Ahmet Bey Merhaba,
Kutsal bir meslek sahibisiniz öncelikle başarılar dilerim. Yetiştirmeye çalıştığınız köpek konusunda üzüntünüzü iyi anlayabiliyorum. 1 Yıl uğraşıyorsunuz gözüne bakıyorsunuz ama sonuç tamamen hüsran ve yıkılıyorsunuz, bu bence tüm kopaycıların başına en az 1 veya daha çok sefer gelmiştir. Köpeğiniz konusunda bir kaç söz söyleyeyim eğer ilk tepkisi buysa ve devamındada (vurulduktan sonra) hiç salmamış ve tepki vermemişse domuz avı için sakın zorlamayın olabiliyorsa tavşan için deneyebilirsiniz. Bilmelisiniz ki domuz avını her köpek yapamaz. Cesaret ister. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada çok cesur ve çok pısırık korkak köpekler çıkabilir. Malesef bizim yerli ırklarımızda bu çok oluyor. Ama cesur olanı iş yapanı oldumuda 4-4 lük köpek oluyor. Ama işte yine başa geldik 1 yıl bak sonuç hüsran.
Umarım hakkını vererek yapabiliriz, teşekkür ederim.
-Aslında o 1 yıla 1 yıl da, yeni bir yavru alıp yetiştirmeyi eklersek kaybımız 2 yıla çıkıyor.
Domuz avı sizin de malumunuz en zahmetli avlardan biri ,ama belki de en heyecanlı olanı.
bu kadar zahmeti çektikten sonra köpeğimizi ava alıştırmak için, sonuç ta olumsuz olunca insan gerçekten üzülüyor. Bu deneme yanılmalar zamanla insanı avdan soğutuyor. Benim bazı arkadaşlarım yıllarca süren bu kısır döngüden dolayı kara avcılığından vazgeçti, daha kolay avlara yöneldiler balık gibi…
Köpeğimin tepkileri maalesef anlattığım gibi, yani korku dışında bir tepkiden söz edemeyiz aslında. Azalmaya başlasa da tüfek sesi korkusu devam ediyor. Cesaret konusunda ciddi bir eksiklik var anlaşılan . daha önceleri köyümüzdeki köpeklerle yaptığmız bazı avlarda tecrübeli bir kopoyun orta boy bir dişi domuzu burnundan yakalayıp biz gelene kadar bırakmadığına şahit oldum. O köpekten bi yavru almıştım ama ona da araba çarptı ve kanı kaybetmiş olduk. Tabi her köpekten bu performansı beklemesek te ortalama bir performansı göstermeden de o kadar zahmeti çekmeye değmiyor. Benim ve genelde domuz avcılarının köpekte aradığı çok iyi koku alma, iyi ve uzun bir iz takipçisi olma, ses vererek iz sürme ve sesin gür çıkması ve kesinlikle üst düzey bir cesaret.
Ayrıca köpeğinizin 7 ay gibi bir erken bir zamanda ize girmesi çok sevindirici.
Bunlar da Plotthound la ilgili güzel videolar
2.videodaki canavar plotthoundlar daha 3 aylık
Aslında ırk araştırması yaparken Jagd Terrier lerin videolarını izlemiştim .onlar da gereğinden fazla cesurlar . domuz arkasını döner dönmez arkasından, bacağından ısırıyor , yani mantık dışı bir cesareti var
.fakat iz sürme , koku alma ses verme, kovma süresi gibi konularda bilgi alabileceğimiz bir avcı bulamadım? Ama Plotthound larla ilgili bu bilgilere ulaşabiliyoruz çok şükür.