Gönderen Konu: arkadaşımın köpeği yavruları yiyor  (Okunma sayısı 7456 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yücel KAAN

• *
arkadaşımın köpeği yavruları yiyor
« : 05 Eylül 2009, 17:57:08 »
hocam arkadaşımın setter köpeği her yavruladığında yavruları yiyor
köpeğin avı çok güzel zaten 2veya 3 tane yavruluyor yavruları doğar doğmaz yiyor bu nun için ne yapılabilir
Yücel KAAN
1975

Çevrimdışı Faruk ÖSTLÜER

• Müdavim Üyemiz
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
Ynt: arkadaşımın köpeği yavruları yiyor
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2009, 21:03:02 »
Benim aklıma gelen ilk şey annenin yavrularını sizlerden kıskanmasıdır anne huzursuzsa yada çok fazla rahatsız ediliyorsa bazı köpekler bunları yapabiliyor maalaesf....
Faruk ÖSTLÜER MANİSA 1980 0535 563 09 87

image hosting

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2009, 21:25:57 »
Böyle bir olayı ilk defa duyuyorumm....

Bakalım daha neler duyucazzz ??? ??? ???
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı İsmail KARA

• *
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2009, 21:49:17 »
Enikleri sadece arkadaşınızın kendisi görsün ve baksın
başka kimseye göstermeyin
sorunun çözüleceğini sanıyorum
İsmail KARA
1976 BİLECİK Memleket & Bursa Yenişehir İkaamet

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2009, 22:14:03 »
hayvanlar çok büyük tehdit algılarlarsa ancak o şekilde butür olaylar yaşanır...aslında yavruları koruma içgüdüsüdür,karşısındakinede bir tür saldırganlık gösterisidir,mümkünse bu hayvana gebeliginde  ulaşılması zor bir yerde dogum yaptırtın,ve sahibinden başkası yavrular kendini toplayana kadar yaklaşmasın.... tehdit edilince arka ayaklarını hatda kendi kuyruklarını ısıran köpekler hatırlıyorum,çocukken böyle köpekleri kızdırır kendikendilerinide ısırtınca gülerdik...:))
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2009, 22:15:55 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2009, 22:22:08 »
göndersin bana  5 numaraya bakar :)
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #6 : 05 Eylül 2009, 22:44:32 »
Önce şunu gözlemlemek lazım diri yavrularımı yiyiyor.Yoksa ölü doğan yavrularımı yiyiyor.Evet dişi köpekler ölü yavrularını yer.Dişi köpek yavruladıktan sonra yavruyu saran zarı yer.Yavruyu hayata döndürebilmek yallar burnunun ucuyla havaya kaldırır yere atar.Nasıl ebeler yeni doğan bebenin kıçına tokat vururlar ağlasın hayata dönsün diye;aynen dişi köpekte yavrusunu bu şekilde hayata döndürmeye çalışır.Hiç bir dişi köpek canlı yavrusunu yemez.Ya yavru ölü doğmuştur,yada anneyi ememeyecek kadar güçsüzdür.bir kaç gün sonra ölebilir.Ölen yavruları başka sına vermemek için yer.Bu çok doğal bir annelik içgüdüsüdür.Bazen anne yavruyu ezerek öldürdü derler,aslında onu ezmez.Ama hasta yavruyu ölmek üzere olduğunu anlar onu altını alır ısıtarak hayata döndürmeye uğraşır.başaramaz ve yavru ölür.ama hala onu ısıtarak yaşatmaya uğraşır.Bu sırada ölen yavru gittikçe annenin altında soğur ve soğudukça ezilmiş gibi görünrüm alır.Yavruların sağ doğması için gebelik belli olduktan sonra anneye çok iyi gıda vermek gerekir.Normal yiyeceğinin dışında mutlaka günde 1 kg süt vermeniz lazımdır.Ayrıca calsium da verilmesi gerekir.Yavrular ana karnında iyi beslenmelidir.Ana karnında iyi beslenmeyen yavrular ölü doğabilir,doğduktan sonra da güçsüzlükten anneyi ememez ve ölür.Sevgiler
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Yücel KAAN

• *
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2009, 00:18:23 »
ölüyü de diriyide yiyor abi farketmiyor bizde böyle bir şey görmedik ama görüyoruz belki bi çzüm buluruz diye buraya yazmaya karar verdik
hiç yavru alamadı şimdiye kadar
Yücel KAAN
1975

Çevrimdışı Yücel KAAN

• *
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2009, 00:20:15 »
göndersin bana  5 numaraya bakar :)

hocam 5 numarayı bizde biliyoruz ama hayvan çok güzel av yapıyor :)
Yücel KAAN
1975

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2009, 14:53:03 »
yemeğini yedikten sonra hemen ağızlık takmak sorunu çözebilir.

ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Eylül 2009, 16:33:48 »
Kurt köpeğinde görmüştüm aynı olayı.Ama o köpeğin çok iyi bir barınagı yoktu yavrular sağda soldaydı anne aç kalıyordu sahipsiz gibi bişeydi.Her gelen yavrulara bakabiliyodu anne çok huzursuzdu.setterinde aynı şeylere maruz kalmış olabileceğini tahmin ediyorum.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Yücel KAAN

• *
« Yanıtla #11 : 06 Eylül 2009, 17:33:32 »
abi köpeğin çok güzel bi yuvası var bakımı çok iyi köpeğin yemeği her gün veriliyor öğün öğün düzenli bi şekilde
tek çzüm ağızlık gibi geliyo moderatör arkadaşın dediği gibi yoksa yavru alamıyacaz
avı dahi nerde ise ısalatmadan getiriyor sadece pişmiş et yiyor pişmamiş eti yemiyo zaten çözemedik bi türlü
Yücel KAAN
1975

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
« Yanıtla #12 : 08 Eylül 2009, 09:56:07 »
yavru yeme üzerine biz genelde 2 konu üzerinde dururuz.

1-hayvanda gebelik ve doğuma bağlı bir KAN AÇLIĞI  şekillenmiş olabilir.

Bu durumu şöyle izah edelim: bazı maddelerin yoksunluğunda anne,bunu direkt kokusunu aldığı neseden yani yavrudan temin etme durumuna gidebilmektedir.göbek kordonunu yemeyle başlayan davranış devamını getirebilmektedir.HER ZAMAN  BELİRTTİĞİMİZ GİBİ DOĞRU BESLENMENİN ÖNEMİ BURDA ORTAYA TEKRAR ÇIKMAKTADIR.pişmiş ette canlının etten almak zorunda olduğu proteinlerin çoğu ölmüştür.çiğ et vermiyoruz zaten bu konuya girmiyorum hepiniz biliyorsunuz nedenlerini. o halde bu canlı dışardan almak zorunda olduğu(yani vücutta üretilmeyen) protein kaynaklarını nerden alacak?üstelik bu protein kaynağı sadece hayvansal ürünlerde var iken?eti pişirmeden veremiyoruz,pişmiş olduğunda eksik kalıyor dedik ne yapacağız? ya esansiyel amino asit içeren ürünler kullanacağız(AMİNOSOL VB) VEYA VETERİNER MAMALARINI KULLANACAĞIZ.yani mamanın kaynağı bitkisel değil,hayvansal olacak.peki bu mamalarda etler pişirilerek mamaya konmuyor mu,  bu durumda da eksik kalmaz mı? Hayır kalmaz ,çünkü mama yapımında etlerde protein kaybı olmasın diye özel bir üretim tekniği uygulanır,tıpkı sütlerdeki gibi(uht süt: 130 derecede 1 sn bekler ve soğutulur ve marketten almış olduğunuz içme sütleri kesilmemiş ve yanmamıştır farkındaysanız.).

2-psikolojik durum:

bazı hayvanlar savunma psikolojisi içinde olabilirler.karaktere ve canlının psikolojisinin şiddetine göre çözüm yolları üretirler.kimisi yer değiştirir.kimisi strese fazla girer ve yavruyu ortadan kaldırır ki ''av olma'' durumundan kendini kurtarmış olur. stresin kaynağı yabancı insanlar,başka canlılar,gürültülü ortam vb. olabilmektedir.ancak tamamen sevgi ve ilgi üzerine kurulmuş(köpek-köpek sahibi) ilişkilerde  böylesi bir sorun neredeyse hiç olmamaktadır.arada bir dayak yiyen korkutulan köpeklerde daha sık rastladığımız durumdur.
bazen de yavruları yemez ve birkaçını ayırır.ayırdığı yavruların çoğu ölür.otopsi yapıldığında gördüm ki bu yavruların büyük bir kısmı anormal organ oluşumuna sahip.bu da oldukça ilginç bir durum.yani zaten ölecek yavruları ayırırlar genellikle demek sanırım yanlış olmaz. Ama tüm bu durum ;iyi besleme ve bakım şartları varken olmuşsa geçerlidir.
tüm avcılarımıza  hayırlı ve kısmetli avlar diliyorum.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE