Gönderen Konu: köpeklerimizin dengeli ve ucuz beslenmesi  (Okunma sayısı 9955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.Kenan ÖGE

• *
  • [URL=http://img201.imageshack.us/i/cimg3206.jpg/][
köpeklerimizin dengeli ve ucuz beslenmesi
« : 17 Temmuz 2009, 00:39:17 »
özgür bey
köpeklerimizin dengeli beslenmesinin önemini ve birçok hastalıkla uğraşma külfetindende bizi kurtaracağını biliyorum.
yani hasatlıkla uğraşmaktansa hastalığa yakalanmaması için elimizden geleni yapmalıyız.bunun içinde sizin değerli bilğilerinizi bizlerle paylaşırsanız birçok avcı arkadaşımıza faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
hazır ve kaliteli yemle beslemenin faydasını ve kolaylığını kabul etmeyen arkadaşımızın olacağını sanmıyorum.ama kaliteli yemlerede gerçekten çok pahalı birçok arkadaşımızında bütçesini zorlar bazı kardeşlerimiz içinde imkansız.
köpeklerimizin sindirim sistemi farklılıklarını
hangi besinleri hiç vermememiz gerektiğini
ucuz temini kolay ancak dengeli beslenmeye katkısı olacak alternatif besinleri
hastalıktan koruyacak doğal besinler ve önlemler.
bu konularda vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
av yaşam tarzımız köpeğimiz can dostumuz
candostlarımızıda uzun yıllar sağlıkla yanımızda olması için vereceğiniz bilgiler bizler için çok faydalı olacak eminim.
hüseyin kenan öge/ankara

« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2009, 13:55:20 Gönderen: Ali Metin OGAN »
H.Kenan ÖGE
1960 ANKARA

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
Ynt: köpeklerizin dengeli ve ucuz beslenmesi
« Yanıtla #1 : 21 Temmuz 2009, 19:15:26 »
syn kenan bey
sizin de belirttiğiniz gibi beslenme çok ama çok önemli bir konudur.

şöyle ki:

-başarılı bir av(yorulmama,iyi koku alma,ava zarar vermeme)
-başarılı bir eğitim
-başarılı bir çftleşme
-başarılı bir gebelik ve doğum sonrasında da  yavru emzirme dönemi
-hastalığa yakalanma riskini azaltma
-ve hastalık yaralanma durumlarında hızla iyileşme
gibi çok hayati durumlar için  beslenme çok önemlidir.o halde  İYİ DEĞİL DOĞRU beslenen köpeklerimizde yukarıda saydığımız durumlarda problem ile karşılaşmayacak,dolayısıyla da daha az masraf edecek ve sağlıklı bir köpek ile daha sağlıklı bir av yapmış olacağız.
beslenme üzerine söylenecek çok şey var olmakla  beraber hepsini saymamız şu anda mümkün değil.Ama belirttiğiniz gibi profesyonel mama ile beslemek çok önemli  en azından PREMİUM mamalarla beslense yeter ki bu mamalar ın 20 kilosu 100-120 lirayı geçmez ve 20-25 kg lık köpeğin günlük yiyeceği en fazla 350 gramdır. o halde 20 kg mama köpeğinize 60 gün kadar yetecek demektir.kaldı ki 350gr. emin olun 20 kg köpek için fazla bir miktar.dolayısıyla günlüğü 2 lira bile etmeden çok iyi bir mamayla köğeğinizi besleyebilirsiniz.2lira=1 lt süt ve bir ekmek demek.ev yemeği pişir ekmek ver kemik al kaynat 2 lirayı geçer ve yine de yetmez beslenme için. dolayısıyla avını seven köpeğini seven bir kişi için günde 2 lira karşılığında sağlıklı bir hayat gayet uygun sanırım. mama konusu böyle. ayrıca şunu belirtmek isterim bu fiyat sadece kuru mama ile beslerseniz geçerli. yani 150 gr. mama ve kalanı ev yemekleri şeklinde karıştırıpta verebilir böylece yemek artıklarınızı da değerlendirmş olur ve yine de iyi beslemiş olursunuz.bu durumda günlüğü 1 tl ye gelir.iyi bir av köpeği besleyip iyi besleyeceksiniz ve bu 1-2 liralara mal olacak günlük. daha ne olsun bilmiyorum? haksızmıyım?Mama konusunda kabaca bunları söyledikten sonra ilk etapta hemen şunları önerebilirim. ASLA TAVUK KEMİĞİ YEDİRMEYİNİZ.SOĞAN VE DOMATES MİDE İÇİN KÖPEKLERDE ÇOK SAĞLIKLI ÜRÜNLER DEĞİLDİR VE HELE PİŞMEMİŞİNİ MÜMKÜNSE VERMEYİNİZ.
ben kendi adıma haftada bir kez elma ve havuç muhakkak öneriyorum.
daha detaylı bilgiler isterseniz lütfen bildirin daha geniş konuşalım. şimdilik söylemek istediklerim bunlar ve ameliyatım var ona girmem lazım. teşekkürler.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Ahmet KULA

• *
« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2009, 10:54:38 »
Özgür Bey, beslenme konusunda daha detaylı bilgi verebilir misiniz (özellikle kesinlikle yenmemesi gerekenler hakkında) ?

2 yaşında sibirya haskim var ve genellikle haşlanmış tavuk kemikleri ile besliyordum. Havaların ısınmasından dolayı kemik sayısını azalttım, süt ürünlerini (peynir, kaşar, süt vs..) ekmek ile karıştırıp yediriyorum. Hazır mama vermeyi denedim çeşitli mamalar denedim fakat iştahla yemiyor.
Ahmet KULA

• *
« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2009, 11:12:58 »
syn ahmet bey
TAVUK KEMİĞİ ASLA VERMEYİNİZ.SOĞAN VE DOMATES İN GASTRİTE NEDEN OLDUĞUNU BİLİYORUZ VE HELE PİŞMEMEŞİNİ BİZ ÖNERMİYORUZ. PROFESYONEL MAMA İLE BESLEYİNİZ.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Hüseyin TUNÇAL

• *
  • Köpegin kralı ıng.pointer avın kralı keklık
« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2009, 11:19:30 »
ozgur bey merhabalar benımde yavru poınterın vr 4 ayına gırmek uzere mam olarak hill's large bredd puppy kullanıyorum gunden 200 gr mama harıcınde ev yemeklerınden corba pılav ve makarna tarzı besınlerle karıstırma yapıyorum sade mamayı ıstahlı yemıyor yemeklerle karıstırdıgımda cok guzel yıyor sımdılık bu yeterlımıdır saygılar
Hüseyin TUNÇAL
0 Rh + 1986 SAKARYA
0 546 557 89 41       [email protected]

Sakarya Merkez Avcılar Kulübü

• *
« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2009, 11:35:08 »
syn hüseyin bey
bence yeterlidir.gayet uygun ve güzel bir beslenme.tebrikler.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Özgür HAS

• *
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2009, 14:54:54 »
Hazır mama ile besleme vitamin ve kalori açısından standardı sağlıyor. Tabi köpeklerimiz hazır mamaları doğal besinler kadar iştahla yemiyor. Benim görüşüm ev yemeklerinden hayvanların doğasına göre fazla miktarda tuz alınıyor. Tuzun zararı insanlara benzer olacağını düşünüyorum.( Gözler vb.)
Özgür HAS
1974-Manisa

Çevrimdışı Ahmet KULA

• *
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2009, 16:11:40 »
Özgür Bey, köpeğim havaların ısınmasından dolayı gün içerisinde pek hareketli değil. Bu sebepten dolayı biraz kilosu var. Önerdiğiniz bir mama ve beslenme programı varmı. İlginiz için teşekkürler.
Ahmet KULA

• *
« Yanıtla #8 : 04 Ağustos 2009, 17:08:59 »
syn ahmet bey
1st choice  weight loss diet + günde 1 saat yürüyüş.denedik ve çok başarılı. tşk.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Ahmet KULA

• *
« Yanıtla #9 : 08 Ağustos 2009, 09:26:48 »
Özgür Bey, yürüyüşü elimden geldiğince çok yapmaya özen gösteriyorum, bahsettiğiniz mamayı en kısa zamanda teğmin edeceğim. İlginiz için çok teşekkürler.
Ahmet KULA

• *
« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2009, 13:22:59 »
temin edemediğiniz durum olursa adresinize posta ücreti ödetmeden göndertebilirim. tşk.
1981 FETHİYE

• *
Ynt: köpeklerimizin dengeli ve ucuz beslenmesi
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2009, 09:36:19 »
syn rıdvan bey
meslektaşlarımın görüşlerine saygı duyuyorum.Bir veteriner hekimin o şekilde görüş belirteceğini sanmıyorum ancak madem söylemiş deneyimlerine saygı duyuyorum. Ancak beslenmede profesyonel mamanın önemini artık anlatmaya lüzum görmüyorum.sadece bilgi olması açısından : geçen sene burdur şampiyonu: BARON , ALMAN ÇOBAN KÖPEKLERİ 2008 İSTANBUL ŞAMPİYONU MİLKA , dünya 83. sü  SİR VON ARENZBURG VS. VS. == Bu köpeklere ben baktım ve hepsini profesyonel mama ile besledim.(1.st choice,ve ANF). sonuç ortada biz şampiyon çıkarıyoruz.sebebi muhakkak sadece beslenme değil ancak beslenme en önemli ayağı meselenin.Vakti olan,ihtiyaçları hesaplarım ,şu madde şu kadar enerji verir şundan şu kadar gram koymam lazım diyen,rasyon hazırlamayı profesyonel anlamda yapabilen birileri varsa tercihtir. buyursun beslesin. birşey söyleyemeyiz.Ama işin içinde olan bir veteriner hekimin söylediğiniz şekilde yorum yapması beklenen bir şey değil. yine de meslektaşımla görüşmek bu konuyu netleştirmek isterdim. teşekkürler.
« Son Düzenleme: 10 Ağustos 2009, 09:38:59 Gönderen: Vt.Hek.Özgür YAMAN »
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Tayfun ERGÜN

• *
« Yanıtla #12 : 22 Ağustos 2009, 13:26:59 »
Özgür bey merhaba benimde size bir sorum olacak.1 hafta önce aldığım 50günlük puanterim her neyi denedim ise yemek konusunda iştahını acamadım.Dolayısıylada zayıf bana önerebileceğiniz bir yöntem veya aşı iştah acıcı varmı .teşekkür ederim.
Tayfun ERGÜN
1980 Beypazarı/ANKARA

• *
« Yanıtla #13 : 22 Ağustos 2009, 16:59:58 »
syn tayfun bey

eğer köpeğinizin iç parazit uyg. yaptırmışsanız ve sıcak faktörünü de katarsanız ve buna rağmen iştahı çok az ise (lütfen doz ölçüsünü yazınız) o zaman size bir şeyler önerebilirim. öncelikle bu söylediklerimi bana bildiriniz.teşekkürler.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Tayfun ERGÜN

• *
« Yanıtla #14 : 23 Ağustos 2009, 09:29:01 »
özgür bey yavru elime geçeli 1hafta oldu.aşıları yavru benim elime geçmeden yapılmıştı 6lı karma ve parazit aşısı .ben sadece bebekler için kullanılan sitraks diye solucan ve bakteriye karşı damla 6günde iki kez 2gr agızdan uguladım.mama dahil diğer besinleride çok nazlı yiyiyor.aşı kartı elime geçmedi .teşekkür ederim.
Tayfun ERGÜN
1980 Beypazarı/ANKARA

• *
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos 2009, 12:57:13 »
o halde köpeğinize b komplex çocuk şurubu deneyebilirsiniz. cocuk dozunda hergün 2 kez verin.2. gün daha da iştahlı olacaktır.tşk.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Aziz KALAYCI

• *
« Yanıtla #16 : 26 Ağustos 2009, 11:43:23 »
sayın özgür bey 2.5 aylık yeni aldığım puanterime beslenmesi için ne kadar(günde) ve  hangi marka veya çeçit hazır mama ile bakabilirim  saygılarımla,
Aziz KALAYCI
1970-Sakarya  "hayallerimiz ulaşamayacağımız kadar uzak olsa idi;onları kuramazdık zaten!"

• *
« Yanıtla #17 : 26 Ağustos 2009, 12:22:56 »
syn aziz bey
 veteriner maması olan-üzerinde super premium olan ve ''puppy'   yazan her mama yavrular için uygundur diyebilirim. ancak; av köpekleri  normal ihtiyaçların dışında verim istenen köpekler olduğu için kemik-kas yapısı ve sinir yapısı(koku alma)  öne çıkmaktadır . dolayısıyla sizler için önemli olan bu ihtiyaçları en yüksek düzeyde karşılayan mamalar daha önemli olmaktadır.
biz 1. sınıf mamalardan daha çok

1st choice--------ANF----------hill's---------proplan---------royalcanin gibi  mamaları tavsiye ediyoruz.
bunların içerisinde 20 kg olup daha ekonomik olan sadece 1st choice dir.bizim burada işe profesyonel bakan avcılarımız bu mamayı daha çok tercih etmektedir.
hangi 1. sınıf mama olursa olsun günde en az 4-5 öğün beslemenizi,6 alıktan sonra 3 öğüne, 8 aylıktan sonra 2 öğüne ,1 yaşından sonra da tek öğüne düşürerek beslemenizi öneriyoruz ki köpeğiniz doyumsuz ve arsız  olmasın ve ava zarar vermesin.ne kadar vereceğinizi köpeğinizin kilosu belirmektedir.mamaya ait ölçü kaplarından bu miktarı hesaplayıp kolayca öğün sayısına bölerek veriyorsunuz. örn: 250 gr. ı 4 öğüne paylaştırarak veriorsunuz. Bu arada başka bir şey vermenize gerek yoktur.Bu mamaların temini ile ilgili bir sorun yaşarsanız lütfen bildiriniz. biz size kargo ücreti ödetmeden adresinize teslim göndertebiliyoruz. tşk.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU

• *
« Yanıtla #18 : 26 Ağustos 2009, 13:37:08 »
Özgür bey 1 st choice kurzhaar için büyük ırklar olanımı küçük ve orta ırklar olanımı kullanacağız.ayrıca bu yemin sitesine girdim ama 20 kg lığını ve yemlerin fiyatlarını bulamadım.
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2009, 13:53:02 Gönderen: Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU »
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

Uploaded with ImageShack.us

• *
« Yanıtla #19 : 26 Ağustos 2009, 15:03:55 »
syn dr onur bey
yağ miktarı biraz daha az olduğu için büyük ırk köpek mamasını  tercih ediyoruz.
sitede mama fiyatları bulunmaz ve bu mama market petshop vs. de satılmaz.sadece veteriner hekimlerde olur.ve bölgede yetkin bir kaç kliniğe verilir.yani hayli profesyonel bir mama.
1st choice mamalar 2 gruptur:
1-  1st choice
2- pronature   
 bu mamalar birbirinin içerik olarak aynısıdır.Ancak ticari olarak pronature 10 lira daha uygundur.
daha önceden var olan ve çok ucuz olan premium serisini mama üretimden kaldırdığı için böyle bir yola başvurdu.aynı mamayı başka pakette 10 lira daha ucuza satışa çıkardı.

20 kg 1st choice large breed puppy : 165 tl.
20 kg pronature large breed puupy :150 tl

mamayı edinmek isterseniz adresinizi gönderin lütfen. kargo ücreti ödemeden size ulaştırabilirim. teşekkürler.
1981 FETHİYE

• *
« Yanıtla #20 : 26 Ağustos 2009, 15:31:06 »
Özgür bey bilgilendirme için teşekkürler
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

• *
« Yanıtla #21 : 26 Ağustos 2009, 15:35:32 »
Özgür bey yetişkin mamaların fiyatlarınıda öğrenebilirmiyiz
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2009, 15:37:47 Gönderen: Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU »
Dr.Onur ŞEREFHANOĞLU
0 Rh + 1978 BOLU

• *
« Yanıtla #22 : 27 Ağustos 2009, 12:47:08 »
1st choice large breed adult(yetişkin) 20kg: 155 tl
1st choice performans(av köpekleri için=önerilir) 20kg :150 tl (şu an kampanyalı fiyatı)
pronature large breed adult(yetişkin) 20kg: 145 tl

bu fiyatlar normal liste fiyatları değildir. avcılarımız için indirimli(firma izinli)   fiyatlardır.kliniğimizdeki uygulama budur. tşk.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Ahmet REİS

• *
  • Amasra Avcılar Ve Atıcılar Derneği Başkanı
« Yanıtla #23 : 21 Mayıs 2010, 01:46:42 »
özgür bey güzel paylaşımınız çok teşekkürler.
Ahmet REİS
1980 Bartın/Amasra

Çevrimdışı Selman YİĞİT

• YaLNıZ KuRT 57
  • *
  • YALNIZ KURT 57
« Yanıtla #24 : 21 Mayıs 2010, 11:03:44 »
özgür bey güzel paylaşımınız çok teşekkürler.

Selman YİĞİT  / 1985
SİNOP/ERFELEK
0 544 553 04 41