Gönderen Konu: DİKKAT X DİKKAT // BİOR TAPA YENİ BİR FİŞEKTE CİDDİ PROBLEM  (Okunma sayısı 38625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: DİKKAT X DİKKAT // BİOR TAPA YENİ BİR FİŞEKTE CİDDİ PROBLEM
« Yanıtla #25 : 06 Ağustos 2009, 14:52:45 »
Bende 31 g bıor YERLİ marka vermiyorum 6-7 no karışık 5 kutu aldım bu sene seri no 09100073 kutuda yazan.sizde bu hatalı kutuların seri no sunu yazarmısınız lütfen
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2009, 14:56:13 Gönderen: Mehmet AKKUŞ »
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #26 : 07 Ağustos 2009, 10:41:00 »
09100823 seri nolu kutular...
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı M.Ali AKKAN

• *
« Yanıtla #27 : 07 Ağustos 2009, 11:06:10 »
Çok sıkıntılı bir durum. 3. resime dikkat ederseniz hangi marka olduğunu göre bilirsiniz... saygılar
Mehmet Ali AKKAN
1984-Konya - Karaman Ermenek
İngilizce Öğretmeni

Çevrimdışı M.Ali AKKAN

• *
« Yanıtla #28 : 07 Ağustos 2009, 11:09:31 »
Bende de yerli marka fişekler var. İlk kullanmaya başladığımdan beri dikkatimi çeken husus özellikle şeffaf fişeklerde görüle biliyor içindeki tapanın yamuk durması
Mehmet Ali AKKAN
İngilizce Öğretmeni

Çevrimdışı Tuncay ÇAVUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 07 Ağustos 2009, 11:52:30 »
Çok sıkıntılı bir durum. 3. resime dikkat ederseniz hangi marka olduğunu göre bilirsiniz... saygılar
Firma fisekleri hatali uretip onlari satin alan bayii ve avcilardan toplatmadigi surece mektup da yazsa kartpostal da atsa bir yarari yok.. Osman bey sizde bence markalari aciklamamakla bana gore hata yapiyorsunuz. Madem isletme boyle buyuk bir hata yapti bunun sonuclarina katlanmali diyorum.
Beyaz olani Zuber, diger kirmizilari ayirt etmek zor. Yaf'lar da bildigim kadariyla yesil, mavi ve sari olmasi gerekiyor..
Bugun fisek alacagim, bu markalardan uzak duracagim kesin.. Bayiilere bakar kirmizilarin da ne mal oldugunu ogrenir yazarim buraya.
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2009, 11:53:51 Gönderen: Tuncay ÇAVUŞ »
Tuncay ÇAVUŞ
1985 İSTANBUL

Avlarım İçin Buraya Tıkla

Çevrimdışı M.Ali AKKAN

• *
« Yanıtla #30 : 07 Ağustos 2009, 11:53:48 »
Beyaz olanlar bana cheditte gibi geldi büyük ihtimallede öyle
Mehmet Ali AKKAN
İngilizce Öğretmeni

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #31 : 07 Ağustos 2009, 13:23:39 »
Değerli arkadaşlar...
Sorunun ne olduğunu öğrenmek gerekiyor .. bunu öğrenmeden marka yazmak bana etik gelmediği gibi , suç da olabilir...lütfen kısa bir süre sabır ve anlayış rica ediyorum..
Şimdilik sadece yerli 20 calibre 8-9-10 no saçmalı ve bior tapalı fişek almayın tavsiyem geçerlidir....
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2009, 13:35:03 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Serdar KAMANLI

• *
« Yanıtla #32 : 07 Ağustos 2009, 13:27:51 »
Arkadaşlar bende bahsedilen fişekten almıştım dün gidip bayiden değiştirdim.Uyarılar için teşekkür ederim.
Serdar KAMANLI
1973 Ankara

Çevrimiçi Nebil ÖZKÖKSAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 07 Ağustos 2009, 14:11:24 »
                Arkadaşlar epeyce fazla miktarda bior tapalı avrupa fişek attım ayrıca kendimde bior tapalı fişek çok yaptım hiç bugüne kadar böyle bişey başıma gelmedi.Bide daha çok keçe tapalarla yapardık böyle bi şey hiç yaşamadım.Barut yanmaz fazla gelir nemlenir namluda pul pul yapışır kalırdı onun haricinde böyle namluyu tıkıyacak kadar curuf birikmesi ile hiç karşılaşmadım.Bence tapayla falan alakası yok tamamen barut ve saçma kaliteleriyle alakalı keşke hepsini iade etmeseydinizde bi yerlerde analiz yaptırsaydıkancak öyle kesin sonuç çıkardı ama yinede bence marka zikredin çünki bir çok genç imkanı kısıtlı avcı kardeşimiz varfirmanın ismi kötülenmesin diye bir tane bile el parmak tırnak sakatlamayı göze almamalıyız.ARTIKBEN YAPTIM OLDU MANTIĞIYLA DENENMEDEN İNSAN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEDEN İMALAT YAPANLARA GEREKLİ DERSİN VERİLMESİ ZAMANI 1945 TE KALDI SENE 2010 OLDU HALA FİRMA KOLLAYALIM DİYE BİRİLERİNİN SAKATLANMASIMI LAZIM
Nebil ÖZKÖKSAL
1961 İZMİR

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #34 : 11 Ağustos 2009, 15:11:15 »
Firmadan hala ses yok :(
Bayiiden numune isteyeceklerini söylemişlerdi bayi ile görüştüm aramamışlar...
2 gün içinde somut bir adım atılmaz ise markayı yazmaktan başka çare kalmadı...
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #35 : 11 Ağustos 2009, 15:30:25 »
NEY BU FİŞEĞİN MARKASI ???????? SÖYLEYİN ARTIK
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #36 : 11 Ağustos 2009, 15:37:56 »
bende kalan bir adet fişeğin resmidir...

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2009, 15:43:06 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Gökhan KAYA

• *
  • rastgele sayın avcı abilerim...
« Yanıtla #37 : 11 Ağustos 2009, 16:00:10 »
zaten tahmin etmiştim bu markanın olduğunu. herşey baştan savma bu marka da ben de geçen sene bu markanın 32 gram 4 numarasını aldım. bir kutudan hemen hemen 12-13 tanesi patlamadı, yani mantar tabanacası gibi patladı ve saçmalar 1-2 metre önüme döküldü...ben ki yerli malını savunan biriyim ama bu kadar da kalitesizlik olmaz...ucuz olsun diye kaliteyi tere çarpmak ve sağlığı hiçe saymak aptalca...uyarılarından dolayı çok sağol osman bey...
  • ATA Arms CY Yüksek ve Geniş Bant
  • ATA Neo 12
  • Huğlu Av Kooparatifleri 104 A Süper Poze
  • ATA VENZA Siyah
  • Drahtaar
Gökhan KAYA
1985 BURSA/Harmancık

Çevrimdışı M.Ali AKKAN

• *
« Yanıtla #38 : 11 Ağustos 2009, 16:05:20 »
Alıntı
zaten tahmin etmiştim bu markanın olduğunu. herşey baştan savma bu marka da ben de geçen sene bu markanın 32 gram 4 numarasını aldım. bir kutudan hemen hemen 12-13 tanesi patlamadı, yani mantar tabanacası gibi patladı ve saçmalar 1-2 metre önüme döküldü...ben ki yerli malını savunan biriyim ama bu kadar da kalitesizlik olmaz...ucuz olsun diye kaliteyi tere çarpmak ve sağlığı hiçe saymak aptalca...uyarılarından dolayı çok sağol osman bey...

Patlamayan bu markanın fişekleri kaç kalibreydi acaba ? Bizde ona göre alalım...
Mehmet Ali AKKAN
İngilizce Öğretmeni

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #39 : 12 Ağustos 2009, 11:26:09 »
Sevgili Arkadaşlar,
Biraz önce fabrikadan aradılar. Üretimle ilgili sorumlu kişinin tatilini yarıda keserek fabrikaya çağrıldığını, bayiiden aldırdıkları numunelerin saçmalarına kimyasal analizlere başladıklarını ve böyle bir sorun varsa saçmadan olabileceğini ( saçmalar başka bir firmadan temin ediliyormuş ) zannettiklerini söylediler.
Gelişmelerden haberdar edeceklerini ve firma olarak çalışma prensiplerinin önce insan sağlığı olduğunu yinelediler.
Ayrıca kendileri de değişik tüfeklerle atış yaptıklarını böyle bir durumu gözlemlemediklerini söylediler...
Konuya duyarlı yaklaşım içinde olduklarını şu an için düşünüyorum.Umarım bu sorun bir kısım üretime ait saçmalardadır.Yani ya bir gün, ya bir kaç koli gibi sınırlı sayıda üründe  problem vardır.Üretim seri noları bilindiğine göre ( eğer sorun böyle ise ) o kısım üretim toplatılabilir..
Yerli malı destekleyen ve fişek konusunda da dışa bağımlı olmamızı bir nebzecik de olsa azaltan yerli firmalarımızı bir şekilde yaralamak gibi bir olaya sebep olmamışızdır.
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2009, 11:28:14 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Yavuz KORKMAZ

• SAKARYA POİNTER KLUP DERNEK BAŞKANI
  • *
  • DOST ALIŞVERİŞTE BELLİ OLUR
    • www.pointer54.tr.gg
« Yanıtla #40 : 12 Ağustos 2009, 12:03:10 »
osman abi, vermiş olduğun değerli bilgi için teşekkürler sayende bu konuyu okuyan arkadaşlardan tüfeğinin içine bakmadan fişek yetiştiren dostlarımnı daha dikkatli davranacağından eminim tüm avcı dostlara kazasız belasız güzel avlar yerli malı daha dikkatli davranmalı ama nerde
Yavuz KORKMAZ
1974 Hendek SAKARYA [img width=237 height=180]

SAKARYA POİNTER DERNEK BAŞKANI   05557616202- [email protected]     www.pointer54.tr.gg

Çevrimdışı S.Burak CİNGÖZ

• *
« Yanıtla #41 : 14 Ağustos 2009, 12:07:15 »
Arkadaşlar öncelikle yeni bir av sezonuna girerken hepimiz adına ALLAH'dan kazasız belasız av sezonu geçirmemizi diliyorum. Osman abinin aldığı fişekden bende 1 koli aldım ve trap atışlarında beraberdik gerçekden osman abininde anlattığı gibi durum çok vahim. İki gün önce tüfeğimi temizlerken resmen namlunun kromu soyuluyor zannettim o kadar çok saçma sıvanmışki namluya anlatamam. Belki 1 kutu da 2 kutuda bir hasar açmaz ama çok fişek atıldıkça namluya yapışan kurşu maddesi sıkışacak sıkışdıkça daralan namlu ya tepecek mekanizmada bir hasar verecek ya tetik tertibatında yada namluyu yaracak. Bu olayların hepsi vahim sonuçlar doğurabilir. Benim düşüncem fişeğin yapısında hiç bir hata yok yanlız fişekde kullanılan saçmanın alaşımında bir proplem var çünki saçmalar çok yumuşak karton kutuya 35 metreden yaptığım atışlarda kartona o hızla değdiğinde bile sıvanma olduğunu gördüm. Diyeceksinizki yumuşak saçma iyi olur çabuk fitiller av hayvanı çabuk ölür.Haklısınız ama bir yandanda bu tür sıkıntılar çıkarabiliyor. Neyse ben bu işden kaygı duydum ve fişekleri adığım bayiye gidip fişekleri değiştirdim. Umarım bu sıkıntı düzelir de hepimiz yurdumuzun ürettiği fişekleri göğsümüz kabara kabara anlatırız ve kullanırız .
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2009, 12:08:33 Gönderen: S.Burak CİNGÖZ »
S.Burak CİNGÖZ
1979-Kayseri

Çevrimdışı Gökhan KAYA

• *
  • rastgele sayın avcı abilerim...
« Yanıtla #42 : 15 Ağustos 2009, 01:59:08 »
abi sanki bilmiyorlar mı kendi ürettikleri malın hangi kalitede olduğunu...hepsini biliyorlar ama bizim ülkede para kazanmanın yoluna bakıyor bütün üreticiler, üretimin devamını sağlayacak kaliteyi yakalamk yerine...bundan sonra yaf marka girmeyecek benim kütüklüğüme mesela birçok avcı için de aynı şey söz konusu sanırım...yine kendileri kaybederler
  • ATA Arms CY Yüksek ve Geniş Bant
  • ATA Neo 12
  • Huğlu Av Kooparatifleri 104 A Süper Poze
  • ATA VENZA Siyah
  • Drahtaar
Gökhan KAYA
1985 BURSA/Harmancık

Çevrimdışı Ergün AKKOYUN

• *
« Yanıtla #43 : 19 Ağustos 2009, 20:04:04 »
selamun aleykum  merhabalar,
açtığınız konuyu okumadan 3 gün önce YAF MARKA 20 cal. 9 no bior tapa fişek almıştım.sarı renkli fişeklerden
yazdıklarınız ve resimleri gördükten sonra  tereddütlüde olsa
cumartesi ve pazar günü 150 adet  fişeğin tamamını attım ve her atışta namluyu kontrol ettim.
namluda herhangi bir kalıntı bırakmadı.üveyikte çok güzel randıman aldım...

aklımızda  şüphe ile tetik çekmektense alternatiflere yönelmek  daha mantıklı olsa gerek.

rastgele..
saygılar...
Ergun AKKOYUN A Rh (-)
1982 KIRKLARELİ

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 20 Ağustos 2009, 18:04:27 »

Tüm forum sakinlerine merhaba...

Osman Bey, fotoğrafları inceliyordumda....Bu kurşun artıkları daha önce atılmış ve namluya sıvaşmış tek kurşun parçaları olmasın.
Kardeşimde baikal marka 20 numara süperpoze var.

Bu silahla çok değil bir kutu (25 adet) italyan gualandi tipi domuz kurşunu attık. Sonrada eve gelip silahı temizledik. İlginçtir kurşun barak şeklinde öyle bir sıvaşmışki belli bile olmuyordu. Namluyu yağlayıp silahı kaldıracakken bir gölge dikkatimi çekti. Kurşun bir yerden ufak bir kalkma yapmış. Onu barut kiri diye düşünerek temizlemek amacıyla tel fırça ile işe giriştim. Bir kaç defa fırçayı içinden geçirince gözlerime inanamadım. Namlunun fişek yatağının bittiği yerden hiç abartısız 6-7 cm lik bölüm tamamen kurşun kaplanmıştı ve ABD malı kleenbore temizleme takımının 20 numara jag'ı ile küçük paçavra geçirdiğimde bu kurşun kaplamanın bir kısmı çikolata barağı gibi kumaşın üzerine yapışarak yerinde çıktı. Ama geride kalanları temizlemek yarım saatimi aldı. Tel harbuiyi ve Jag'ı namlu içindern kaç defa geçirdim sayısını bilmiyorum. Bir daha da o silahla kurşun atmadık.

Demek istediğim böyle bir olay olabilir.

Bior tapa yamuk ya da saçmalar saf kurşun bile olsa öyle bir araya gelip tek parça halinde ve barak şeklinde üstelik de namluyu kapatacak kadar birikmesi mümkün değil. Bunca yıldır binlerce fişek attım saçmalı fişeklerde böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Ha bior tapa ve keçe tapalarda saçma normal power tapadaki gibi bir korumaya maruz kalmadığı için namluya sürtünme vardır. Ama saçmalar çok olsa çizgi şeklinde iz bırakırlar. Daha çok da namlu ucundaki şok kısmında bu izleri bırakırlar.

Elimde çok sayıda 12 numara yaf marka fişek var. 24-28 ve 32 gram. Hepsinden bu yazıyı okuduktan sonra birer tane kesip inceledim. Kovanlar, kapsüller, barut ve tapa ithal. İnternette kullanılan baruta kadar baktım. Saçma Türkiye'nin benim bildiğim en eski ve büyük saçma üreticilerinden bir firmaya ait. Bu saçmayı ben kendi fişeklerimi doldururken de kullanıyorum.

Yani fişekten kaynaklanan bir durum olması zor gibi görünüyor. Saçma hiç bir şekilde namluya o şekilde sıvaşmaz. Eriyip birbirine kaynaması lazım ki o durumda arkadaki tapa da sıvaşır zaten.

Osman bey sizden ricam elinizdeki son örneği keserek içindeki malzemenin fotoğrfını siteye koyabilirmisiniz. Barutu, tapası ve saçmasıyla birlikte. Bir bakalım barutu tapası saçması nasılmış. Kimi arkadaşlar elindeki bütün fişeği atmış. Yazıktır. Elden geldiği kadar duumu aydınlatmaya çalışalım.Selamlarımla.

Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 21 Ağustos 2009, 12:41:45 »
ben yavaşçaların şevrotini ve tek kurşununu kullandım gayet güzeldi ama hiç saçmasını kullanmadım. şevrotinde tüfek içi gayet temizdi.ama bende zuber fişeklerinde tüfeğin içinin çok fazla kirlendiğine şahiy oldum. bir animiz yukarıda bahsettiği kurşunun alaşımlandırılmasıyla ilgili olarak bende birkaç ilave yapmak istiyorum. kurşun yoğun ve yumuşak bir metaldir saf kurşunu sacma yapıp kullanıldığında aşırı derecede sıvanmalar oluşur. kurşun kalay elementiyle alaşımlanarak (başka elementlerde olabilir) sertlik kazanır bu ertliğin ayarı avın sonucunu vede tüfek içindeki sıvanmaları etkiler çünkü aşırı sert saçma avı delip geçer aşırı yumuşak saçmaise tüfeğe fazlaca sıvanır.

• baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #46 : 21 Ağustos 2009, 17:26:39 »
Meydan Bey Selamlar,
Elimde kalan fişekleri de iade ettim bayiye.Söz konusu sıvamalar sadece benim değil , trap atışında birlikte olduğumuz arkadaşlarımın iki ve benim de bir adet tüfeğimde olmak üzere 3 tüfekte oldu.Birisi S56 poze, diğeri Avsan poze ve benim beretta ot.idi.bende yaprak yaprak kalkmadı.kalın şekilde sıvama olmuştu.fotoğraflar arkadaşlarımın tüfeklerine ait namlularda idi.atış öncesi gözden geçirilmiştir...
yalnız şu var sizlerden farklı olarak..trap atışında atıcı 25 atışı olabildiğince hızlı yapıyor topu topu 5-10 dk içerisinde atış tamamlanıyor.Namlu avda ya da deneme esnasında bu kadar ısınmaz.Aşırı ısınmanın namludaki etkilerini göz önüne almak gerekiyor..
saygılarla
Hayırlı Ramazanlar..
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2009, 17:28:19 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Yunus KILIÇ

• Free Üye
  • *
Bahsettiğiniz fişeğin geçen yıl 12 cal. sini kullandım, namlu içinde bol miktarda yanmamış barut kalıntısı oluştu. Aynı şekilde firmanın internet sitesinden mail attım durumu bildirdim ama bir yıl geçti aradan ilgilenen olmadı sanırım problem devam ediyor. Kullanan arkadaşlar dan duyduğum kadarıyla çünkü ben artık kullanmıyorum. Bir av sezonu 2500-3000 fişek atıyorum tüfeğime yazık.

Z.Yunus KILIÇ
ADANA
Zafer Yunus KILIÇ
PUSAT AV  / ADANA
www.pusatav.com

Çevrimdışı Cihan BURGALAK

• *
  • BENİM MESKENİM DAĞLARDIR DAĞLAR
OSMAN abi allah senden razı olsun bende o markadan alıcaktım artık almam ,zaten yabancı marka kullanıyodum aynen devam abicim, uyarıların için çok teşekkürler.SAYGILAR
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2009, 13:30:37 Gönderen: Cihan BURGALAK »
Cihan BURGALAK    MEMLEKET: TEKİRDAĞ / Muratlı
1970                  İKAMET    : İSTANBUL / Göztepe

Çevrimdışı Semih AÇIŞ

• *
  • tedavisi olmayan tek hastalık avcılıktır rastgele
    • www.egeliavcilar.com
selamun aleykum ustalarım uzun suredir yaf yavaşcalar -cheddite fişek kullanıyorum kullanmamın sebebi yerli malı olması ((  fiyatının ucuzlugunun önemi yok  )))  BROWNING A-500 model tufek kullanıyorum yaf ın tum fişek lerini domuz avlarında ise kurşunlarını kullandım bu gibi sorunla karşılaşmadım hatta trap atışında dahi yafı tercih ettim super trap fişegini kullandım prensiptir devamlı namluyu kontrol ederiz  böyle sorunlarla karşılaşmadık ...BİLGİLENDİRMENİZ İÇİN TEŞEKKUR EDERİM  AMA BENCE BU KADAR KARAMSAR DAVRANILMAMALI  DENEME ATIŞLARI YAPILMALI SONUÇLAR FOTOGRAF CEKEREK SİTEYE ATILMALIDIR --BU SEKİLDE BİZLER YİNE TÜRK MALINI KÖTULEMİŞ DUŞUNCESİNDEYİM BURADA KİMSEYİ KIRMAK İÇİN BİŞİYLER YAZMIYORUM  AMA GÖZLEMLERİMİ SİZE AKTARMAK İSTEDİM  ......SAYGILARIMLA

---------HAYIRLI RAMAZANLAR------
Semih AÇIŞ
              1989 İZMİR SELÇUK