Gönderen Konu: Merada KOYUN KÖPEKLERİ ile karşılaşıldığında başımıza gelebilecekler ??  (Okunma sayısı 35850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
Dün çarşamba günü merada av köpeklerimizi gören bir koyun sürüsüne bekçilik eden 3 azman köpek 350-400 mt.ileriden biz farketmeden koşarak av köpeklerimizin yanına geldiler.Bunu farkettiğim esnada bağırmaya başladım hem çobana çağır köpeklerini diyordum hem de kendi köpeklerimize Gel demekteydim.Fakat o kadar ani ve süratli geliştiki köpeklerimiz bize doğru koşarken 20-25 mt kala kangallar yetiştiler....
Bir kaç saniye hızlı düşündüm ve tam o muhtemel felaketin başlayacağı anı kollayarak son anda havaya tek el ateş ettim.Çoban köpekleri 3-4 sn de olsa ara verdiler ve köpeklerimiz kurtuldu.Akabinde ikinci fişeği tüfeğime koydum.Yeniden yaklaştılar ve yine son anda havaya ateş ettim.Arkadaşlarım da çoban köpeklerini kovmaya bizimkileri yakalamaya çalıştılar.Ortaya çıkan panikte dur-otur komutlarını bilen köpeklerimiz bir oraya bir buraya panikle koşmaya saklanmaya çalıştılar.Derken çoban geldi ve olmadık tartışmalar.
Adam buralar bizim otlağımız..köpeğe de havaya da sıkamazsınız diye üste çıkmaya çalışırken eğer köpeklerinizden birisi ilk ısırığı atsaydı öleceklerdi dedim.beni de öldürmen gerekirdi dedi...neyse o psikolojide büyük felaketler yaşanmamış olması tam bir şans...
Böyle bir durumda hukuken başımıza neler gelebilir elbette bilen arkadaşlar olmalı diye düşünerek konuyu ekledim...
Daha önce de benzer durumlar olduğunda havaya ateş ettiğimizde çobanlarla karşı karşıya gelmemiştik anlayışla karşılamışlardı oysa...
Değerli görüş ve önerilerinizi bekliyoruz..
Saygılar sunarım
Bu arada bir arkadaşımın ısrarı üzerine başımıza gelecek halleri diagramla özetlemeye çalıştım..sonuç her durumda FENA
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2009, 16:44:36 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Fatih TAMUL

• *
abi tek bişey söylüyorum EĞİTİM ŞART
Fatih TAMUL
1979 KAYSERİ
beretta 687 el gold pigeon

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
sonuç her halükarda felaket diagrama bakılırsa :(
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Ertan ARIN

Arkadaşlar,

Bizede aynısı oldu Manisa Kulada.Köpekler saldırdı.Ama yanımızdaki abimiz hiç oralı olmadı.Düz geçti köpekleri görseniz ben hakikatten korktum ama biz yürüyünce çok enteresandır çoban köpekleri durakladı.Belkide bizim denk geldiklerimiz uysaldı.Gayet dostça çoban kardeşimize selam verdik oda rasgelsin dedi.
Ama doğuya gittikçe sanıyorum iklim etkileşiminden köpekler daha saldırgan oluyor.Bitlis'te askerdim,köye gittik arama için bir köpek geldi inanın ağzına G3 soktuk hala saldırıyor.Attığımız kayaları görseniz ,ama çok korkunç bir hayvandı.
Bence önce sakin olunmalı,gereksiz tartışma sakıncalı.

Allah iyiye çattırsın.

Saygı ve sevgilerimle.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Mehmet ŞAHİN 43

• *
  • .....her dağın dumanı kendine göredir.....
abiler bence kaya tuzunu atmak en mantıklısı saçma hatta 9mm,45lik,domdom :D bence en son çare sonuçta köpeğin başındaki dengesizin yüzünden hayvanın canına çok fazla kastedilmemeli, tuzu postta hisseden köpek yana yakıla bi avuç su arıyo bunu uygulayan bilen abilerimizde vardır saygılarımla...
Mehmet ŞAHİN
1991-Kütahya

Çevrimdışı Mehmet ŞAHİN 43

• *
  • .....her dağın dumanı kendine göredir.....
nazife abla(abla dememde bi sakınca yoktur umarım) doğru sölüyo inş. kimse böyle olaylarla karşı karşıya kalmaz ama herkesin kendine müslüman yaşaması bi hayvanla başka bir hayvana veya insana zarar vermek istemesi ve bundan zevk alması nasıl birolay anlamış değilim. dedikleri gibi EĞİTİM GERÇEKTEN ŞART...
Mehmet ŞAHİN
1991-Kütahya

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
:) eşim Nazife hanıma bu konuda  yürekten katılıyorum.
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
Cevaplara içten teşekkürler ama hala hukuken neler başımıza gelebilir bir yorum alamadık....
HUKUK köşesi ya da başlığı açılmış ise yöneticilerimizden bu konuda yardım talep ediyorum
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Mustafa YILDIRIM 35

• *
Sayın  Osman abi öncelikle geçmiş olsun diyorum.Böyle durumlar hemen her avcının başına gelir , olayların gelişimi ani ve hatta istenmeyen boyutlara ulaşabilir.Bir hukukçu olmamakla beraber benzer durumlar yaşamış birisi olarak size yardımcı olmaya çalışayım.Öncelikle taraflardan birinin malının zarar görmesi yada hayatını kaybetmesi durumunda olay yargıya intikal eder.İlk olarak bölgenin sorumlusu  JANDARMA  olaya müdahale eder.Öncelikle tarafları uzlaştırma yönünde haraket eder `; yani zarar verenin karşı tarafın zararını ödemesine karar verir.Taraflar anlaşmaya varamaz ise tarafların şikayet müracatları ile olay yargıya intikal eder.Bu istenmeyen bir durumdur ki gereksiz zaman ve para kaybına yol açar.Avrupada bu durumlar için avcılık sigortası ; tarafların zararlarını karşılayan bir sistem mevcuttur.İnşallah en kısa sürede ülkemizde de uygulanmaya başlanır.
  Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunar böyle bir olayla karşılaşmamanızı temenni ederim.
Mustafa YILDIRIM
1972-İzmir/Buca

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
Mustafa Kardeşim çok teşekkür ederim ilk defa duyduğum bir konu avcılık sigortası hemen araştırmaya başlayacağım..
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Mehmet ÖZASLAN

• Free Üye
  • *
Ben araştırmıştım bir zamanlar av köpeklerine sigorta yapmıyorlar malesef..

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
 DEĞERLİ ARKADAŞLAR ALIN GÜÇLÜ KUVVETLİ BİR,,, DRAHTHAAR,,, BESLEYİN ÇOBAN KÖPEKLERİDE BAŞINIZIN BELASI OLMAKTAN ÇIKAR... DENEYİN BANA HAK VERECEKSİNİZ... SELAMLAR....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
eğer av yaptığınız merada,ruhsatınızda,avcılık belgenizde,vizenizde,vs vs vs eksiğiniz yoksa. yani tam tekmil hukuki yönden hiç bir eksiğiniz yoksa.sizinde yaptığınız gibi önce bi el havaya uyarı atışı yapılır.baktınız köpeklerin niyeti ciddi,saldırıya geçiyorlar,ozaman nefsi müdafa hakkınızı kullanarak köpeklere ateşedebilirsiniz.çobanı kaale bile almayın, ve asla tartışmaya girmeyin.çünkü durduk yere,suçsuzken suçlu duruma düşersiniz.en kısa zamanda jandarmayı çağırın ve tüm belgelerinizi gösterek durumu kısaca özetleyip zabıt tutturun.emin olun size hukuki yönden hiç bi zarar gelmez.olan çobana olur.köpeğinin öldüğü bi tarafa,ekstra cezada yer.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
bütün çobanlar değilde bazıları çok cahil olur en küçük tartışmada bile silahını kullanmaya çalışacak cobanlar çıkar bunun için tartışmaya girmeden hele hele cobanın köpeğini vurmadan önce cok iyi düşünmek lazım şahsen benim av köpeğmi öldürse coban köpekleri bi dahaki avımı orda pitbullarla yaparım gelsin öldürsünler bakalım
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Tuncay ÇAVUŞ

• Müdavim Üyemiz
Ben olsam uyari atisi yaparim. Baktim hala geliyorlar bir saniye dusunmeden cekip vururdum.
Sonrasinda cobanla en ufak muhattab olmadan direk jandarmayi arardim.

Y.ciftlikte basibos kopek bol, ne hikmetse kimiside tasmali salinmis coban kopekleri.. Ikiser ucer gruplar halinde geziyorlar. Hepsi de birer usta tavsan yavrusu avcisi..
Coluk, cocuk, av kopegi, araba demeden her hareket edene saldiriyorlar.
Gecen sene sirf onlar icin ozel 2 numara sacma aldim.
Iki senedir nerede basibos kopek (isterse tasmali olsun) gorursem direk vuruyorum.
Tuncay ÇAVUŞ
1985 İSTANBUL

Avlarım İçin Buraya Tıkla

Çevrimdışı Osman CAPAR

• *
BİR KAÇ SAAT ÖNCE FORUMDA VARDI  1 ARKADAŞIMIZIN KÖPEĞİNİ BOĞMUŞ ÇABAN KÖPEKLERİ
İYİ TESADÜF ETDİ BU KONU . BENDE SRMUŞDUM ACABA KÖPEĞİ VURSAM NE OLUR DİYE. AHMET ARIKAN ARKADAŞIMIZIN YAZDIKLARI BANA MANTKLI GELDİ . YA KÖPEKLERDEN SON RA BANA SALDIRIRSA DURUMU ORTAYA ÇIKAR BUDA NEFSİ MÜDAFA YA GİRER. GİBİ GELİYOR BANA SONDERECE MANTKLI, OLMAZMI OLUR KÖPEK BU GÖZÜ DÖNMÜŞŞ. E NE YAPACAN GÖZÜ DÖNENİN YERİNE GETİRECEN . (2+2=4)
Osman CAPAR
1975  Denizli

Çevrimdışı Barış KASABOĞLU

• *
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ALIN GÜÇLÜ KUVVETLİ BİR,,, DRAHTHAAR,,, BESLEYİN ÇOBAN KÖPEKLERİDE BAŞINIZIN BELASI OLMAKTAN ÇIKAR... DENEYİN BANA HAK VERECEKSİNİZ... SELAMLAR....
hakan bey biliyorsunuz ki drahthaar lar dışardan gelme köpekler.sizin savunduğunuza göre dışardan gelen köpekler av yapmıyor!ülkemize bukadar yeni girmiş bir ırkı alın diye insanları özendirmeniz kendinizle çelişen garip bir durum olmuş.saygılar.
B.KASABOĞ[email protected] kuşadası AYDIN.
0536 3698956.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
hakan bey biliyorsunuz ki drahthaar lar dışardan gelme köpekler.sizin savunduğunuza göre dışardan gelen köpekler av yapmıyor!ülkemize bukadar yeni girmiş bir ırkı alın diye insanları özendirmeniz kendinizle çelişen garip bir durum olmuş.saygılar.
SN.KASAPOĞLU sanırım yanlış anlaşılma var,, lütfen benim yorumlarımı dikkatlice okuyunuz.. benim dışardan gelen köpekler ile ilgili av yapmıyorlar yönünde bir yorumumun olduğunu ben hatırlamıyorum ... ayrıca ben direk olarak bir yorumdada bulunmadım,, sadece fikirlerine katıldığım av köpekleri konusunda bayaa bir tecrübeli ağabeyimizin yorumundan kendi katıldığım bölümünü alıntı yaparak bir değerlendirmede bulundum... bu değerlendirmemin sizin tarafınızdan bu şekilde bir anlam ile yorumlanmasına ise oldukça şaşırdım diyebilirim :-X :-X :-X
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Barış KASABOĞLU

• *
SN.KASAPOĞLU sanırım yanlış anlaşılma var,, lütfen benim yorumlarımı dikkatlice okuyunuz.. benim dışardan gelen köpekler ile ilgili av yapmıyorlar yönünde bir yorumumun olduğunu ben hatırlamıyorum ... ayrıca ben direk olarak bir yorumdada bulunmadım,, sadece fikirlerine katıldığım av köpekleri konusunda bayaa bir tecrübeli ağabeyimizin yorumundan kendi katıldığım bölümünü alıntı yaparak bir değerlendirmede bulundum... bu değerlendirmemin sizin tarafınızdan bu şekilde bir anlam ile yorumlanmasına ise oldukça şaşırdım diyebilirim :-X :-X :-X
EVET HAKLISINIZ ANCAK KOUYLA İLGİLİ YORUMDA BULUNAN KİŞİNİN FİKİRLERİNE KATILDIĞINIZ İÇİN BEN KENDİSİNİ TANIYIP NEDENLİ AVCI OLDUĞUNU BİLMEDİĞİMDEN SİZİ MUATTAP ALDIM.KATILIMLARINIZDAN SİZİN AVCI VE BİLİNÇLİ BİRİ OLDUĞUNUZU FARKETTİĞİM İÇİN,OLUMLU TARTIŞMALARI PAYLAŞIMLARI SİZİNLE YAPIP DOĞRUYU BİRLİKTE BULACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜM. SİZİN FİKİRLERİNİZE DEYER VERDİĞİMDEN SİZİN YORUMUNUZU DİKKATE ALDIM AÇIKÇASI.
B.KASABOĞ[email protected] kuşadası AYDIN.
0536 3698956.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
EVET HAKLISINIZ ANCAK KOUYLA İLGİLİ YORUMDA BULUNAN KİŞİNİN FİKİRLERİNE KATILDIĞINIZ İÇİN BEN KENDİSİNİ TANIYIP NEDENLİ AVCI OLDUĞUNU BİLMEDİĞİMDEN SİZİ MUATTAP ALDIM.KATILIMLARINIZDAN SİZİN AVCI VE BİLİNÇLİ BİRİ OLDUĞUNUZU FARKETTİĞİM İÇİN,OLUMLU TARTIŞMALARI PAYLAŞIMLARI SİZİNLE YAPIP DOĞRUYU BİRLİKTE BULACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜM. SİZİN FİKİRLERİNİZE DEYER VERDİĞİMDEN SİZİN YORUMUNUZU DİKKATE ALDIM AÇIKÇASI.
SN.KASAPOĞLU olaya ön yargılarla bakmamak lazım av konusunda köpek,,tüfek,,fişek her konuda herkesin kendi doğruları vardır ancak birde evrensel gerçekler vardır.. ben dışardan gelen iyi kan av köpeklerine hiç bir zaman kötü gözle bakmam,, bakamam yorumlarım yanlış anlaşıldı diye düşünüyorum 1978-1980 yıllarında yanılmıyorsam  ülkemize giren ilk drahthaarlar dayım tarafından ALMANYA,dan getirilmişti o yıllarda ALMANLAR bu ırkın genetik özellikleri bozulmasın diye kısırlaştırarak ülke dışına çıkışına göz yumuyorlarmış fakat sonrasında USA ,ya kaçak yollarla sokulan birkaç çift drahthaardan sonra onlarda bu işin ekonomik getirisinden mahrum olmamak için ticari olarak,,av köpekleri konusunda bu piyasanın içerisinde varoldular... dolayısı ile yurt dışından gelen köpekler kötüdür diye bir düşüncem kesinlikle olmaz ,, ancak ben bir av köpeğinin en az 2-3 nesildir anne babası avcı olan ve avcıdan alınmış köpekler olması noktasında TUNCER bey,in yaptığı türden yorumlara daha çok değer veririm... hepimizce malum olduğu gibi artık günümüzde ülkemizde avcıdan çok avla pek alakası olmayan birsürü üretici tarafından üretilmiş köpekler her tarafta bolca görülmekte benim üzerine parmak basmak istediğim nokta bu idi,, yapmış olduğum yorumun sizin şahsınızla bir ilgisi olmadığını bilmenizi isterim........SELAMLAR....
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2009, 17:29:42 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Mesut KONYA

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
bir çok avcının başına gelebilecek durumlardan birisi tabiki kendi köpeğimizi kurtarmak için gerekirse vurmakta fayda var diyorum tabi burda çobanıda ölçmek lazım artist birisiyse dayagı yesin ama mütavazi bir şekilde yaklaşıp köpeklerini çağırıyorsa sıkıntı yok şuda bir gerçektirki bazı çobanlar bunu bile bile yapıyor onlara saçma şart hukuk olayında bende bilmiyorum
MESUT B. KARACİHAN
1985 KONYA/MERKEZ 
[email protected] 0535 259 44 61

Çevrimdışı Tolga SÖZER

• *
Avcıların başına gelebilecek kötü bi durum.bizim buralarda çoban avcıyı gördümü başlar ufak ufak toparlanmaya çünkü zaten silahı ruhsatsızdır.bide köpeğinden olmak istemez tartışmaya girmez.silahı yoksada korkar avcıdan.
Tolga SÖZER
1980 aydın/bozdoğan

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın  
benim köpeğim öleceğine ; çoban ya köpeğini çağırsın ya da leşini alsın.
havaya atarım durmazsa direk kafaya sıkarım ..
bu konuda yaşadığım şeyler var
3 sene evvel iki çoban köpeği seterime sardı daha yaklaşmadan ben bağırınca çekildiler.
geçen sezon iri azman bi kangal kırması kurzhaarıma daldı havaya atınca kaçtı .
çoban da bakıyor alık alık tüfek patlayınca  >:(
ben anlamam tek bildiğim benim ağlayacağına çobanın anası ağlasın
ben gebe hayvan vardır düşük olur diye sürü görünce köpeğimi çağırıyorum tasmasından tutuyorum hayvan bu ne olur ne olmaz ; kaçanı kovalamak doğasında var.
çoban da köpeğine sahip olacak.
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2009, 19:24:13 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
Öncelikle büyük gecmis olsun.Benimde basima gelmisdi bu durum ama ben coban köpeklerinin ikisinide vurdum,coban kayanin üstüne oturmus bismis kelle gibi siritiyor köpegini falan cagirdigida yok;evet coban köpegi cobana göre degerli,ama benim av köpegim dahada degerli onun icin yok öyle birsey herkes köpegine sahip cikacak.
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
ne şeytanı görecen ne selavat getirecen...
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587