Arkadaşlar dünki yaşadığımız tecrübeyi daha önce açılan ve takip ettiğim bu konuda sizlere de bilgi edinmeniz adına yazıyorum,
Sabah avını yaptık ve öğleden sonra avı için meraya girdiğimizde bizden en az 1 km ötede dağın böğründe yatan sürüye ait çoban köpekleri bizi görünce havlamaya başladılar çok uzak gelmezler desemde sanırım çobanın üstümüze salması ile 2 çoban köpeğini en son 5 mt yanımıza sokulunca fark ettik 5 avcı arkadaşız ve hepimizin köpeği erkek herkez köpeğinin tasmasından tutuyor köpekleredn birisi sanki kudurmuş kuzenimin üzerine atladı atlayacak ben onlardan 200 mt daha uzaktayım ve olayları hayret ile izliyorum nasıl bir çoban köpeği ayaklarının dibine bir arkadaş ateş etmesi ile birazcık irkilen ve daha da saldırganlaşan köpeği ve olanları izleyen köpeğim COLA bir anlık dalgınlığımla elimden kurtuldu ve kardeşi olan kuzenimin köpeğine sanırım yardıma gitmek amaçlı diye düşünüyorum köpeğin üzerine yürüdü köpeğin dikkati dağıldı ve benim köpeği kovalamaya başladı köpeğim bana doğru geliyor arkasında küheylan gibi sanırsın arslan ben içimden diyorum ki gelirken ayaklarının önüne sıkıyım sanırım korkar hiç takmıyor arkadaş ama benim COLA'nın kaçısı bir göreceksiniz arkasına bakmıyor çitadan kaçan ceylanlar gibi zigzag yapıyor.. Ben en son çağre menzilden çıkmadan yakalıyo gibi olursa aferdersiniz kıçına saçmayı dolduruyum dedim ancak köpeğim arayı ziyadesi ile açınca köpek yoruldu bizimki de çoktaaan arabamızın altını bulmuştu....
Hepimiz şok olduk ve bir kritikti başladı bana neden vurmadın diyolar, ucuz atlaktık diyen var ama eve gelip duş alıp yorgunluğu attıktan sonra sakin kafa ile şunu düşündüm,
Yıllarımı verdiğim, evladımdan ayırmadığım, maddi manevi emeğimin çok olduğu köpeğimi cahil bir çobanın görevini yaptığını sandığı köpeğe öldürtecektim dedim ve karar aldım,
Uzak da olsa sürüyü görünce merayı değiştirme yada yönü değiştirme şanasım varsa değiştireceğim, yok değil köpekler saldırmak için geliyorsa il fişek uyarı için önlerine toprağa, ikincisi ise kesinkes köpeğin kıç tarafına sıkacağım... Ayrıca şayet tuz mermisi bulursam ondan da alıp ekibe dağıtmeyı düşünüyorum....
Kendinize ders çıkarmanız ve olayı sizinde birgün yaşarsanız ne yapmanız gerektiğini bilmeniz açısından paylaşıyorum... Ayrıca bu konuyu daha önce okumöuş olmamın bu çoban köpeğinin yaşamasında çok büyük etkisi olduğunu son ana kadar panik yapmadan beklemek gerektiğini tecrübe etmemde faydası oldu....