Genel anlamda kıyaslamak doğru olmaz bu iki markayı..Biri,dünyanın hemen her köşesinde ismini duyurmuş ve tarih noktasında eskilere dayanan ve hatta buluşlara,yeniliklere imza atmış bir marka..Diğeri ise,Türk ustalarının,binbir zorlu koşullar içinde,uyarlayıcı ve keşvedici zekasını kullanarak,adını duyurmaya çalışan bir yerli..
Avcılar arasında bana göre bu konuda iki ana bakış açısı vardır:
a)Ekonomik sıkıntılarını aşmış ve bu sebepten dolayıda,konuya bireysel anlamda kafa yormayıp ''kıyarım paraya,alırım marka''diyen avcı dostlarımız..
b)Alacak olduğu silaha ayıracağı ödeneğin,bütçesine zarar verme olasılığını göze alarak,tabiri caizse''ince eleyip sık dokuyarak''silah sahibi olan arkadaşlarımız..
Birinci gruptaki dostlarımız,ekonomik enideşi çok fazla olmadığı için,farklı mekan,şekil ve tarzlarda,elindeki silahı,çok fazla kıyas bazında test etme ihtiyacı duymamaktadırlar..Kimse kusura bakmasın ama,o arkadaşlarımız için markası yeterlidir..Paslansada,diksede,o-ring leri parçalansada,namlu kepi(başlık)iç kısmı çirkin bi şekilde deforme olsada,markadır

))))
Kasabanın içinde evinin çatısından kaz düşüren arkadaşımın elindeki tüfek Tu-Ka idi..Benim avrupa yarıotomatiğimle,4 el winchester atıpda düşüremediğim,fakat çiftesiyle benden ödünç aldığı vasat mühimmatla o sürünün içinden iki yeşilbaş indiren arkadaşımın elindeki tüfek,MKE Kırıkkale ydi..Aklımızca grupman testi yaparken,onca avrupa silah içerisinde en iyi grupmanı veren,yine bir yerliydi..İşte ben bu merete meraklıysam,bunları es geçemem..Ördek-kaz,kendisine doğrultulan tüfeğin markasına göre salıvermiyor kendini..
Yerli üreticilerimize kolaylıklar ve başarılarının devamını dilerim..
Saygılar..