Gönderen Konu: köpeğimdeki avı sıkma yemeye çalışma sorunu yardımmmmmmmm  (Okunma sayısı 15161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş OCAN

• *
slm avcı dostlar gecen gun setter cınsı kopeğimle ava gıttık bıldırcını buldu ferma bekleme ben yanına gıdene kadar kus kalktı atış yaptım vuruldu getırdı çok guzel kopeğimi kucaklayasım geldı. ancak avın sonuna doğru son vurduğum iki kusu fazla hırpaladı yemeye çalışır gibi çok üzüldüm.ertesı gun yıne çıktık yıne aynı şeyı yapmaya çalıştı kızdım  bağırdım tokatladım .hattta kusu zorla ağzına sokup yavaça tutmasını bıle sağladım  ne yapacağız kopeği kusturmeden lutfen yardım.nevrım dondu.........
Savaş HOCA
1973 KONYA EREĞLİ

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: köpeğimdeki avı sıkma yemeye çalışma sorunu yardımmmmmmmm
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2009, 12:10:46 »
abi aynı sorun bende de vardı çok heycan ve hırs yapınca oluyormuş bıldırcın tüylerinden top yaptım için kalın kıçlı toplu iğnelerden attım 10-15 tane kadar şimdi sıkamıyo ve sorunsuz aport yapıo dene bence
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
     sevgili savaş, hepimizin köpeğinde bazen olabiliyor özellikle biraz daha yakından isabet etmiş fişekten ağır bir şekilde parçalanan kuşlardan düşünsene avda sabah sabah köpeğimizin ağzına sıcak ve lezzetli bir kuş kanlı ağır kokulu :) eğer sorun devam ederse klasik yöntemlerle sana yardımcı oluruz özelden mesaj atabilirsin fethiyeden sevgiler...
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Zeynal KAPLAN

• *
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2010, 11:04:17 »
ali arkadaşıma katılıyorum...
Zeynal Abidin KAPLAN
1984-Mersin

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #4 : 20 Temmuz 2010, 18:03:49 »
çok merak ettim toplu iğneyle top yaptınmı yaptınsa köpek aport u bırakmayıp aporta devam ediyormu veya hala yaşıyormu ;D
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Temmuz 2010, 01:37:49 »
aynen bırakmadı ve çatı çatır aprt yapyor neden ölmesi gerektiğini de anlamadım siz de denediniz sizinki öldü sanırım
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #6 : 30 Temmuz 2010, 02:42:36 »
konu açılalı çok zaman olmuş ama....bende tekrar güncelleyim.....aynı sorunu bende yaşıyorum..bana getiriyor fakat kuşu azından zorla alıyorum......3 defadır canlı bıldırcını öldürdü....kızınca yere yatıyor....kuşu yinede  bırakmıyor.....canını yaktım biraz bu seferde bırakıyor ama getirirken azında yolda geveliyor.....ne yapacağımı bilmiyorum...bi kaç abi.... ali arkadaşın da dedği gibi toplu iğne koymamı söyledi....onu denemekten de korkuyorum biryerine birşey olur diye ne yapacağımı şaşırdım...çok canımı sıkmya başladı...bu benim ilk köpeğim....henüz altı aylık...yardımcı olursanız sevinirim....
  • fıas-cesa 66
  • kral queen yarı oto 12 66-76
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2010, 11:08:09 »
bu sorunu hiç yaşamamak için,yavrunuza yemek kemik vs verdiginizde kesinlikle başka yere yada kulubesine taşımasına izin vermeyeceksiniz,ne veriyorsanız verdiginiz yerde yemeli....kemik yerken daki elinizi uzattıgınızda hırlamamalı..hırlarsa ensesinden tutun sarsarak başını yere bastırın....bunlara dikkat edilmediginde ava çıktıgındada avı kaçırmak ister size vermek istemez...aport çalışmasındada mutlaka her aportda ödül verin derim....
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2010, 23:20:36 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2010, 11:25:00 »
birol abi köpek 2 aylıkken yine sana özelden mesaj atmıştım yine yardımcı olmuştun bana....çok saol abi....abi yalnız benden  kaçırmıyor ama bırakmıyorda....birde canlı bıldırcını öldürüyor....yoksa araması bulması felan çok güzel.....aportuda ii ama...dedğim gibi işte...kuşu ezince olmuyor....köpeğim çatal burun kırması...köpek melez diye mi acaba..şu toplu iğne işini deneyeyim mi..
  • fıas-cesa 66
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2010, 14:56:52 »
toplu igne çok tehlikeli olabilir...kuşu niye ezdiginin sebebi tahminimce şudur..yavrulugunda oyun oynarken agzındaki nesneyi almak için çekiştirisiniz oda çekilidigi anda çok daha sıkı dişler nesneyi...ilerleyen zamanda kuşun agzında en küçük hareketi o mekanizmayı yani daha sıkı ısırma mekanızmasını tetikler.....
ben yavrunun agzından kesinlikle çekiştirerek birşey almam kimseyede aldırmam eşime çocuguma sıkısıkı tembih ederim...agzından ne alırsanız alın anında ödüllendirin...

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #10 : 30 Temmuz 2010, 16:39:16 »
abi sanırım değin gibi..bende çok ilgilenemedim okul vardı...1 ay oldu mezun oldum.....artık daha çok zman harcarım....sıkmak ta istemiyorum fazla ısrar edip...yardım için tekrar tekrar tşk ederim abi adanadan bi isteğin olusa bi mesaj atman yeterli..
  • fıas-cesa 66
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 30 Temmuz 2010, 17:44:03 »
 taşkın teşekkür ederim istegimiz degil olsaolsa ricamız olur,,benim  yavru iki aylık  henüz ikinci gündür bende..biraz önce haşlanmış kemik verdim,o yerken elimi kemiklere uzattım hırlamaya başladı :))..anında ensedeki derisinden tutup sarsarak kafasını yere bastırıp hareketsiz bıraktım ,sonra tekrar denedim yine hırlıyor aynı muamele,üçüncüde kemigi agzından aldım hiç sesi çıkmadı :)) vurulan avıda aport ettiginde getirip vermeye  zorlanmayacaktır....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ertan SERT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 30 Temmuz 2010, 18:36:09 »
bu sorunu ben daha farkli bir yöntemle çözdüm hanımların saç fırçasının sert kılları olanın sapını kesın ve aport yaptırın firçanın kıları ağzına bataçağı için canı açıyaçaktır.bir müdet sora gevelemeyi keseçektir.yanlız zor kulanmadan yapılmalı.
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET
[imghttp://http://

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #13 : 30 Temmuz 2010, 21:58:22 »
ertan abi tşk ederim...
  • fıas-cesa 66
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 31 Temmuz 2010, 00:44:34 »
ertan abinin dediği de olabilir mantıklı
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ahmet KOMUT

• *
« Yanıtla #15 : 06 Eylül 2010, 01:21:39 »
Bravvo ertan abi fikir işe yarayacak galiba denedim sonuç güzel.
  • Browning B 25
  • Browning B 127
  • Beratta A 400
Ahmet KOMUT
1968 kocaeli* gölcük*ihsaniye

Çevrimdışı E.Can AKYEL

• *
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2010, 22:05:21 »
bende sert kıllı fırça ile aport yaptırdım bu güne kadar ama canlı kuşa yani vurulmuş kuşa gelince 2 kere falan çiğnedi bana da çivi falan koy dediler bende bir sopaya dikenli tel sardım 4 5 tur bıldırcının gireceği kalınlıkta sonra teli sopadan çıkarıp bıldırcını içine koydum buzlukta dondurduktan sonra arazide buldurdum getirtdim sonrada vurulan kuşu getirtdim daha bişe yapmadı.böyle böyle öğreniyor
Erol Can AKYEL
14.04.1992
ÇARŞAMBA\SAMSUN

Çevrimdışı Kadir ALP

• *
« Yanıtla #17 : 27 Eylül 2010, 14:16:11 »
Aynı sorun benim köpektede var. 3,5 aylık pointer.

sevgili savaş, hepimizin köpeğinde bazen olabiliyor özellikle biraz daha yakından isabet etmiş fişekten ağır bir şekilde parçalanan kuşlardan düşünsene avda sabah sabah köpeğimizin ağzına sıcak ve lezzetli bir kuş kanlı ağır kokulu :) eğer sorun devam ederse klasik yöntemlerle sana yardımcı oluruz özelden mesaj atabilirsin fethiyeden sevgiler...

Recep Bey klasik yöntem nedir. Uygulaması nasıldır.  Başlıkta açıklarsanız bana ve pek çok kişiye yardımı olur sanırım. Özel bir durumsa banada özelden msj atarsan sevinirim. Tşk.

Kadir ALP
1970-Adana

Çevrimdışı Mustafa ALTINSOY

• *
  • pointer bir tutkudur aşktır
ben vurdugum kuşu köpegim aport yaptıgında ve bana getirdiginde bırakmıyordu azında sıkıca tutuyordu araştırmalarım da yabancı bir egitim video sunda görmüştüm denedim ve çok iyi işe yarıyor sizinde denemenizi tavsiye ederim. köpek kuşu getirdiginde size vermiyorsa oturtun köpegi ve bir alinizle azına tutun ve burnuna sert biş şekilde nefesinizi üfleyin tak elinize bırakıcaktır saygılar..
MUSTAFA ALTINSOY

ADANA/KOZAN

0544 786 2261

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
Bu sorunun duyduğum kadarıyla bir çok çözüm yöntemi var. Ben köpek eğitiminde en çok hayır komutuna ağırlık veriyorum ve avı çiğneme girişiminde bulunduğu anda sert bir şekilde bu komutu vererek avı çiğnememesini sağlıyorum. Bir köpek ilk avlarında güzel bir aport yaptığı anda büskivi tarzı yiyecekle ödüllendirildiğinde bu sorun kolayca aşılıyor. Bu ödül yönteminin her zaman yararını görmüşümdür.
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
bu sorunu hiç yaşamamak için,yavrunuza yemek kemik vs verdiginizde kesinlikle başka yere yada kulubesine taşımasına izin vermeyeceksiniz,ne veriyorsanız verdiginiz yerde yemeli....kemik yerken daki elinizi uzattıgınızda hırlamamalı..hırlarsa ensesinden tutun sarsarak başını yere bastırın....bunlara dikkat edilmediginde ava çıktıgındada avı kaçırmak ister size vermek istemez...aport çalışmasındada mutlaka her aportda ödül verin derim....
birol beye katılıyorum.doğru bir yaklaşım.
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova

Çevrimdışı Gürol BAKIR

• *
« Yanıtla #21 : 18 Aralık 2010, 14:09:05 »
arkadaşlar toplu iğne   telfırça çok tehlikeli  bu nesneler köpeğin canını çok yakar hatta telfırçanın kılı ağzına batarsa farketmezseniz hem iltahap yapar müthiş acılar çeker böylece canını yakan kuşu ağzına alkmak istemez aport yapmaya bilir.. zorunlu aport u öğretmek bence daha mantıklı köpeğinizi yavruluktan bu yana açlık hisi yaşatmazsanız bu yeme eğilimi olmaz bununla ilğili siteler var ben inceledim örneğin durustavci.com baya iyi yapılan yorumları okudum yanlış yönlendirenler devar ustalardan öğrenmek profesyonel yardım almak bence daha iyi olur şimdiden başarılar dilerim rast gele
Gürol BAKIR
1970 izmir

Çevrimdışı Soner EKER

• *
« Yanıtla #22 : 04 Nisan 2011, 13:14:59 »
bu sorunu ben daha farkli bir yöntemle çözdüm hanımların saç fırçasının sert kılları olanın sapını kesın ve aport yaptırın firçanın kıları ağzına bataçağı için canı açıyaçaktır.bir müdet sora gevelemeyi keseçektir.yanlız zor kulanmadan yapılmalı.
aynen kesin çözüm

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #23 : 04 Nisan 2011, 17:47:50 »
Birde köpeğinizin almak istemediği eğitimleri dışarda onun çokda rahat olamadığı bir ortamda , yabancı bir yerde vermeye çalışın eğitimde tedirgin olmasını menfatinize kullanmaya çalışın derim sıkma olayına gelince ben bu eğitimi önüne çok sayıda bıldırcın döküp hızlı bir şekilde köpeğimin bana vermesini sağlayarak çözdüm köpek daha sıkamadan önünde bir kaç tane daha bıldırcın görünce hızlı bir şekilde bana toplamaya başladı , köpekden uzak olmamaya dikkat edip ve bıldırcını ne zaman sıktığını fark etmeye çalışdım bir kaç deneme bir kaç telef olan bıldırcından sonra onu öldürmemeye şartlandırmaya çalışdım başarılı oldum ama çok bıldırcın zayi oldu birde köpeğimin ava tok karnına götürürüm  avda acıktığı zaman onu doyurmaya çalışırım.
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2011, 17:49:31 Gönderen: Ümit ÇAGLAR »
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Uğur SAYAN

• *
  • KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR DEVRAN DÖNER
« Yanıtla #24 : 20 Nisan 2011, 22:49:04 »
bence en iyi yöntem ödül.başla nesnelerle aport yaptırırken tel fırça , toplu iğne vesaire köpeklerde aptal değilki illaki canı yandığınca onu sıkmayacak.ama bir düşünün dünyanın en lezzetli av hayvanlarından olan bıldırcını azına aldığında nasıl sıkmasınki hayvan:)) bence bir arkadaşımızın belirttiği gibi güzel bir aport yaptığında ödüllendirirsek başka bir yiyecek ile bi kaç seferden sonra hayvan avı sana getireceğini ve bu işin ona görev olduğunu anlayacaktır.ve otomatikman bu problemde ortadan kalkacaktır..yada zorunlu aportu köpeğe öğretmeliyiz yanlız bu konudada yanlış yapıldığında çok daha tehlikeli olabilir...saygılarr
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2011, 22:50:23 Gönderen: Uğur SAYAN »
Ugur SAYAN
1980 BOLU/ MUDURNU

The following users thanked this post: İbrahim KOPARAN