Gönderen Konu: Merada KOYUN KÖPEKLERİ ile karşılaşıldığında başımıza gelebilecekler ??  (Okunma sayısı 35853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Çoban köpeklerinden korkusu olan erkek kurzhaar beslesin. Siz korkmayın çobanlar korksun :) :) :)

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Çoban köpeklerinden korkusu olan erkek kurzhaar beslesin. Siz korkmayın çobanlar korksun :) :) :)

Oğuz Hocam teke tek tamam da 2-3 çoban köpeği olursa risk var  :D
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
bizim oralarda çoban köpeğine koyunaaaa diye bağırınca hayvanlar resmen sizi dinliyor ve gidiyorlar böyle bi sorunla hiç karşılaşmadım en fazla 50 metre mesafeye geliyolarlar elinize bi sopa alıp üstüne yürüyüp bağırınca tekrar sürünün yanına gidiyolarlar..benim görüşüm silah son çare en son yapıcağınız şeyi en başta yapmayın lütfen 5 lira için adam vurulan ülkede yaşıyoruz insanlar agresif sinirli psikolojik sorunlu olabilir bunları göz önünde bulundurun bir köpek yüzünden canınızdan olmama ihtimaliniz yok olmayan olaylar değil unutmamak lazım sizin köpeğiniz nasıl bir can taşıyorsa çoban köpeğinin de bir canı olduğu ayrıca çoban köpeklerinin doğasında saldırganlık var bunu unutmamak.. soğuk kanlılık herşeyi çözer sıkıntı etmeyin panik yapmayın yeter
« Son Düzenleme: 04 Mart 2013, 04:12:54 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
nazife abla(abla dememde bi sakınca yoktur umarım) doğru sölüyo inş. kimse böyle olaylarla karşı karşıya kalmaz ama herkesin kendine müslüman yaşaması bi hayvanla başka bir hayvana veya insana zarar vermek istemesi ve bundan zevk alması nasıl birolay anlamış değilim. dedikleri gibi EĞİTİM GERÇEKTEN ŞART...
:) eşim Nazife hanıma bu konuda  yürekten katılıyorum.

BENİM YAPTIĞIM YORUM NEDEN VE NİÇİN KALDIRILDI?????????????
« Son Düzenleme: 04 Mart 2013, 10:38:20 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Konuyu baştan sona okudum bazı arkadaşlar direk vururum demiş bazıları sağduyulu yaklaşmış.Bir çok bölgede böyle olduğunu tahmin ediyorum fakat bizim bölgemizde bizzat biliyorum köpek yüzünden adam yaralama veya öldürme işleri sıkca olmuştur.Özellikle çoban köpeğini vurursanız başınıza gerçekten iş aldınız demektir.Bir çok sürü sahibi ve çoban, sürü köpeğine namus gözüyle bakmaktadır.Bu bir gelenek kültür olmuş.Ülkemizde yüzyıllardır hiç bir sürü köpeği gece veya gündüz görevde iken bağa vurulmamıştır bundan sonrada vurulmaz.Çoban köpekleri bölgelerini ve sürüyü koruyan köpeklerdir.O yüzden bir sürü görünce mümkün mertebe uzaklaşmakta fayda var.Nasıl bizim av köpeğimiz çok kıymetli ise çobanın köpeği de o derece kıymetlidir vurma işi  çok naçar kalınırsa başvurulacak en son yol olmalı.En büyük yanlışta dratharım kurzhaarım var diye güvenerek temas kurmalarına müsade etmektir orta anadolu çoban köpekleri  bu iki ırkıda kedi boğar gibi boğar.Özetlemek gerekirse nacizane düşüncem sürü gördüğümüzde mümkün olduğunca uzaklaşmak  bir anda istem dışı böyle bir karşılaşma olursa tuz fişeği yada eskiden yaptıkları gibi kuru mısır dolu fişekle caydırma yoluna gidilebilir.
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Alper DECAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben olsam uyari atisi yaparim. Baktim hala geliyorlar bir saniye dusunmeden cekip vururdum.
Sonrasinda cobanla en ufak muhattab olmadan direk jandarmayi arardim.

Y.ciftlikte basibos kopek bol, ne hikmetse kimiside tasmali salinmis coban kopekleri.. Ikiser ucer gruplar halinde geziyorlar. Hepsi de birer usta tavsan yavrusu avcisi..
Coluk, cocuk, av kopegi, araba demeden her hareket edene saldiriyorlar.
Gecen sene sirf onlar icin ozel 2 numara sacma aldim.
Iki senedir nerede basibos kopek (isterse tasmali olsun) gorursem direk vuruyorum.
SENİN KAFANDA ZORUNMU NE DEMEK TASMALI KÖPEKLERİ TASMASIZ KÖPEKLERİ VURUYORUM .BİRİDE SENİ VURUR BU KÖPEK VURMA OLAYINDAN SONRA...
1992 ANKARA