Ahmet Bey,
Konuyu gündeme getirmişsiniz bende sorularınızı yanıtlayayım. Şu an köpeğim 22 aylık av durumu bizim yerli kopoylarla kıyaslarsam aynı yaşıtlarına göre performansı çok iyi bu sezonun başında hamile olmasından dolayı pek ava çıkaramasamda 7 aylık olarak 2009 yılında başladığı domuz avından başka av yapmıyor. Tilki ve çakalla alakası yok sadece ava çıkarılma eksiği var. Erken olduğunu bile bile yavru almaya karar verdim ve 2010 10. ayda doğum yaptı şuan 2 dişi yavrum var 1 erkek yavrumu çaldılar. Büyük av konusunda çok üstün köpekler hız ve cesaret had safhada ses derseniz çok güzel. Uzun zaandır aradığım cinsi buldum çok memnunum domuz avı yapan tüm dostlarada tavsiye ediyorum. Yavrularının 3,5 aylık görüntülerinin olduğu video ekte.
Selamlar saygılar,
Sizin adınıza gerçekten sevindim. Bunlar tüm Domuz avı yapan arkadaşların aradığı özellikler. umarım yavrular da anne babası kadar iyi avcılar olarak kopay severlere iyi avlar yaptırırlar.
Feyyaz bey kendi köpek araştırma hikayemi anlatayım bu arada. Düzceliyim ve öğretmenlik yapıyorum. 4 yıl ankara ardından 4 yıl kadarda zorunlu hizmet sebebiyle siirtte kaldıktan sonra memleketim olan düzceye yerleştim.Yakın bir köyde bahçeli bir evim var. küçüklüğümden beri bir çok köpek besledim ama ağırlıklı olarak bekçi köpeği olan cinslerdi. ava olan ilgimden dolayı buraya dönünce bir köpek aldım barak cinsi. şu an 1 yaşını geçti fiziksel gelişimi gayet yerinde. 1 ay kadar önce ilk domuzu göstermek nasip oldu ama aynı zamanda benim için bu büyük bir hayal kırıklığına da sebeb oldu.
Taze karda yeni bir ize köpeği aferin falan diyerek bir gazla soktum.o önde ben arkasında izden gidiyoruz. köpeğin arkasında benim olduğumu sık sık kontrol ederek yaptığı kısa bir takipten sonra, bir çamın arkasına giren köpek birden geri dönüp bana doğru gelmeye başladı. şaşırdım ama hemen arkasından yavaş yavaş gelen domuzu görünce durumu anladım. bu arada köpekte ne iz sürerken ne de domuzu bulduğunda hiç havlama, ses yok geri kaçarken de yok tabi...
ölü bir domuzu gördüğünde de durum aynı. ben yanına gitsemde köpek 10m den fazla yaklaşmıyor domuzun ölüsüne bile. tabi bir hav bile demiyor bu arada yine . Yani anlayacağınız köpeğin ilk avla buluşması tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. acemiliğine verecem ama domuz avlayacak cesarete iz takip edecek iç güdülere yeterince güçlü bir şekilde sahip olmadığı kanaati oluştu bende . yaklaşamasa da uzaktan bile havlamadı maalesef
Bu tecrübeden sonra ben de standartları oturmuş daha saf bir bir Domuz köpeği ırkı araştırmaya başladım. Bu aralar Deliorman kopoyunu baya araştırdım ama onda da Ahmet Büyükkol gibi arkadaşaların yoğun gayretlerine rağmen iyi sonuçlar elde edemediğini gördük. kafamda soru işaretleri oluştu.
Daha önce Plotthound ları da araştırmıştım ama safkan bir yavru temin etme konusu sorunlu görünüyor. ya da maliyetleri bizi aşacak düzeylerde. Sizin yavrulardan iki tane kalmış elinizde sanıyorum. bunları birini alma imkanımız var mı . ya da güvendiğiniz bir yerden temin edilebilir mi ? iyi bir kopaycı olma kunusunda desteğinizi bekliyoruz...
Selamlar.