288 20 65
İstanbul Bayrampaşa Terazidere Avcılar Kulübü  ( İZMİR BERGAMA )
www.setteristanbul.com

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2009, 14:26:00 »
Feyyaz Bey, kopeginiz hos guzel ama biraz bakima ihtiyaci var. Cok sagliksiz gorunuyor.
Bir Murat abinin kopeklerine bakin bir de sizinkine..
Kopegin en kritik gelisim zamanlari, kopeginizin bakimina ne derece ozen gosterirseniz, ileride performansi o derece yuksek olur.
Saygilar.
Tuncay bey selamlar,
Uyarılarınız için teşekkürler bunları iyi niyetli olarak algılıyorum. Ama benim köpeğim gayet sağlıklı ve bakımı yerinde resimlerde biraz kirli çıkmış olabilir oda yağışlı bir günde yerde yuvarlandıktan sonra çekildiği için öyle. Ben ona uygun yüksek enerjili yavru mamasını hiç eksik etmem. Hatta veteriner günlük 250 gr ver desede ben dayanamayıp 350 gr veririm. Bu benim ne ilk, kısmet olursa nede son yetiştirdiğim yavru olacak. Çok köpekler büyütüp yetştirdim. Uyarılarınz için yinede çok teşekkürler.
Saygılar,
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Zekayi İLHAN

• *
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2009, 18:30:07 »
feyyaz bey ülkemize kazandırdıgınız saf kan kopaylardan dolayı size teşekkür ederim.
Zekayi İLHAN
1969 tokat

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 09 Ekim 2009, 18:42:11 »
usta ben bu cins köpekten anlamam ama sen aldıysan vardır bir bildiğin....

şu kuzu çevirme fotolarını artık paylaşmıyosun....üzülüyorum... ;D ;D ;D ;D ;D

kendine iyi bak...

serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2009, 08:29:26 »
usta ben bu cins köpekten anlamam ama sen aldıysan vardır bir bildiğin....

şu kuzu çevirme fotolarını artık paylaşmıyosun....üzülüyorum... ;D ;D ;D ;D ;D

kendine iyi bak...

Serkan dostum çevirme kolay iş ama hep resimle olmaz işin düşerse bi uğrada beraber yapalım.

Selamlar,
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Muhammed ORUÇ

• *
« Yanıtla #11 : 18 Ekim 2009, 19:59:41 »
feyyaz abi
 yavru kapkara ama , o gözlerde bi ışık var. heybetli durmuş .avı bol ömrü uzun olur inşallah
IMG]http://i34.tinypic.com/2uorrm8.jpg[/IMG]

Muhammed ORUÇ
1978 amasya/merkez
 İSTANBUL / kartal
 05495160008

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2009, 14:53:30 »
Kızım Zeynanın son hali tam 6 aylık oldu fiziki gelişimi gayet güzel.

Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN

• *
« Yanıtla #13 : 25 Kasım 2009, 18:19:44 »
feyyaz yavrun çok güzel olmuş allah nazardan saklasın.çok güzel bir ırk bende gasconları öğetmeye calışıyorum hayırlısı
Hüseyin ÖZEN
1975 AYDIN
KUYUCAKTAN ORMANCININ TORUNU  http://img368.imageshack.us/img368/593/photo0056tr8.jpg

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #14 : 04 Aralık 2009, 10:25:13 »
feyyaz yavrun çok güzel olmuş allah nazardan saklasın.çok güzel bir ırk bende gasconları öğetmeye calışıyorum hayırlısı
Hüseyin dostum iyi dilaklerin için sağol. Senin gaskonlar nasıl eğitim devam ediyor galiba
Selamlar,
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 04 Aralık 2009, 12:40:56 »
abi gerçekten çok güzel köpek bir domuz avı hastası olarak keske imkan olsada bende sahip olabilsem hırslı köpekle domuz avı yapmak gibisi yoktur. Allah bol avlarını nasip etsin.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #16 : 04 Aralık 2009, 12:54:54 »
abi gerçekten çok güzel köpek bir domuz avı hastası olarak keske imkan olsada bende sahip olabilsem hırslı köpekle domuz avı yapmak gibisi yoktur. Allah bol avlarını nasip etsin.

Abdullah kardeşim iyi dileklerin için teşekkürler. inşallah sağ salim büyütüp çoğaltalım sizler gibi domuz avına gönül vermiş dostlarada edindireceğiz.
Selamlar,
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Vet.Hek.Hamit AKSAKAL

• *
  • 532 492 52 01
« Yanıtla #17 : 04 Aralık 2009, 13:42:36 »
Maşallah güzel bir kandan geliyor zayna,ömrü uzun avı bol olsun!
Vet. Hek.Hamit AKSAKAL
0532 492 5201
Yenice/ ÇANAKKALE

Uploade

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 09 Aralık 2009, 13:40:31 »
Sevgili feyyaz bey görünüş itibariyle güzel görünüyor,inşallah iyi ve hayırlı avlarda kullanırsın.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı İsa ATASOY

• *
« Yanıtla #19 : 09 Aralık 2009, 17:54:56 »
abi köpegin güzel rengi tipi çok güzel inşallah güzelligi kadar tipi kadar avıda güzel olur
İsa ATASOY
1982 TRABZON

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #20 : 18 Şubat 2011, 01:27:35 »
uzun zamandır bu konuda bişey yazılmamış
ben de bu cinsi araştırırken bu forumda karşıma çıktı. şu an bu köpeğin durumu nasıl. baya bi büyümüş olmalı.
av performansı beklediğiniz gibi mi . siz hangi avda kullanıyorsunuz ? yavru aldınız mı bu yıl.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimdışı Zekayi İLHAN

• *
« Yanıtla #21 : 18 Şubat 2011, 05:18:43 »
feyyaz bey hayırlı olsun güzel safkanlar kazandırdıgınız için ayrıca kutlarım sizi.
Zekayi İLHAN
1969 tokat

Çevrimdışı Hakkı AKSOY

• *
« Yanıtla #22 : 18 Şubat 2011, 10:03:37 »
feyyazcıgım hayırlı ugurlu olsun umarım herşey istedigin gibi olur rastgele
Hakkı AKSOY
1979 Aydın/ SÖKE
[/ımg]http://img406.imageshack.us/i/alexxxx.jpg/[ımg]

Çevrimdışı Feyyaz ÇAKIR

• *
« Yanıtla #23 : 18 Şubat 2011, 10:40:30 »
uzun zamandır bu konuda bişey yazılmamış
ben de bu cinsi araştırırken bu forumda karşıma çıktı. şu an bu köpeğin durumu nasıl. baya bi büyümüş olmalı.
av performansı beklediğiniz gibi mi . siz hangi avda kullanıyorsunuz ? yavru aldınız mı bu yıl.

Ahmet Bey,

Konuyu gündeme getirmişsiniz bende sorularınızı yanıtlayayım. Şu an köpeğim 22 aylık av durumu bizim yerli kopoylarla kıyaslarsam aynı yaşıtlarına göre performansı çok iyi bu sezonun başında hamile olmasından dolayı pek ava çıkaramasamda 7 aylık olarak 2009 yılında başladığı domuz avından başka av yapmıyor. Tilki ve çakalla alakası yok sadece ava çıkarılma eksiği var. Erken olduğunu bile bile yavru almaya karar verdim ve 2010 10. ayda doğum yaptı şuan 2 dişi yavrum var 1 erkek yavrumu çaldılar. Büyük av konusunda çok üstün köpekler hız ve cesaret had safhada ses derseniz çok güzel. Uzun zaandır aradığım cinsi buldum çok memnunum domuz avı yapan tüm dostlarada tavsiye ediyorum. Yavrularının 3,5 aylık görüntülerinin olduğu video ekte.
Selamlar saygılar,
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,117381.0.html
Feyyaz ÇAKIR

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #24 : 25 Şubat 2011, 18:06:08 »
Ahmet Bey,

Konuyu gündeme getirmişsiniz bende sorularınızı yanıtlayayım. Şu an köpeğim 22 aylık av durumu bizim yerli kopoylarla kıyaslarsam aynı yaşıtlarına göre performansı çok iyi bu sezonun başında hamile olmasından dolayı pek ava çıkaramasamda 7 aylık olarak 2009 yılında başladığı domuz avından başka av yapmıyor. Tilki ve çakalla alakası yok sadece ava çıkarılma eksiği var. Erken olduğunu bile bile yavru almaya karar verdim ve 2010 10. ayda doğum yaptı şuan 2 dişi yavrum var 1 erkek yavrumu çaldılar. Büyük av konusunda çok üstün köpekler hız ve cesaret had safhada ses derseniz çok güzel. Uzun zaandır aradığım cinsi buldum çok memnunum domuz avı yapan tüm dostlarada tavsiye ediyorum. Yavrularının 3,5 aylık görüntülerinin olduğu video ekte.
Selamlar saygılar,
Sizin adınıza gerçekten sevindim. Bunlar tüm Domuz avı yapan arkadaşların aradığı özellikler. umarım yavrular da anne babası kadar iyi avcılar olarak kopay severlere iyi avlar yaptırırlar.

Feyyaz bey kendi  köpek araştırma hikayemi anlatayım bu arada. Düzceliyim ve öğretmenlik yapıyorum. 4 yıl ankara ardından 4 yıl kadarda zorunlu hizmet sebebiyle siirtte kaldıktan sonra memleketim olan düzceye yerleştim.Yakın bir köyde bahçeli bir evim var.  küçüklüğümden beri bir çok köpek besledim ama ağırlıklı olarak bekçi köpeği olan cinslerdi. ava olan ilgimden dolayı buraya dönünce bir köpek aldım barak cinsi. şu an 1 yaşını geçti fiziksel gelişimi gayet yerinde. 1 ay kadar önce  ilk domuzu göstermek nasip oldu ama aynı zamanda benim için bu büyük bir hayal kırıklığına da sebeb oldu.
 Taze karda yeni bir ize köpeği aferin falan diyerek bir gazla soktum.o önde ben arkasında izden gidiyoruz. köpeğin arkasında benim olduğumu sık sık kontrol ederek yaptığı kısa bir takipten sonra, bir çamın arkasına giren köpek birden geri dönüp bana doğru gelmeye başladı. şaşırdım ama hemen arkasından yavaş yavaş gelen domuzu görünce durumu anladım. bu arada köpekte ne iz sürerken ne de domuzu bulduğunda hiç havlama, ses yok geri kaçarken de yok tabi...
ölü bir domuzu gördüğünde de durum aynı.   ben yanına gitsemde  köpek 10m den fazla yaklaşmıyor domuzun ölüsüne bile. tabi bir hav bile demiyor bu arada yine  . Yani anlayacağınız köpeğin ilk avla buluşması tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. acemiliğine verecem ama domuz avlayacak cesarete iz takip edecek iç güdülere yeterince güçlü bir şekilde sahip olmadığı kanaati oluştu bende . yaklaşamasa da uzaktan bile havlamadı maalesef

Bu tecrübeden sonra ben de standartları oturmuş daha saf bir bir Domuz köpeği ırkı araştırmaya başladım. Bu aralar Deliorman kopoyunu baya araştırdım ama onda da Ahmet Büyükkol gibi arkadaşaların yoğun gayretlerine rağmen iyi sonuçlar elde edemediğini gördük. kafamda soru işaretleri oluştu.
  Daha önce Plotthound ları da araştırmıştım ama safkan bir yavru temin etme konusu sorunlu görünüyor. ya da maliyetleri bizi aşacak düzeylerde. Sizin yavrulardan iki tane kalmış elinizde sanıyorum. bunları birini alma imkanımız var mı . ya da güvendiğiniz bir yerden temin edilebilir mi ?  iyi bir kopaycı olma kunusunda desteğinizi bekliyoruz...
Selamlar.
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2012, 10:48:57 Gönderen: Ahmet YÖNDEM »

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)