yavru yeme üzerine biz genelde 2 konu üzerinde dururuz.
1-hayvanda gebelik ve doğuma bağlı bir KAN AÇLIĞI şekillenmiş olabilir.
Bu durumu şöyle izah edelim: bazı maddelerin yoksunluğunda anne,bunu direkt kokusunu aldığı neseden yani yavrudan temin etme durumuna gidebilmektedir.göbek kordonunu yemeyle başlayan davranış devamını getirebilmektedir.HER ZAMAN BELİRTTİĞİMİZ GİBİ DOĞRU BESLENMENİN ÖNEMİ BURDA ORTAYA TEKRAR ÇIKMAKTADIR.pişmiş ette canlının etten almak zorunda olduğu proteinlerin çoğu ölmüştür.çiğ et vermiyoruz zaten bu konuya girmiyorum hepiniz biliyorsunuz nedenlerini. o halde bu canlı dışardan almak zorunda olduğu(yani vücutta üretilmeyen) protein kaynaklarını nerden alacak?üstelik bu protein kaynağı sadece hayvansal ürünlerde var iken?eti pişirmeden veremiyoruz,pişmiş olduğunda eksik kalıyor dedik ne yapacağız? ya esansiyel amino asit içeren ürünler kullanacağız(AMİNOSOL VB) VEYA VETERİNER MAMALARINI KULLANACAĞIZ.yani mamanın kaynağı bitkisel değil,hayvansal olacak.peki bu mamalarda etler pişirilerek mamaya konmuyor mu, bu durumda da eksik kalmaz mı? Hayır kalmaz ,çünkü mama yapımında etlerde protein kaybı olmasın diye özel bir üretim tekniği uygulanır,tıpkı sütlerdeki gibi(uht süt: 130 derecede 1 sn bekler ve soğutulur ve marketten almış olduğunuz içme sütleri kesilmemiş ve yanmamıştır farkındaysanız.).
2-psikolojik durum:
bazı hayvanlar savunma psikolojisi içinde olabilirler.karaktere ve canlının psikolojisinin şiddetine göre çözüm yolları üretirler.kimisi yer değiştirir.kimisi strese fazla girer ve yavruyu ortadan kaldırır ki ''av olma'' durumundan kendini kurtarmış olur. stresin kaynağı yabancı insanlar,başka canlılar,gürültülü ortam vb. olabilmektedir.ancak tamamen sevgi ve ilgi üzerine kurulmuş(köpek-köpek sahibi) ilişkilerde böylesi bir sorun neredeyse hiç olmamaktadır.arada bir dayak yiyen korkutulan köpeklerde daha sık rastladığımız durumdur.
bazen de yavruları yemez ve birkaçını ayırır.ayırdığı yavruların çoğu ölür.otopsi yapıldığında gördüm ki bu yavruların büyük bir kısmı anormal organ oluşumuna sahip.bu da oldukça ilginç bir durum.yani zaten ölecek yavruları ayırırlar genellikle demek sanırım yanlış olmaz. Ama tüm bu durum ;iyi besleme ve bakım şartları varken olmuşsa geçerlidir.
tüm avcılarımıza hayırlı ve kısmetli avlar diliyorum.