Köpeğim sabaha karşı kulubesinin içerisindeyken çok yüksek sesle ağlamaya başladı. Devamlı debreşiyor ayaklarıyla can çekişiyormuş gibi hareketler yapıyordu, ağzından salya akıntısı da meydana geldi. Ağlama ve debreşme hâli yaklaşık 1 saat sürdü.
Ayağa kalktığında halsiz ve dengesiz yürüyordu. Yaklaşık birkaç saat daha geçtikten sonra kendini toparladı. Daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. İnternetten araştırdım, belirtipleri epilepsi sara krizi geçirmiş olabilir mi sorusu kafama yerleşti ?
EPİLEPSİ SARA NÖBETLERİ : Bilinç,şuur kaybı,ağızda köpüklenme,vücutta şiddetli kasılmalar,sendeliyerek ve dengesiz yürüme,ağız ve dişlerin sıkıca kapanması önemli belirtilerdir.
Köpeğim aynı zamanda "
Prednol , Cipro , Antepsin" ilaçlarını kullanıyor. (Yaklaşık 1 haftadır kullanıyor) Fakat Cipro isimli antibiyotik bittiği için eczaneden yenisini teğmin etmiştim, bu ilacı verdikten birkaç saat sonra rahatsızlandı. İlacın bozuk olabilme olasılığı var mı? ve Epilepsi sara nöbeti hastası köpekler nekadar sıklıkta kriz geçiriyor?
Tüm hayvan sever dostların mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.