Gönderen Konu: Av eğitimi sorunu  (Okunma sayısı 4334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ceyhun ŞAHİN

• *
Av eğitimi sorunu
« : 22 Eylül 2009, 17:12:57 »
sevgili abilerim köpeğim lady bugünkü avımızda 4 bıldırcınıda kaçırdı.kuşlar kalıktılar ama köpeğimin önünden değil başka yerlerden acaba köpeğim koku alamıyormu.ikinci bir sorum aport eğitimiyle ilgili köpeğimle yaptığımız aport çalışmalarında köpeğim aport topunu silkeliyor çok fazla dolaştırıyor hemen getirmiyor.yardımlarınızı bekliyorum.
Ceyhun ŞAHİN
1991-Manisa

Çevrimdışı Hüseyin AKGÜN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Av eğitimi sorunu
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2009, 17:52:51 »
Zannedersem kopeğinız daha ufak.Yaşına gırdıgını tahmın etmıyorum.Acele etmeyin...Yavaş yavaş.
Hüseyin AKGÜN
1982 UŞAK
İkamet: Antalya

Çevrimdışı Hakan IŞIK

• *
  • ŞÜKRETMEYİ BİLELİM...
« Yanıtla #2 : 27 Eylül 2009, 15:33:29 »
sevgili abilerim köpeğim lady bugünkü avımızda 4 bıldırcınıda kaçırdı.kuşlar kalıktılar ama köpeğimin önünden değil başka yerlerden acaba köpeğim koku alamıyormu.ikinci bir sorum aport eğitimiyle ilgili köpeğimle yaptığımız aport çalışmalarında köpeğim aport topunu silkeliyor çok fazla dolaştırıyor hemen getirmiyor.yardımlarınızı bekliyorum.
     AYNI SORUN BENİM 11 AYLIK KURZHAARIMDADA VAR..DAHA ERKEN Mİ AVI TANIMASI İÇİN???
Hakan IŞIK 28
1986 GİRESUN ÜNİ.BİYOLOJİ

Çevrimdışı Hakan IŞIK

• *
  • ŞÜKRETMEYİ BİLELİM...
« Yanıtla #3 : 27 Eylül 2009, 15:52:17 »
NAZİFE HANIM, AVI ARAMASI ÇOK GÜZEL AMA KOKUYA GİTMİYOR SANKİ GÖZLE ARAMAK İSTİYOR .. EN SON GİTTİĞİMİZDE Bİ TANE KALDIRMIŞTI BILDIRCIN..İLERLEDİKÇE DÜZELÇEK İNŞ AVI.TEŞEKKÜRLER.. O0
Hakan IŞIK 28

Çevrimdışı Hakan IŞIK

• *
  • ŞÜKRETMEYİ BİLELİM...
« Yanıtla #4 : 27 Eylül 2009, 16:04:34 »
İNŞALLAH ÇULLUK AVLARINI BURDA SERGİLEMEK NASİP OLUR..SAOLUN..RASTGELE....
Hakan IŞIK 28

Çevrimdışı Sinan YÜKSEKDAĞ

• *
  • ATA NEO MODERN 1 GRAVÜRLÜ GOLD
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2009, 18:20:49 »
bence yaban tv de burak kabakcının canım kopegım dıye bır programı var onu ızlemenız lazım adam cok guzel kopek egıtıyo belkı yaban tvnın sıtesınde vardır o program bır kopek ıcın tam anlamıyla av yapması gereken herseyı soyluyo anlatıyo gosterıyo ayrıca aport egtımıne gelırsek basına bır ıp gecırın aport yaptıktan sonra hızlı bır sekılde cekın kendınıze gelmesını saglayın devamlı yaparsanız bunu kopek bır zaman sonra o avı hızlı bır sekılde sıze getırmeyı ogrenecektır
Sinan YÜKSEKDAĞ
1993-GİRESUN/BULANCAK

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2009, 11:56:56 »
köpeğinin yaşını yazsan çok daha iyi olur çünkü bahsettiğin problemler genç köpeklerin yaptığı sorunlardan. ama çözülmeyecek bir problem değil herşey zamanla düzelecektir
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

« Yanıtla #7 : 19 Mayıs 2010, 23:42:45 »
ceyhun kardeşim aportla ilgili sorunu hemen hemen tüm köpeklerimde yaşadım... dua etki zorunlu aport eğitimi verilecek durumun yok.o zaten farklı bir konu çözümü daha da zor.öncelikle yaşı yazarsan çok daha uygun olur.yaş söylediğin davranışın temelini anlamamıza yardımcı olur.aport gecikmesinin kabaca 2 sebebi vardir oyun ya da kıskanma... oyunsa ilerleyen yaş ve itaatle çözülür sadece zaman.. ama yaşı gelmiş ya da yaklaşan bir köpekte  kıskanmaysa bunun tek sebebi itaat eksikliğidir.köpekler de tüm yırtıcılar gibi sürü  halinde yaşıyan canlılardı... gen devam edio dolayısıyla... itaat yokksa avın ürününü baskın bireyden elbetki kıskanıcaktır.. bu da biz oluyoruz...bununda çözümü çok kolay... genelde uygulanan iki yöntem vardır...birinci yöntem yukarıda sinan yüksekdağ kardeşimin anlattığı yöntemdir...  gayet basit ve de etkilidir... diğeri ise umursamamaktır... ben genelde 2nciyi tercih ediorum... çok kısa sürede sonuç veriyor... eğitim yerini merada seç, daha önceki yerden farklı olsun...yanında en az bir kişi daha olsun... at ve bekle... aportu yapıp senle ilk göz temasını kurduktan sonra dön arkanı ve yavaş adımlarla uzaklaş... diğer şahıs ya da şahıslar sabit kalsınlar... şaşırıcak normalde senin çırpınman gerekirken dönüp gidiosun... umursamıyosun yani... ee orda da bırakamaz ,ee yabancılara da veremez(onlar kimki ilk defa görüyor vermemesi lazım kıskanması lazım aportu tek hak eden sensin orda sen de gidiosun)işte topu kıskanan linda oldumu seni kıskanan linda...  bbu kadar basit ben hep böyle çözdüm...  umarım yararlı olur... rasgele kardeşim... bu arada msjın eskiymiş yeni farkettim:D  esen kal....
Mustafa BEZİRGANOĞLU  ''Avcılık sporların şah-ı , sahların da sporudur.''  M. Kemal ATATÜRK izmir 1933
1983-İzmir-tire(şuan görevim nedeniyle  siirt teyim)