Gönderen Konu: DİKKAT X DİKKAT // BİOR TAPA YENİ BİR FİŞEKTE CİDDİ PROBLEM  (Okunma sayısı 38619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
Arkadaşlar,
ÖNCELİKLE EKLEDİĞİM FOTOĞRAFLARI İNCELEYİP SONRA METNİ OKURSANIZ DAHA ÇOK ANLAŞILABİLİR DURUM ..

Bıldırcın sezonunun açılmasına çok az kala fişek seçmek için yapılan deneme atışlarında ben ve arkadaşlarım ciddi bir problemle karşılaştık. Üretici firmanın adını şimdilik vermiyorum önce tartışıp problemin adını koyalım , problemde uzlaşalım sonra da sitede arkadaşları ve firmayı uyarmak konusunda fikir birliği sağlarsak gerekli adımları atabiliriz.
Yaklaşık 8 kutu 20 cal., 25 gr  , bior tapalı ve 9,10 no saçmalı yerli fişeklerle trap atışları yapıldı.Bir s56 20 cal poze, bir adet avsan 20 cal poze ve bir adet de Beretta Ulrika 20 cal. otomatik kullanıldı.
Atışlarda 4 kişi idik.
1) Avsan süper pozede 5-6.atıştan sonra namlu içinde sıvamadan dolayı çok ince ve yaklaşık 12-14 mm ebadlarında bir kısmı namluya yapışık durumda ve namluya harbi sokulduğunda kopabilen levha şeklinde kurşun sıvamalar oluştu.Bu durumu gördüğümüzde namluda sıkışma olabileceğini düşünerek atmadık....Bazen namluya bakıldığında ışık dahi zor görüldüğü anlar bile oldu...
2) Ardından S56 süper poze ile atılmaya başlanıldı..Bu tüfekte de 10-11.atıştan sonra benzer ama bu defa 7-8 mm ebadlarında sıvamalar oluştu...
3) En son 20 Beretta Ulrika ot.ile atışlar yapıldı.Bu tüfekte levhalar oluşmadı ancak fişek yatağından itibaren yaklaşık 8-9 cm uzunluğunda namlunun içinde resmen 2-3 micron kadar yer yer daha da kalın simsiyah bir sıvama meydana geldi....

Tel harbi ile kazımaya çalıştığımızda ciddi bir kalınlık olduğunu farkettik ve bu tüfekte 30 kadar fişek atıldıktan sonra neredeyse 2 yemek kaşığını dolduracak kadar saçma kırıntıları döküldü.

TEŞHİSİMİZ :Bior tapa incelendi ve boş halde harbi ile namludan itildi...bior tapanın çok zorlanmadan ilerlediği görüldü.Sonra bior tapanın namlu ucu yönü ( çıkış yönü ) kısmında en ufak bir koniklik görülmedi( bior tapa namluya oturmadığından sıyırmıyor).Buradan küçük no saçmanın bior tapa henüz namluda ilerlerken namlu ile tapa arasına sıkışabileceğini düşündük ..ki boş fişekte el ile basınç uyguladığımızda yani sıktığımızda fişek cidarı ile tapa kenarı arasında 10 no saçmanın bir kaçının geçebileceği kadar boşluklar oluşabiliyordu...
RİSKLER : Farkında olmadan sıvama çok fazla olur ve göremeden yeni atışlar yaparsak namluyu yarabiliriz.Neler olabileceğini söylemek düşünmek dahi istemiyorum.
Sizce de en kısa zamanda üretici firma aranıp ya bior tapanın çapının bir kaç micro daha büyütülmesini istemek ve hatta dışa dönük ve konik bir kulak eklemek mantıklı olabilirmi ? Ya da bıldırcın avında harbi takımı taşımak yararlı olabilir mi ?
Tavsiyeleriniz ve yapılması gerekenler nedir ?
(NOT BÜYÜK ÇAPLI SAÇMAYA SAHİP FİŞEKTE SAÇMA ÇAPINDAN DOLAYI SORUN YOK)
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2009, 13:37:05 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
Ynt: DİKKAT X DİKKAT // BİOR TAPA YENİ BİR FİŞEKTE CİDDİ PROBLEM
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2009, 15:56:38 »
Yorumlarınızı ya da aynı fişeği kullanıp gözlem yapan arkadaşlardan düşüncelerini aicl yazmalarını bekliyor tüm arkadaşlarımın mübarek kandillerini kutluyorum...
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

The following users thanked this post: Recep ERTUNÇ

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2009, 16:05:23 »
Mustafacığım aslında haklısın ama cümleyi düzeltmek yerine şöyle diyelim...Aslında fişeği kullanan bilir neden dersen 20 calibrede bior tapa 9-10 numaraya sahip ve yeni piyasaya girdi dediğimizde adres çok çok kısıtlı...üstelik de yerli üretim ( bior tapası ithal-avrupa diyor bayiler )
Yorumlarımızı toparladıktan sonra ne yapılacağına karar verelim ve firmayı uyaralım onlar eğer gerekli düzeltmeleri yapmayacaksa firma adı marka verilebilir ne dersin ?
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 16:10:08 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2009, 16:15:20 »
Bu defa da firma karşımıza dikilip bunu neden yazdın diye olmadık işler almayalım başımıza...Adamlar güçlüdür zarar verirlerse çağırırım gel abini koru diye :)
Şaka bir yana firmaya açıklama istemek adına mail attım hala ses yok..ne aradılar ne de maile cevap verdiler..Bakalım hayırlısı..
Şu gerçek ki Türkiye'de insan sağlığı , ürün kalitesi, testler, onaylar vs vs hiç birine dikkat edilmiyor..çok kolay üretim ve satış yapmak...
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 16:17:42 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Tuncay ÇAVUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2009, 16:20:08 »
Cok ciddi bir konu.. Uyarilariniz icin tesekkur ederiz.
Namlu parcalayip, parmaklarimizi koparabilecek bir hata. Fisek stoklanan bu gunlerde marka ismi vermelisiniz ki bu markaya elimizi surmeyelim.
Av yapalim derken sakatlik cikarmayalim.
Tuncay ÇAVUŞ
1985 İSTANBUL

Avlarım İçin Buraya Tıkla

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2009, 16:24:06 »
Konu gerçekten ciddi ama Mustafa ve Tuncay arkadaşlarım dışında hala bir katılım yok ne yazık ki ..katılımın duyarlılığın olmadığı bir ortamda bazen insan neden uyarıyorum ki demekten de kendisini alamıyor...
Ben ve arkadaşlarım olayı farkettik bir daha almayalım konu kapanmıştır demedik fotoları çektik ve sizlerle paylaşıyoruz..Maksat firma karalamak değil....Tanımayız bilmeyiz ama dostları arkadaşları uyarmak ve duyarlı olmaktı olay...
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 16:27:40 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2009, 16:24:58 »
Çok fazla dikkat edilmesi gereken bir konu....

Daha önce tapa yada namlu tıkanması gibi sebeplerle yarılan namlulara çok şahit oldum....

Allah hepimizi böyle kazalardan korusun.....Bilgilendirdiğin için teşkler....
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Ercan ÖZTÜRK

• *
  • Evcil hayvanların en vahşisi dalkavuklardır.
« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2009, 16:45:59 »
Çok fazla dikkat edilmesi gereken bir konu....

Daha önce tapa yada namlu tıkanması gibi sebeplerle yarılan namlulara çok şahit oldum....

Allah hepimizi böyle kazalardan korusun.....Bilgilendirdiğin için teşkler....

Ercan ÖZTÜRK
1975 KAYSERİ
Asalet Boyda Değil, Soyda Olmalı...
İncelik Belde Değil, Dilde Olmalı...
Doğruluk Sözde Değil, Özde Olmalı... Güzellik Yüzde Değil, Yürekte Olmalı...

Çevrimdışı Taner YARIMAY

• *
« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2009, 16:46:41 »
gerçekten önemli bir  konu osman  abi allah  göstermesin tuncay ın  dediği gibi fişekleri  stoklamaya başladık ayrıca bu  şekilde yatırım  yapan  bi  firmanın tıpayı bülütmek gibi  bi  çözüm yapacvağını zannetmiyorum ayrıca olaya  o  kadar duyarsızlarkı siz uyardığınız halde size yanıt bile  vermemişler ben ce  marka  ismini  yazıp  diğer  arkadaşlarıda  uyarmalısınız

1974  BARTIN
TANER YARI

Çevrimdışı Gökmen SİLAY

• *
  • AVCI DOĞA DOSTUDUR..HER SİLAHI OLAN AVCI DEĞİLDİR.
« Yanıtla #9 : 05 Ağustos 2009, 16:47:30 »
Çok geçmiş olsun.
   Arkadaşlar daha öncede bahsettiğim bir konuydu bu. Bahsi geçen fişeği dükkanımda satmak istememe rağmen satıyorum. Ucuz fişek sınıfı. Bol bol özellikle düğüncüler ister veririz. Başımıza gelen bir olaydan daha öncede bahsettim. Sitemiz üyelerinden adem sökmen abime o fişeği özellikle övmüşler atayla mükemmel demişler. aldı dükkandan 32 gr 7 numara çıktık  beraber avlakta dolaşırken.10 mt önünden kalkan kınalıya tek fişek attı. Ortalık tüğle kaplandı. Yandan gördüğümden dolayı saçma kekliği havada belki 3-4 metre savurdu attı. Dedim parçaladın. Yerde çırpınıyordu. Baktıkki kan yok. Derken bu fişek yaramaz dedik. Arabanın yanına gelip boş kovana atış yaptık kutuyu bitirelim diye. Bende torun sp, adem abide ata y.oto. silah mevcuttu. Akşam gelen telefonla yıkıldım. Adem abi tüfeğin içi bitmiş durumda dedi. Kendi tüfeğime baktımki aynı. O gün bu gündür. Eskilerden kalma taktikler dahil olmak üzere. Tel fırçalarmı dersiniz, bulaşık tellerimi ne yaptıksa namluyu temizleyemedik.namlu bitik halde. Dedilerki çok sayıda tek kurşun atın namlu ısınınca temizleyin. Yok ne yaptıysak olmadı. Tüfekten soğudum ve sattım. Adem abide satmak üzere. Hani derler ya ben kullandım mükemmel fişek diye başınıza gelince anlarsınız arkadaşlar. Bugüne kadar o tüfeklerin attığı fişek çeşidinin ve sayısının haddi hesabı yok. Bence fişek alırken biraz daha düşünün. O gün bu gündür yerli fişek kullanmam. Keşke yapabilselerde bende kullansam ama yok… ( tüfeği elinde patlayan ve parmakları kopan insanlar gördük) daha duyarlı olmalıyız...
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 16:57:05 Gönderen: Gökmen SİLAY »
Gökmen SİLAY
1983 ANKARA / Etimesgut
SİLAY Av Balık ve Kamp Malzemeleri

Çevrimdışı Ahmet EMİN

• GEREDE' Lİ AVCI
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2009, 17:02:28 »
yahu ustalar bilen biliyor bu fişeğin markasınıda bilmeyenler napacak.
Aşağıdaki bilmecenin çözülmesini mi bekleyeceğiz.

Mustafacığım aslında haklısın ama cümleyi düzeltmek yerine şöyle diyelim...Aslında fişeği kullanan bilir neden dersen 20 calibrede bior tapa 9-10 numaraya sahip ve yeni piyasaya girdi dediğimizde adres çok çok kısıtlı...üstelik de yerli üretim ( bior tapası ithal-avrupa diyor bayiler )
bilin bakalım hangi marka ? ? ?  ::) çok fazla markadan anlamayan biri olarak bu satırlar benim için bilmece gibi

Bence Büyük Puntolarla "şu marka" fişek kullananların verdiği bilgi ve öneri doğrultusunda zararlıdır diye yazılsın. Herkesde bilsin.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 17:07:25 Gönderen: Ahmet EMİN »
Ahmet EMİN  ANKARA

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Ramazan BUNARCIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2009, 17:25:40 »
Cok ciddi bir konu.. Uyarilariniz icin tesekkur ederiz.
Namlu parcalayip, parmaklarimizi koparabilecek bir hata. Fisek stoklanan bu gunlerde marka ismi vermelisiniz ki bu markaya elimizi surmeyelim.
Av yapalim derken sakatlik cikarmayalim.

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 05 Ağustos 2009, 17:36:24 »
Eğer böyle bir soruna neden olan fişekleri burada da konuşamayacaksak ne anlamı var bu forumun?Yapan firma da o kadar hassassa ;düzgün yapsın malını!
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 05 Ağustos 2009, 18:45:36 »
abi ne bu fişeğin markası fişek laıcan koliyle yaf almayı düşünüyordum korkup ürktüm şimdi ne alıcam ben bilgi verin bana
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ömür TEMİZKANLI

• *
« Yanıtla #14 : 05 Ağustos 2009, 18:58:48 »
Eğer böyle bir soruna neden olan fişekleri burada da konuşamayacaksak ne anlamı var bu forumun?Yapan firma da o kadar hassassa ;düzgün yapsın malını!

böle bi olay yaşamışsınız ve bunu tüm avcılar dikkat etsin diye yazıp uyarmak istemişsiniz. büyük bi paylaşım. teşekkürler.. fakat bu fişeğin markasını sölemeyerek avcıları daha da zor duruma düşürüyorsunuz. durumu iyi olan kişiler zaten orta veya iyi kalite fişek atıyorlar. ama çoğu avcı özellikle bıldırcın üveyk avı için ucuz fişek atıyorlar.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009, 19:10:34 Gönderen: Ömür TEMİZKANLI »
Ömür TEMİZKANLI
A Rh + 1981 İZMİR

Çevrimdışı Fatih COŞKUNÇAY

• Müdavim Üyemiz
  • Dirilerin Başında Koşmayan Ölülerin Peşinde Yürür.
    • Avcıların buluştuğu nokta
« Yanıtla #15 : 06 Ağustos 2009, 08:49:38 »
Sevgili Osman abicim.

Aynı olay başka bir yerli firmanın ürününde benimde basıma geldi. Tüfeğim 222 Robusttu 12 cal. Ben atış anında yüzüme gelen kırıntılardan huylanarak namluya bakmam sonucunda farkettim. fişek çok ağır patladığı ve 81 model bir tüfek olduğundan ilk bakışta aklıma şu geldi; tüfeğin kromları sökülüyor dedim.
Tüfekten soğudum saint etienne şehrine verdim veriştirdim. Böyle tüfeği neden yaptınız diye Eve gelip namluyu tel fırça ile temizlediğimde gerçek olay ortaya çıktı. Yaklaşık avuç dolusu saçma kalıntısı toz veya levha halini almış şekilde namludan çıktı. Benim attığım fişeklerde bior tapa 28 gr 9 numara idi.

Hepimizin bildiği gibi saçma veya yivli kurşunlar, kurşun ve arsenik ile alaşım haline getirilerek oluşturulur.Kurşun saf halde iken oldukça sert ve darbe anında sert olduğu için deformasyona uğramaz. Arsenik kurşunun ve dolayısı ile saçmanın yumuşak olmasını sağlar. Bu yumuşaklılık sayesinde kurşun hedefin sert(kemik vs) yerine vurunca daha kolay şekil değiştirir.Bu sebeple de kazandığı en son kinetik enerjiyi dağılarak veya parçalanarak vurduğu yerde gösterir. Şekilleri avın cinsine göre değişse bile en sonunda kurşun madeninin parçalanark darbe ve öldürme etkisinin fazlalaşması sağlanır.Kurşunun bu konıda seçilmesi ise yumuşak ve özgül ağırlığının fazla olmasından kaynaklanır.Bu sebeble ki vuruş mesafesi artırılmış olur.  Ayrıca sert saçmalar namludan çıkarken esnek olmayacaklarından dolayı çarpma ve dağılmaları çok düzensiz olur ve namludan çıktıktan sonra yönleri gelişigüzel olacağından dağılımları düzensiz olur. Aynı zamanda ava girişte de eğer sert kemik vs ye rastlamaz ise avı delip geçer ve darbe etkisi yapmaz.Ki kemiğe bile gelse enerjisini sert olduğundan ve şekil değiştirmediğinden dolayı ileri doğru verir. Halbuki arsenik ile yumuşatılan kurşun en ufak kemiğe vs vurunca dağılıp parçalanarak gücünü üleri değil avın içinde yanlara doğru verir ki bu da avın daha fazla darbe almasına yarar. Kurşunun yumuşak olmasının bir faydası da ne şekilde olursa olsun namluda sıkışma yapmaması ve esnek olmasıdır. Yumuşak (arsenikli)saçmaların delicilik gücü sert saçmalara göre azdır deforme olmalarından dolayı. Parlama avı dediğimiz tavuksu kuşların avında bu kurallar geçerli iken şu kuşlarının avında sert saçmalı yani tahribattan fazla delme özellikli saçmalar yani çelik vb. kullanılır.  kurşunun erime sıcaklığı 327,46 °Cdir. Arsenik ise 842°Cdir. Bu değerler çoğu metalin erime sıcaklığına göre düşük bir değerdir.

Şimdi bu bilgilerden yola çıkarak benim görüşüm şudur; Bizim yerli firmalar Türkiye’de yumuşak saçmanın rağbet gördüğünü düşünerek saçma imalatında arsenik oranını artırma veyahut maliyet düşürmek için arseniği fazla kulanma gibi sebeblerden ötürü bu tür olumsuz imalatlar yapmaktalar. Bu acı gerçekle Türkiye avcıları karşı karşıya ne yazık ki.
En medeni yol firmaların sözlü veya yazılı bir şekilde bu konudan haberdar edilmesi ve gerekli değişikliklerin firmalar tarafından yapılmasının gözlenmesi. Elimizden gelen ve gelebilecekte budur şu an için. Saygıyla.
  • Ata Neo Modern Gold 3 oto 12 cal.
  • Genç Huğlu Custom Shop SxS 12 cal.
  • Huğlu 701 gb oto 20 cal.
  • Remington 11-87 Premier 12 cal
  • Franchi 20-12 cal. U/A
  • Deutsch Drahthaar(Üstün Alman Mühendisliği Harikası)
M.Fatih COŞKUNÇAY
1983 KAYSERİ

The following users thanked this post: Soydan TÜRK

Çevrimdışı Fatih TAMUL

• *
« Yanıtla #16 : 06 Ağustos 2009, 09:37:59 »
osman abi yıllardır neden av malzemesi olarak yerli kullanmadığımı şimdi anladın sanırım 3 lira ucuz olucak diye allah korusun sağlığımızdan olmayalım arkadaşlar bişeyi kabul etmek lazım yerli üretimimiz halen istenilen seviyede değil fişekler üretildikten sonra yapılması şart olan testlerden geçmiyor bu fişeklerde bunun göstergesi olayın olduğu gün bende ordaydım ve kullandığım fişek markaları hakkında ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.Avcı arkadaşlara bu konularda hassas olmalarını tavsiye ediyor rast gele diyorum.
Fatih TAMUL
1979 KAYSERİ
beretta 687 el gold pigeon

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 06 Ağustos 2009, 09:41:17 »
Arkadaşlar özellikle bıldırcın ve üveyk e atıcaz diye ucuz fişek arıyoruz aslında ucuz fişek aramak yerine kendimizde doldurabiliriz özellikle 20 cal. için çok ucuza geliyor.

İŞTE BİR MALIN SADECE FİATINA BAKMAK BAZI HATALARI BAŞTAN KABUL ETMEKTİR.

sevgili dostlarım mümkünse bilindik olmayan markalardan uzak duralım.

selamlar
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Mehmet AYHAN

• Mehmet AYHAN
  • *
  • K.I.F ANKARA POİNTER DERNEĞİ BAŞKANI 1979 ANKARA
    • KIF POİNTER KÖPEĞİ IRKI ÜRETİCİLER VE YETİŞTİRİCELER DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ
« Yanıtla #18 : 06 Ağustos 2009, 09:57:15 »
Çok kötü bir durum genelde bıldırcın avında ucuz fişekler kullanıyoruz en azından bu markanın isminide vermeseniz özelden bana atarsanız sevinirim bizim grup genelde hep aynıdır bıldırcında yerli markalar kullanırız.

KIF POİNTER KÖPEĞİ IRKI ÜRETİCİLER VE YETİŞTİRİCELER DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ

http://ankarapointerdernegi.tr.

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #19 : 06 Ağustos 2009, 10:01:33 »
Dikkat etmeseydiniz ..İlk resimdeki tüfeğin şu an namlusu yoktu....sizde sol el parmaklarınızdan olabilirsiniz....

ALLAH KORUMUŞ NEDİYİM BAŞKA.....

Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #20 : 06 Ağustos 2009, 13:49:35 »
Arkadaşlar bu sabah bir yakınımın sağlık sorunu sebebi ile ofise ancak dönebildim..Bana özelden mesaj atanlar, tanıyıp arayanlar oldu ...
Yorumların hepsini okudum bu arada ilgili firma yetkilisi gerek cep telefonu ile gerekse ofisimden olmak sureti ile beni defalarca aramış ve ek olarak mail atmış.
Mailinde ve telefon görüşmemizde sorunun üzerinde durduğunu ve anlamak adına numune gönderip gönderemeyeceğimi sordu.Kendisine elimizde numune kalmadığını hepsini iade ettiğimizi söyledim.Hangi bayiden aldığımızı söyledim.Kendisi bayiiyi arayıp bizzat numune isteyecek.
Firma konuya hassas yaklaşıyor ki bu iyi bir durum...Şimdilik bior tapa yerli 20 calibre ve 8-9-10 nolu saçmalardan uzak durun demem daha doğru sanırım...
Çok özür diliyorum arkadaşlarımdan acele ve panikle refleks gösterip firma ismi telaffuz etmek doğru olmayabilir...
Numunenin incelenmesi sonucunda bakalım neler söylenecek yapılacak?
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2009, 13:58:10 Gönderen: Osman KAPTAN »
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı Yusuf SALMAZ

• *
« Yanıtla #21 : 06 Ağustos 2009, 13:51:53 »
uyarı için sağolun ama neye karşı uyarıldık.... marka istiyoruz... kopan parmaların sorumlusu birde siz olmayın... en azından özelden marka verin... fişek alamaz olduk... saygılar
ingiliz setter farkı :))
Yusuf SALMAZ
1980 KOCAELİ

Çevrimdışı Nazım AKGÜN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 06 Ağustos 2009, 14:18:02 »
öncelikle bilgilendirme için teşekkürler umarım en kısa zamanda halledilir.
bu sezona kadar benimde özellikle bıldırcın avında kullandığım fişekler bior tapaydı çok sanslıyızki sitemizde gerçekden bu işlerden anlayan üstadlar var ve form dayayınlanan tüfek fişek le ilgili konuların birinde ismini hatırlayamacağım b ustamız bior tapanın silaha zararlı olduğunu namlu içinde  kalıntılar bıraktığını yazmış bior tapa kullandığım zamanlarda namlunun içerisine bakdığımda namlu içi sıvama sekilde lkalıntılarla dolu oluyordu bundan sonra bior tapa kullanmıyorum bu seneki almış olduğum fişekler hepsi plastik tapa bencede bior tapa kullanmamanızı tavsiye ederim..
bodrumdan selamlar..
Nazım AKGÜN  12.03.1984 ortakentyahşi /BODRUM 0537.439.61.82

Çevrimdışı Osman KAPTAN

• *
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2009, 14:21:25 »
Cemal Bey,
Şimdi dikkatle sindirerek yazınızı okuduğumda direkt üreticiye değil de TSE il müdürlüğüne ya da Sanayi Ticaret Müdürlüklerine başvurmanın daha doğru olacağına kanaat getirdim.
Çok teşekkür ederim uyarınız için...
Osman KAPTAN
1966 KAYSERİ

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #24 : 06 Ağustos 2009, 14:33:59 »
arkadaslar ben uzun zamandır bıldırcında fıocchı bior tapa kullanıyorum ama pek boyle bır sorunla karsılasmadım yerlı harıc
yabancı marka bıor tapa kullanıpta sorun yasayan oldumu acaba
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt
İkamet: Kavacık İSTANBUL