hazır av sezonu açılmışken bazı degerli olduklarına inandıgım bilgileri tecrübelerim ışında paylaşmayı uygun gördüm.....bu yazılı olmayan kurallara uyulursa ne olur,uyumlu, centilmen aranılan bir av arkadaşı olursunuz...
sizlerinde eklemek istedikleri konular olabilir,paylaşın deger kazansın diyorum...rastgele...
1-arkadaşın dahi olsa izin verilmedikçe köpeginin fermasına yaklaşmayacaksın..
2-kuşu sen vurmuş bile olsan arkadaşının köpegi aport etmişse agzından almaya çalışmayacaksın,
3-keklik vs.sürünün nereye kondugunu görsen bile arkaşlarını bırakıp önden yürümeyeceksin,önce ben atayım diye bencillik yapmayacaksın...
4-usta kimse izni olmadan,oturalım dinlenelim yemek yiyelim dönelim vs isteklerde bulunmayacaksın..
5-gençler hevesli olabilir,mola yerinde arabada,poligonda kesinlikle izinsiz kimsenin tüfegini eline alıp incelemeye çalışmayacaksın..
6-olurya gruptan o gün av vuramayanlar vardır avını paylaşmayı bileceksin...
7-olurya arkadaşının egitimsiz köpegi sahibini bırakır senin önünde avlanmaya başlar,en kısa sürede o köpegi yanından uzaklaştıracaksın...
8-aynı kuşa aynı anda ateş edilmişse inatla ben vurdum diye iddia etmeyeceksin,25 yıl önce benim yaptıgım gibi
)
9-ve kekligi tavşanı çullugu domuzu gözlerinle görmeden ateş etmeyeceksin,kanat sesi,çalı çıtırtısı,karaltı vs avcıyı yanıldır,telafisi mümkün olmayan feci kazalara neden olabilir...
10-ava hangi arkadaşlarnızla gitmişseniz onlarla geriye dönün,aranızda kavga bile çıkmış olsa,hiçbir av arkadaşınızı merada yada gittiginiz yerde bırakıp dönmeyin tşk.....
11-av merada sebilsede nefsine hakim olmayı bileceksin,enazından vijdani limitleri aşmayacaksın...
şimdilik aklıma gelen ustalarımızdan büyüklerimizden gördüklerimiz ögrendiklerimizdir...tüm arkadaşlara rastgele.....tşk