kardeşim benim 4 aylık kurzhaar cinsi köpegimin başınada bir kaç yerinde kaş üstü,sol üst yanında,sag ön ayagında ,arka kalçasında tüy acıması oldu.bu açılmalar sulanmadı,koku da yapmadı sadece o bölgede kepeklenme oldu.benim başıma geleni yazıyorum bu konu hakkında uzman degilim.
veterinerim manisa da köpek konusun da çok iyi.ilk muanede adını hatırlamadıgımyeşil ve siyah bir karısımla merhem hazırladı bunu derisine yedirerek 2 gün sabah aksam sürdüm.icim rahat etmedi yine götürdüm mantar hastalıgına karsı bir igne yaptı ve yesil bitkisel bir şampoanla 2 haftada bir o bölgelere masaj yaparak yıkamamı söyledi [ ve bu arada köpegi taramak üzerindeki hastalıklı tüylerin digerlerine zarar vermeden dökülmesi ve genel tüy saglıgı acısından önemli oldugunu biliyorum.]aynen uyguladım.tavuklu kuru mama ile bakıyordum aynı zaman da iki günde bir tavuk gögsü haşlayıp veriyordum aşırı protein yüklenmesininde yapabileceginden şüphelenip tavugu kestim.merhemi sürmeye devam ettim 2kezde yıkadım.arada bepanten ve batikon sürdüm merhemi sürdükten sonra 10 dk yalamasın diye bekledim.yerini toz kireçledim.mamayıda şimdilik kuzulu aldım iyileşti Allaha şükür.ilaçların isimleri hakkında karnesinden bakar yazarım istersen.
biraz uzun oldu ama çok üzülmüştüm mücadelesini yardımcı olmak adına paylaştım.
köpek hakkında ve deri hastalıkları ile ilgili uzmanlar daha iyi bilir şüphesiz.
geçmis olsun kardesim.