Gönderen Konu: Saçkıran  (Okunma sayısı 7189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÖNDÜL

• *
Saçkıran
« : 20 Temmuz 2009, 11:07:46 »
Merhabalar 4.5 aylık kurzhaar köpeğim lindanın gözünün üstündeki tüylerde seyrelme var ve deride sanki kabuklaşma oluşmuş acaba nasıl bir tedavi uygulayabilirim.Burda veteriner hekim yok diyebiliriz bir tane var sadece büyük ve küçük baş hayvanlardan anlıyor.Teşekkürler.Saygılar.
Ahmet ÖNDÜL
1983 BİTLİS

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
Ynt: Saçkıran
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2009, 09:10:15 »
resim çekip gönderebilirseniz belki daha  net birşeyler söyleyebilirim.teşekkürler.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Ahmet ÖNDÜL

• *
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2009, 09:51:49 »

Ahmet ÖNDÜL
1983 BİTLİS

Çevrimdışı Ahmet ÖNDÜL

• *
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2009, 09:56:10 »
Sizden ricam burdaki veterinere söylediğimde bana ilk önce bir melhem verdi ( ektama gibi bir şey söyledi )bir kaç gün kulandım düzelmeyince tekrar söyledim şimdide bana uyuz olduğunu söyledi iğneyle dış parazitler için bir pudraya benzer bir şey verdi bende iğneyi yaptım yuvasını ve kendisini o pudraya benzer tozla sterize ettim ama uyuz olsa hayvan sürekli kaşınması gerekmezmi ve her yerine yayılması gerekmezmi sizden yardımlarınız için şimdiden teşşekür eder iyi günler dilerim.
Ahmet ÖNDÜL
1983 BİTLİS

• *
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2009, 12:06:12 »
sürekli ve düzenli bir kaşınma yoksa uyuz olmama iht. yüksektir.deri parazitine benzemekle beraber daha çok mantara benzediğini söyleyebilirim resimden. temin edebileceğiniz mantar ilaçlarını söyleyin dozu hakkında yardımcı olmaya çalışayım.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Ahmet ÖNDÜL

• *
« Yanıtla #5 : 06 Ağustos 2009, 08:35:49 »

Sizden ricam ilk konuyu actığımda kafasındaki tüylerde seyrekleşme vardı krem kulandım.Fayda vermeyince VİLMECTİN den 2cc birer hafta arayla iğne yaptım ve mono heralde pudradan kulanmama rağmen düzelme olmayıp daha kötü bir hal almaya başladı.iğneyi yaptığm ilk haftada bir iki sivilce cıktı ben verdiğim yağlı yemeklere yorumladım ama bu tedavi sürecinde bayağı kötü hale geldi sizden ricam bana yardımcı olmanız cok teşekkür ederim.İyi günler.

Ahmet ÖNDÜL
1983 BİTLİS

• *
« Yanıtla #6 : 06 Ağustos 2009, 13:37:58 »
o halde mantar tedavisine başlayın şu durumda diyecek başka bir şey yok. tşk.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Ahmet ÖNDÜL

• *
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2009, 14:01:40 »
Sizce mantarmı uyuz mu.Teşekkürler.
Ahmet ÖNDÜL
1983 BİTLİS

• *
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2009, 15:43:03 »
2 cc ivermectin yapmanıza rağmen hafta bir-3 hafta iyileşmiyorsa mantar olabilir. ama kesinlikle mantardır denilmez.muayne edemediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum .geçmiş olsun.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Barış YÜKSEL

• *
« Yanıtla #9 : 17 Ağustos 2009, 18:55:25 »
kardeşim benim 4 aylık kurzhaar cinsi köpegimin başınada bir kaç yerinde kaş üstü,sol üst yanında,sag  ön ayagında ,arka kalçasında tüy acıması oldu.bu açılmalar sulanmadı,koku da yapmadı sadece o bölgede kepeklenme oldu.benim başıma geleni yazıyorum bu konu hakkında uzman degilim.
veterinerim manisa da köpek konusun da çok iyi.ilk muanede adını hatırlamadıgımyeşil ve siyah bir karısımla merhem hazırladı bunu derisine yedirerek 2 gün sabah aksam sürdüm.icim rahat etmedi yine götürdüm mantar hastalıgına karsı bir igne yaptı ve yesil bitkisel bir şampoanla 2 haftada bir o bölgelere masaj yaparak yıkamamı söyledi [ ve bu arada köpegi taramak üzerindeki hastalıklı tüylerin digerlerine zarar vermeden dökülmesi ve genel tüy saglıgı acısından önemli oldugunu biliyorum.]aynen uyguladım.tavuklu kuru mama ile bakıyordum aynı zaman da iki günde bir tavuk gögsü haşlayıp veriyordum aşırı protein yüklenmesininde yapabileceginden şüphelenip tavugu kestim.merhemi sürmeye devam ettim 2kezde yıkadım.arada bepanten ve batikon sürdüm merhemi sürdükten sonra 10 dk yalamasın diye bekledim.yerini toz kireçledim.mamayıda şimdilik kuzulu aldım iyileşti Allaha şükür.ilaçların isimleri hakkında karnesinden bakar yazarım istersen.
biraz uzun oldu ama çok üzülmüştüm mücadelesini yardımcı olmak adına paylaştım.
köpek hakkında ve deri hastalıkları ile ilgili uzmanlar daha iyi bilir şüphesiz.
geçmis olsun kardesim.
Barış YÜKSEL
1979-Manisa/Akhisar

Çevrimdışı Ahmet ÖNDÜL

• *
« Yanıtla #10 : 18 Ağustos 2009, 10:34:05 »
Başta Özgür beye ve İlgisinden dolayı Barış beye teşekkür ederim.
                 Burdaki veteriner  başta yanlış teşhis koyup mantar diye bir hafta boşu boşuna melhemle bizi vakit kaybına uğrattı daha sonra başka veterinere götürdükten sonra uyuz olduğu anlaşıldı ve tedavi icin vilmectinden birer hafta arayla iki doz yapıldı bolfo kulanıldı baytikol vucuda sürüldü bütün bu ağı ilaçlara rağmen lindada bir gelişme olmadı aksine gitikçe bütün vucuduna uyuz yayıldı en son care olarak Sayın Cüneyt ŞENER beye telefonla arayım uyuzun 3 haftalık ağır ilaç tedavisine rahmen hiç bir gelişme olmadığını söyledim.Abimiz sağolsun daha önce lindanın babasında aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ve bir sene boyunca bir gelişme olmadığını en son Kayseri veteriner fakültesine götürdüğünü orda kendisine KENAZ diye bir ilaç tavsiye ettikleri söyledi bende hemen burdaki veterinere söyledim burdaki veteriner abimiz o ilaçın diğerlerine göre çok etkisiz olduğunu ama denemenin sorun yaratmayacağıbna karar verdi ve bana 1 lt iki kapak döküp singerle kople köpeği yıkamamı söyle di ben ilk kulandıktan sonra ki gün köpeğin yanına gitiğimde gözlerime inanamadım köpek bir güde değişmişti şu yine devam ediyorum. Tam atlatamadık ama düzelme yönünde başağı yol kat ettik bütün diğer ilaçlar fayda vermeyim KENAzın böyle etkisine burdaki veteriner hayret etti.Burdan tekrar ben ve veterinerimiz Oktay bey Cüneyt beye teşekkür ederiz. 

Ahmet ÖNDÜL
1983 BİTLİS

Çevrimdışı Barış YÜKSEL

• *
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2009, 19:07:01 »
geçmiş olsun.o hastalık artık yavaş yavaş kaybolur için rahat olsun.
Allah kimseyi bu illet deri hastalıklarınla karşılaştırmasın.
Barış YÜKSEL
1979-Manisa/Akhisar