Gönderen Konu: Merada KOYUN KÖPEKLERİ ile karşılaşıldığında başımıza gelebilecekler ??  (Okunma sayısı 35844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
Ali kardeş ağzına sağlık. Sen tutupta dağda sürünün üzerine yürürsen çoban köpeğide tepki verir. Safkan çoban köpeklerinden zaten hiç korkmasın kimse. Size doğru belli bir mesafeye kadar gelir ve bölgesinden uzaklaşana kadar sizi takip eder. Ama kırma köpekler bazen durmuyorlar. Bir kaç sene önce Bala'da kırma köpekler yüzünden ciddi sıkıntı yaşadım. 7-8 tane kırma köpek sürüye çok uzak mesafede olmamıza rağmen üzerimize salındı. Kısa sürede yanımıza kadar vardılar. İlk başta umursamadım ve onları telkin etmeye çalıştım. Buna rağmen sürü başındaki bir alfa erkek köpek bir metre arkama kadar yanaşıp saldırı pozisyonu aldı. Köpeğin biri saldırsa hepsi saldıracak. Bende arkaşımla birlikte yüzümüzü köpeğe dönüp geri geri yürümeye başladık. Bu erkek köpek bizi iki metre mesafeden takip ederken diğer köpekler ondan beş metre uzaktan bizi izliyordu. Köpeğe artık sıktım sıkıcam derken yakındaki çiftlikten iki adet kangalın kopup geldiğini görünce içim rahatladı. Kangallar hemen bizim yanımıza gelip önümüze geçtiler ve bu noktadan sonra kırma çoban keöpekleri topukları yağladı. Kangallara tabi yanımızda olan yiyeceklerimizi hediye ettik ve biraz sevdik. :D Ondan sonrada bize bölgelerinden çıkana kadar eşlik ettiler. ;D

Yani diyeceğim odur ki, dağda bir köpeğe ateş etmek en son çare olmalı. Özellikle İç Anadolu bölgesinde avlanan arkadaşlar kendilerine yaklaşan köpeklere "Yürü Davara" yada "Haydi Davara" şeklinde yumuşak bir ses tonu ile seslenirlerse köpekle 15-20 metre mesafede fren yapıp geri döner!

Aga ya durmazsa ;D ;D ;D ;D ;D Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Adem gozleten

• Ziyaretçi
Tabiiki çobanın köpekleride can taşıyor bende eminim görevini yapıyoru biraz açmakta fayda var çoban sürünün tamamına her zaman hakim gözü devamlı sürünün üzerinde köpek bizlerin üzerine veya köpeklerimizin üzerine giderken çoban efendinin kılı kıpırdamıyor sadece seyrediyor bakalım ne olacak diye orada seyretmiyeceksin hayvana müdahale edeceksin ve çağıracaksın bunu yapsalar zaten problem olmayacak bu yapılmadığı için problem burda başlıyor zaten ben meraya çıkayımda çoban köpeği vurayım demedim hiç bir zaman ama ben de canımı yolda da bulmadım ben ve arkadaşlarım köpeklerimize kuduz aşısından tutun da parazit vs bir sürü aşı yaptırıp olmaz olmaz demeyip hem kendi sağlığımızı hem de köpeğimizin sağlığını garantiye almaya ve bunun yanında okadar da para harcayıp bununla beraber ne olduğu belli olmayan bir köpeğin bana ve prensime zarar vermesini bekleyemem kaldıki o çoban köpeklerine  tahminen hiç bir şekilde aşı yapıldığını da zannetmiyorum
kısacası herkes üzerine düşeni yaparsa hiç problem yaşanmaz   

Kazasız belasız avlar dilerim

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın 
benim köpeğim öleceğine ; çoban ya köpeğini çağırsın ya da leşini alsın.
havaya atarım durmazsa direk kafaya sıkarım ..
bu konuda yaşadığım şeyler var
3 sene evvel iki çoban köpeği seterime sardı daha yaklaşmadan ben bağırınca çekildiler.
geçen sezon iri azman bi kangal kırması kurzhaarıma daldı havaya atınca kaçtı .
çoban da bakıyor alık alık tüfek patlayınca  >:(
ben anlamam tek bildiğim benim ağlayacağına çobanın anası ağlasın
ben gebe hayvan vardır düşük olur diye sürü görünce köpeğimi çağırıyorum tasmasından tutuyorum hayvan bu ne olur ne olmaz ; kaçanı kovalamak doğasında var.
çoban da köpeğine sahip olacak.

aynen ustam sana katılıyorum.hiç acımam ki ne acıyacam dediğin gibi benimki ağlayacağına onunki ağlasın.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Duran SAYGAN

• *
bu konu her avcının başına gelen bir olay onun için ben sırt çantamda birbuçuk metrelik askıya alma ipi var köpekler yakına gelirken  kendi köpeğimi askıya alıp oradan uzaklaşıyorum  tabiki yalnız olmayacaksın .
Duran SAYGAN
1970-Konya

Çevrimdışı Raşit AKTAŞ

• *
ben olsam köpeğe hiç bir şey yapmam adamın kafasına bir dipcik tamam yani dağ başıda olsa köpeğine sahip çıkacak ben insanları gördümmü hemen yanıma çağırıyorum gerekirse tasmasından tutuyorum insanlar korkmasın diye o da düşüncek gündüz köpeğini salmayacak bu köpekler zaten gece için köpeğe değil sahibine kızacaksın bizim buralarda olmuyor değil kendi köy meramıza gittim köpeğin üstüne geldi çoban köpekleri baktım çoban da yok hiç istifimi bozmadım üzerine yürüdüm köpek kaçtı gitti yani köpek ne zarar verecek elimde tüfek üzerime gelse hiç acımam işin gerceği direk kafaya çoban geldimi lakırdı yaptım onunda kafaya bir dipçik tamam yani sorun yok artık
Raşit AKTAŞ
1981 aydın

Çevrimdışı Emin KOÇAK

• Müdavim Üyemiz
45 Yıllık avcılığım boyunca yüzlerce kez çoban köpekleriyle karşı karşıya geldim bu güne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.

Rahmetli babam ben çocukken şöyle öğretmişti. Oğlum çoban için köpek, sen benim için neysen onun içinde köpek aynıdır. Bu nedenle köpekle sakın uğraşma. Köpekler sürüyü korumak amacıyla sürüye hiç bir şeyi yanaştırmaz. Köpekler üzerine geliyorsa köpeğini tut bağdaş kur yere köpeğinle otur ve sakın kıpırdama köpekler etrafını sarar onlarda oturur sürü emniyetli bir mesafe uzaklaşınca seni bırakır sessizce giderler.

Köpekler ayakta durursan seni tehlike görür saldırır ama bağdaş kurup oturursan seni tehlike görmez sana asla saldırmazlar...

Babamın bu öğretisinden sonra aynı dediklerini yıllarca uyguluyorum. Köpekler genelde her avda gelirler etrafımı sararlar ben bağdaş kurup otururum onlar bir metre mesafede etrafımı sarıp uturur beni beklerler, sürü uzaklaşınca onlar gider bende yoluma giderim.

Benimle ava giden arkadaşlar da şahittir.
Emin KOÇAK
1953 ANKARA
Uyum fikirlerin ortak olduğu yerde geçerlidir,
Uyum yoksa fikirler çatışıyor demektir.

Çevrimdışı Safa AKÇİÇEK

• *
  • Önce VATAN!!!!
Emin Bey'e kesinlikle katılıyorum çoban için köpeği herşeyidir. özellikle bulunduğumuz bölgeden de biliyorum ki; köpek, çobanın tek arkadaşıdır. 1 kurt için iki gün boyunca dağlarda gözden kaybolan köpek, insana yaklaşınca yeri geldiğinde bir taştan bile korkup gidiyor...
Safa AKÇİÇEK
1987-Elazığ

İl ÇEVRE ORMAN MÜD.Yayımladığı kitapta çoban köpekleri sürünün içinde bulunur,diyor.Veya ağılın içinde bulunur diyor,kitapta.demek ki geri kalan haller bizim insiyatifimizde.Çoban köpeklerini vurun demiyorum,aynı zaman da kıyamıyorum,çünkü suç çobanda. O0
İsmail PEHLİVANOĞLU
1964 İstanbul

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
bir kere avdayım sürü ilerde gelıyor köpeklerde tabıki önden gelıyor cobana seslendim cek kopeklerını dıye birşey yapmazlar dedi bizim köpegı görunce cobanın kopekler hırlamaya başladı baktım nıyetı bozdular bizimkine dogru geliyor sacmayı cıkartdım tek kursunu koydum mermıyı agzına verdım kopegıde yanımıza cagırdık baktıki coban biz deli koşa koşa geldı kopeklerı aldı gıttı :D
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Ramazan DAL

• *
av günleribelli  çobanlar anlayışlı olsalar o3 gün gündüz köpeklerine sahipçıkarlar  ava açık bir merada sanki gündüz heryer kut kaynıyorgibi salıyorlar köpekleri sankibu toraklarbizimniye geldiniz dergibi  sorunçıkmaya başlayıncada köpeğiyle ilgilenmicek  herdurumda suçavcıda olcak yoköyleşey   köpeğini seviyorsa  ona göre davrancak avcıyı köpekle yüzyüze getirmicek  ben birini vurdum niye köpeğimi boğuyordu onun köpeği değerliyse bizimkide  değerli   köpeğini  yanından ayırmayacak hatta gündüz salmıyacak  
Ramazan DAL
1964 antalya

Çevrimdışı Turan ÇETİN

• *
İnsanın başına gelmesini önermem ama eninde sonunda bu tür olaylarla karşılaşabiliriz, avcı av sahasında çok dikkatli davrandığını hatta yılanın ıslığını uzaktan duyduğunu ve nerde ne zaman tehlike ile karşılaşacağını bilir, bu açıdan baktığımız da sürüyü ve çoban köpeklerini en az 300-500 metreden görebilir ve onların bize bir tepki verbileceğini tahmin edebiliriz ne yapacağız peki önce kendi köpeğimizi çağırıp hemen başına birşey gelmesin diye çağıracağız, bu arada çoban oralardaysa bağırıp köpeklerine ikaz etmesini sağlayacağız, baktıkki durum kötüleşiyor önce havaya, sonra karnı altına daha sonra çabanla selamlaşmaya gidilebilir, ( Köpekler için özel Fişekler varmış Kauçuk) denenebilir.
Turan ÇETİN
1960-Burdur

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Arkadaşlar benim başka bir tecrübem var.Cok zor durumda kaldığınızda,örneğin taş atarsınız,havaya ateş edersiniz,bağırırsınız ama derenin içindesiniz çobanda yok köpek deli olduğu için koşarak geliyo saldıracak.Baktınız ateş etmek zorundasınız ilk atışı yapacağınız yer;

KÖPEĞİN KUYRUĞUNDAKİ KIVRIM OLAN YER,YANİ KUYRUĞUNU KESTİRMEYE ÇALIŞIN ;)

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Mustafa KELEŞ

• *
coban köpeğini yedeğinde ve sürünün 30 metre yanında bulundurmak zorundadır sürüden 300 500 mt mesafede olduğu zaman siz haklısınız coban köpeğini başı boş salamaz kanunlar öyle emreder.
Mustafa KELEŞ
1961 Kızılcahamam ANKARA

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
eğitim şart cobanda olsa çöpcüde olsa eğitimli olması gerek  eğitimli adam herseyini eğitmek için uğrasır.evde evladını dışarda insanları hayvanı varsa hayvanlarını.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
Arkadaşlar dünki yaşadığımız tecrübeyi daha önce açılan ve takip ettiğim bu konuda sizlere de bilgi edinmeniz adına yazıyorum,

Sabah avını yaptık ve öğleden sonra avı için meraya girdiğimizde bizden en az 1 km ötede dağın böğründe yatan sürüye ait çoban köpekleri bizi görünce havlamaya başladılar çok uzak gelmezler desemde sanırım çobanın üstümüze salması ile 2 çoban köpeğini en son 5 mt yanımıza sokulunca fark ettik 5 avcı arkadaşız ve hepimizin köpeği erkek herkez köpeğinin tasmasından tutuyor köpekleredn birisi sanki kudurmuş kuzenimin üzerine atladı atlayacak ben onlardan 200 mt daha uzaktayım ve olayları hayret ile izliyorum nasıl bir çoban köpeği ayaklarının dibine bir arkadaş ateş etmesi ile birazcık irkilen ve daha da saldırganlaşan köpeği ve olanları izleyen köpeğim COLA bir anlık dalgınlığımla elimden kurtuldu ve kardeşi olan kuzenimin köpeğine sanırım yardıma gitmek amaçlı diye düşünüyorum köpeğin üzerine yürüdü köpeğin dikkati dağıldı ve benim köpeği kovalamaya başladı köpeğim bana doğru geliyor arkasında küheylan gibi sanırsın arslan ben içimden diyorum ki  gelirken ayaklarının önüne sıkıyım sanırım korkar hiç takmıyor arkadaş ama benim COLA'nın kaçısı bir göreceksiniz arkasına bakmıyor çitadan kaçan ceylanlar gibi zigzag yapıyor.. Ben en son çağre menzilden çıkmadan yakalıyo gibi olursa aferdersiniz kıçına saçmayı dolduruyum dedim ancak köpeğim arayı ziyadesi ile açınca köpek yoruldu bizimki de çoktaaan arabamızın altını bulmuştu....

Hepimiz şok olduk ve bir kritikti başladı bana neden vurmadın diyolar, ucuz atlaktık diyen var ama eve gelip duş alıp yorgunluğu attıktan sonra sakin kafa ile şunu düşündüm,

Yıllarımı verdiğim, evladımdan ayırmadığım, maddi manevi emeğimin çok olduğu köpeğimi cahil bir çobanın görevini yaptığını sandığı köpeğe öldürtecektim dedim ve karar aldım,

Uzak da olsa sürüyü görünce merayı değiştirme yada yönü değiştirme şanasım varsa değiştireceğim, yok değil köpekler saldırmak için geliyorsa il fişek uyarı için önlerine toprağa, ikincisi ise kesinkes köpeğin kıç tarafına sıkacağım... Ayrıca şayet tuz mermisi bulursam ondan da alıp ekibe dağıtmeyı düşünüyorum....

Kendinize ders çıkarmanız ve olayı sizinde birgün yaşarsanız ne yapmanız gerektiğini bilmeniz açısından paylaşıyorum... Ayrıca bu konuyu daha önce okumöuş olmamın bu çoban köpeğinin yaşamasında çok büyük etkisi olduğunu son ana kadar panik yapmadan beklemek gerektiğini tecrübe etmemde faydası oldu.... 
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
''Yıllarımı verdiğim, evladımdan ayırmadığım, maddi manevi emeğimin çok olduğu köpeğimi cahil bir çobanın görevini yaptığını sandığı köpeğe öldürtecektim dedim ve karar aldım''

Birde çobanlara sor abi..Enikken büyüttüğünü,özel geldiğini,kaç koyuna değişmiştir,vb....Herkezin köpeği kendine kıymetli ama şunu kabullenmemiz lazım,biz gittiğimiz yerde misafiriz..Adam sürüsünü otlatıyorsa ve köpeği varsa uzak durucaksın..Orası onların hergün kullandığı,yaşadığı yer.Ama sürü derede olur,dağın yamacında olur ve bir anda köpeklerle karşılaşıncada yapacak tek şey var..Havaya ateş açaçaksın,taşlayacaksın,vb..Ama baktın köpeği bıraktıda hala sana saldırıyor niyeti kötü kuyruğunun ucundaki kıvrıma elle gitsin derim ben.. ;)

Ardındanda Muhtar,köy ihtiyar heyeti,jandarma,çoban,tanıdık vesaire işin prosüdürü ;D ;D ;D ;D

Onunla geçmiş olsun...ALLAH uçak kazası vermesin :)

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
küçük havalı tabancalardan alıp gelene atacaksın.yalnız mermiyi yiyince iyice delirirse oda var tabi

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ

Arkadaşlar vicdanı olan kişi o köpeği öldürmeyi aklına getirmez ancak emin olun benim köpek fırlayıp köpeği üstüne çekmese çoban köpeği kuzenimin elindeki köpeğine değil direk kendisine saldırıyordu ve üzerine atlayıp yıkacaktı çok değişik bir tecrübe.. Kuzenim Sezer olay sonrasında bir elimde köpek bıraksam ateş etmek için köpeği altına alacak bırakmasam ateş edemiyorum ancak tüfeği değnek olarak kullanabildim ama yapacakda fazla bişeyim yoktu dedi...

Bu olayda yine ava tek başına gidilmemesi bu tür ve buna benzer olaylarda avcının yanında yakınında mutlaka bir avcı arkadaşının olmasının önemini hatırlakmak isterim...

''Yıllarımı verdiğim, evladımdan ayırmadığım, maddi manevi emeğimin çok olduğu köpeğimi cahil bir çobanın görevini yaptığını sandığı köpeğe öldürtecektim dedim ve karar aldım''

Birde çobanlara sor abi..Enikken büyüttüğünü,özel geldiğini,kaç koyuna değişmiştir,vb....Herkezin köpeği kendine kıymetli ama şunu kabullenmemiz lazım,biz gittiğimiz yerde misafiriz..Adam sürüsünü otlatıyorsa ve köpeği varsa uzak durucaksın..Orası onların hergün kullandığı,yaşadığı yer.Ama sürü derede olur,dağın yamacında olur ve bir anda köpeklerle karşılaşıncada yapacak tek şey var..Havaya ateş açaçaksın,taşlayacaksın,vb..Ama baktın köpeği bıraktıda hala sana saldırıyor niyeti kötü kuyruğunun ucundaki kıvrıma elle gitsin derim ben.. ;)

Ardındanda Muhtar,köy ihtiyar heyeti,jandarma,çoban,tanıdık vesaire işin prosüdürü ;D ;D ;D ;D

Onunla geçmiş olsun...ALLAH uçak kazası vermesin :)

Şakiroğlu, dediğin çok doğru biz bu olayı en ucuzundan atlattık, çobanla, jandarma ile cebelleşmek ve sonrasında o köylü ile muhatap olmak zevkimiz ve stres atmak için gittiğimiz av olayını dramaya çevirebilirdi....

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Abi dediğin çok doğru...

''Tek başına ava gidilmez'' Bu sadece köpek için değil,böcek ısırır,tüfek fişek kazası olur,hastalanırsın,kaybolursun,vb.....
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
fişekteki saçmayı çıkartıp içine billur tuz koyunca çok işe yarıyor  3-4 defa başıma geldi çok işe yaradı köpeği bırakın insana saldırıyo tüfeğin dipçiği ile vuruyosun banamısın demiyo billur tuz kim icat etti ise öldürmüyor vurdumu köpeğin kıçına kendini buluyo fizanda:))))))))))
Çok doğru söylüyorsun arkadaşım,kuzenim Taşkının anlattığı olayda ben  elimdeki tüfeği değnek gibi kullanmama rağmen köpeği korkutamadım şerefsizin yüzü gözümün önünden hiç gitmiyor.nerdeyse elimden köpeği alacaktı.Tuz işine girmek lazım ,gebermeyecekse ağzının burnunun ortasına basıp turşu yapacaksın...
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
kauçuk savunma fişekleri kesin ve net çözüm. ister 2 ayaklı ister 4 ayaklı her türlü hayvana karşı oldukça başarılı.
fişekliğinizde 3-5 tane bulundurmanızı tavsiye ederim.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
fişekteki saçmayı çıkartıp içine billur tuz koyunca çok işe yarıyor  3-4 defa başıma geldi çok işe yaradı köpeği bırakın insana saldırıyo tüfeğin dipçiği ile vuruyosun banamısın demiyo billur tuz kim icat etti ise öldürmüyor vurdumu köpeğin kıçına kendini buluyo fizanda:))))))))))
   Bu billur tuz işi uygun fişekliğime 6 adet koymakta yarar var. Bende 1980 li yıllarda kendi sığırlarımızın  çobanlığını  yapıyordum. Kim ne kadar tecrübeli olursa olsun bu tip  köpekler çok tehlikelidir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
ne olursa olsun 300-500mt yanasmam davara köpege ama coban köpegi  gelip sarlandimi köpegime veya bana dokuzlu kursunu doldururum karnina...nasil cobanlar kanunen 500mt.giremezsiniz bizim mintikaya diye savunuyorlar kendilerini,mallallarini o zaman onlarda zaptedecek kedisini,köpegini......
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2012, 01:15:39 Gönderen: Ahmet GÜÇLÜ »
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben olsam uyari atisi yaparim. Baktim hala geliyorlar bir saniye dusunmeden cekip vururdum.
Sonrasinda cobanla en ufak muhattab olmadan direk jandarmayi arardim.

Y.ciftlikte basibos kopek bol, ne hikmetse kimiside tasmali salinmis coban kopekleri.. Ikiser ucer gruplar halinde geziyorlar. Hepsi de birer usta tavsan yavrusu avcisi..
Coluk, cocuk, av kopegi, araba demeden her hareket edene saldiriyorlar.
Gecen sene sirf onlar icin ozel 2 numara sacma aldim.
Iki senedir nerede basibos kopek (isterse tasmali olsun) gorursem direk vuruyorum.

Yuh abi o kadarda değil yahu..Onlar da can sonuçta :)
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..

Çevrimdışı Murat ÖZCAN 39

• *
Bıldırcın sezonunda 2-3 hafta aynı sürüyle karşilaşıyordum.Çoban tanıdık dikkatimi çekmişti köpekler nerde diye sordum.Av gününde salmıyoruz dedi .
avcınında 3 günü var dedi avını yapsın dedi .
Murat ÖZCAN
1978 İstanbul/Avcılar/Lüleburgaz

05323775933