Gönderen Konu: ata neo12  (Okunma sayısı 38564 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: ata neo12
« Yanıtla #50 : 16 Temmuz 2009, 01:05:14 »

Arkadaşlar bakın yanlış anlaşılma olmasın ben gaz otomatiklerde hiç gaz kaçağı olmadığını söylemiyorum. Pistonun segmanlarından da olsa gaz kaybı vardır ama önemsiz bir konudur. İddia edildiği gibi silahı güçsüz kılacak bir durum değildir. Bereta Holding'in de piyasadaki benelli sistem stoeger ve franchi gibi dahası sistemin babası benelli gibi üç tane birden inertia sistemi elinde tutarken bu tip deneylere girmesi de ilginç tabi. O testleri ABD lilerin de yaptığını yazmıştı Hakan Özden bey kulakları çınlasın bu arada ve kayda değer bir fark bulunmadığın da altını çizmişti.

Ben gazlı otomatikle pozeyi 25 metre mesafede 32 gram aynı marka fişekle ve 5 numara saçmayla karşılaştırdım. Pozenin full olan üst namlusunu kullandım. Huğluya da yine full şoku taktım. Atış yaptığım teneke bildiğiniz büyük yağ tenekesi. Her iki tüfekten atılan saçmalar yağ tenekesinin ön tarafını deldi geçti ama arka taraftan çıkamadı. Arka tarafta bıraktığı izler her iki tüfeğin de aynıydı. arada bariz güç farkı olsa ya da kayıp olsa en azından otomatiğin arka tarafta bıraktığı izin daha silik olmasını beklerdim. ama öyle olmadı. Deneyi yapma amacım da buydu. 601 huğlu sahip olduğum ilk gazlı tüfekti ve aldığımda yaptığım ilk işti bu.

Benelli sistemde pistondu, koldu, o ringdi, valf portuydu gaz portuydu bu dertlerin hiçbirisi yoktur. İcat edilme gereksinimlerine bakmak lazım. Gaz kaçağı var gazlı tüfek güçsüz diye değildir.

Az parça, zayıf ve güçlü dolulara karşı daha az hassasiyet, temiz kullanım bunlar en önemli etkenler...Benelli sistemi ilk tanıdğım günden bu yana beni en çok bu özellikleri çekti ve hala da çekiyor. Bakın arkadaşımın attığı fişeği benelli atsaydı belirttiğim o şişme olayı hiç olmayacaktı. Sistemin özeliği bu. Saçmalar namludan ayrılıp tepme meydana gelmeden mekanizmanın açılması -kilit kırılması dışında- imkansız. Oysa gazlılarda böyle yapılmış ekstrem dolularda bu tehlike var. Bu tehlike yayın standardının bozulması durumunda yine var.

Benelli sistemin yayı zaten özel kalibrasyondur ve yumuşaktır. Ama yay ömrü de bu nedenle çok uzundur. Bu yenilenmeyeceği anlamına gelmez tabi.

Gazlı tüfekleri kullanan ABD'liler modeline göre 3 bin 5 bin atışta bir yayların yenilenmesini tavsiye ediyorlar. Onların da belli kalibrasyonları var.

Benelli özelliğini kaybetmiş yayı değiştirmezseniz olacağı ya kaşıktan fişeği sürmeye gücü yetmez ya da mekanizma biraz daha sert darbe yapar gövdeye. Süspansiyon sistemi varsa silahta bu tolore edilebilir. Ama gazlıda kilitli durumda pistonun arkasındaki tansiyon orjinal haline göre düşerse ya da yay kırılırda haberiniz olmadan gevşek yayla kilitlenmiş mekanizma üzerine tetik düşürürseniz  o zaman seyredin gümbürtüyü.

Ben yerlide bir çok markayı inceledim. Bunların üretimleri standat olduğuna göre; yani aynı marka için söylüyorum piston çapları gaz portlarının büyüklüğü ve deliklerin mesafe ve genişlikleri aynı olduğuna göre atış stabilitesi için yaylarının da aynı sertlikte yada daha doğrusu çekme ağırlığında olması gerekir. Ama hepimizin dikkatini çekmiştir kimisini mekanizmasını kolayca çekeriz geriye kadar kimisi kazık gibi olur sağlam pençe gerektirir. Alın size bir bilinmeyen daha. Huğlunun 3 ayrı modelinde üç ayrı yay sertliği algıladım. Aynı şeyi sarsılmaz otomatiklerde de gördüm. Buyrun buradan yakın.

Bakın bu yazdıklarım basit kıyaslamalar. Neden benelli sisteme gerek duyuldu. Niye gazlıda sabit kalınılmadının basit bir kaç cevabı.

Durhasan bey, uzun gaz portları yivli otomatik tüfeklerde var. En tanınmışlarından birisi de kalaşnikof. Bir diğeri belçika FAL 15 bizdeki adıyla G1, çeşitli makineli tüfekler mesela BKC. Olay birazda dizayn meselesi. Ama hepsinde belli bir mesafeden sonra sistem içindeki gaz bulutunu tahliye eden portlar var. Ama temizlik amaçlı. O gaz kilidi açtıktan sonra eksoz gazı artık.

Berettası olanlar bilirler namlu gaz portu altında bir delik vardır. Berettaların pistonları xtrama 2 hariç yuvasından çıkmaz. Kilit açıldıktan sonra piston geriye giderek magazin ön tabanına dayanır. Kilidi açar ve bu sırada da gaz portunun altında bulunan deliği geçtiği için sistemi artık kirletmekten başka bir halta yaramayacak gazı bu delikten dışarı  tahliye eder.

Yeni berettalarda ön taraftaki ızgaralar aynı görevi görür. O nedenle dkkat ederseniz berettaların fişek deposu çevresi diğer gazlılar kadar kirlenmez. Ama yerli beretta Ata'da piston tamamen yerinden çıktığı ve gazı içeri verdiği için içeride ne varsa berbat eder. Bu salsılmazı, remingtonu huğlusu için de geçerli. Beretta'ya bu ince noktayı atlamadığı için en çok bu yönüyle büyük saygı duyarım. ama en baba gazlı bile temizlik konusunda benelli sistemin eline su dökemez bu da bir gerçektir.

Derdimiz kimseyi kırmak ya da rencide etmek değil arkadaşlar. Sürçü lisan ettiysek de affola.

Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 16 Temmuz 2009, 10:54:53 »
<<Ben bütün tüfekleri severim, gazlı, tüplü, lpg li ama kız gibi olsun, hamarat olsun, yoldaş olsun, ihanet etmesin )) Hepinizi seviyorum, sağlıkla kalın>> VOLKAN BEYİN DÜŞÜNCELERİNE TAMAMIYLA KATILIYORUM  :D :D :D :D
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #52 : 16 Temmuz 2009, 10:56:22 »
:))))))))))))))
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #53 : 16 Temmuz 2009, 11:02:54 »
<<Ben bütün tüfekleri severim, gazlı, tüplü, lpg li ama kız gibi olsun, hamarat olsun, yoldaş olsun, ihanet etmesin >>      BENİM YENİ FAVORİM ((REMMİNGTON CTİ 105)) KIZ DEĞİL TANRIÇA GİBİ GÖRÜNÜYOR MAŞALLAH AŞIK OLMAMAK ELDE DEĞİL  :'( :'( :'( :'( :D :D :D :D
Hakan AKMAN

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #54 : 16 Temmuz 2009, 11:03:26 »
:)))))))
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #55 : 16 Temmuz 2009, 11:23:26 »
Yüzyılın tüfeği hala....sene 2009 :)....Diğer firmaları göremiyoruz listede...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #56 : 16 Temmuz 2009, 11:30:15 »
11-87 ailesini lüxden çıkarıp sadece sentetik av tüfeğine çevirdi.....son 10 yıldır askeri ve polis tüfeği olan 1100 leri......lüx modele ve spor tüfeğine çekti......Anlıyorsun değilmi.....

Çünkü dünyanın ilk gazlı patlıyan y.oto tüfeği 1100 ....Modele saygı.....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #57 : 16 Temmuz 2009, 12:32:00 »
yüzyılın tüfekleri arıza yüzdelerinde 1 numara çıkıyor..Sayın Ansam gelen silahlardan bir veya birkaçını kendim tamir ettim bir kısmı Amerika ya geri gönderildi gibi bişeyler demiştiniz..Yanlış hatırlıyorsam özür dilerim..
Yüzyılın otosu VİNCİİİİ..
...
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2009, 12:40:34 Gönderen: A.Selçuk KARAKÖY »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 16 Temmuz 2009, 12:35:25 »
<<Ama o görüntünün içi,iki avuç parça dolu  )))))

İlerleyen yıllarda,ihanet etmesi muhtemel bi kız.. )))))>>DEMEKKİ ZİYA BEYİNDE DEDİĞİ GİBİ <<Barut önünde ne varsa imanına kadar atcek   tüfeğin orası burası ileri geri yapmıcek >> İYİDE BİZ HEP ORASI BURASI BİŞEKİLDE OYNAYAN TÜFEKLERİ KULLANIYORUZ ((KİMİ GAZLI,,KİMİ KİNETİK,,KİMİ SELEKTÖRLÜ,,KİMİ EJEKTÖRLÜ,,KİMİ ,,ÇİFT TETİK,,KİMİ TEK TETİK ,,HEPSİ İĞNELİ,,KİMİSİ MEKANİZMALI,,KİMİSİ MANDALLI)) o yüzden diyorumki her malın iyisi,, kaliteli üretilmişi ,,kullanan kişinin beklentilerini karşılayanı,,ve EN CAN ALICI NOKTA ekonomik olanı  ::) ::) :P :P 8) 8) :D :D

Hakan AKMAN

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #59 : 16 Temmuz 2009, 12:41:00 »

1 tüfeği ben baktım...2 adet cti  remington silah fabrikası tarafından yenileri ile değiştirildi...CTI2 olarak geri yolladılar
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #60 : 16 Temmuz 2009, 12:49:10 »
zOR SARSILMAZ GETİRİCİ GÖRÜNMÜYOR ARTIK.....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #61 : 16 Temmuz 2009, 18:52:26 »
Otomatik mi daha iyi avı yıkar saçma sürer yoksa çifte mi?  ;) :)

Bir bilenden sorunun cevabını alamadım  :) Ansam Selçuk Kardeşim  :)

cevabın ne bu soruya ?  :)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #62 : 16 Temmuz 2009, 20:45:00 »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #63 : 16 Temmuz 2009, 21:00:53 »
Cevap veriyorum......Hepsi.....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #64 : 16 Temmuz 2009, 21:58:59 »
Sevgili Durhasan ......Av tüfeği kısa mesafeli kalça..sol kol savurmalı silahlardır......

çiftede-s.pozede-y.oto ve türevleride-pompalıda--levyelide-çift sistemde başka kaldımı :)

yapacakları işler bellidir.....Sınırlıdır....

Merdan bey çok güzel izah etmiş....Sen daha sonra yazmışın saçmanın zaten çıktığını fakat  ...Tahliye neden edilir onu bilmiyorsun..yada etmeye çalışır tüfek üreticileri....remingtonlarda mesela el kundağının kapağa yakın yerinde 2 adet daha açık yer vardır...burdan çıkar....

Sende çok alıngan oldun Ziya bey tüfeğin orası burası oynamıycak dedi....bende buda bir fikir dedim....Senin benellilerin her yeri oynuyoya o mesele....

Yazı silmeye gelmişken.....Saçmalar zaten çıktı....

Şunu diyim Durhasan eğer bir tüfekde icra yayı hazne borusu üstündeyse tüfek gaz kaybeder....

Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #65 : 16 Temmuz 2009, 22:02:21 »
 :)
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #66 : 17 Temmuz 2009, 10:34:01 »
<<Av tüfeği kısa mesafeli kalça..sol kol savurmalı silahlardır çiftede-s.pozede-y.oto ve türevleride-pompalıda--levyelide-çift sistemde başka kaldımı

yapacakları işler bellidir.....Sınırlıdır....>> AYNEN BÖYLE İŞTE SINIRLI ÖZELLİKLERİ OLAN SİLAHLARDAN BİZ MÜKEMMELİYETLİK BEKLİYORUZ ODA OLMUYOR NE YAZIKKİİ ,,, BU YÜZDEN HERKESİN KENDİ AKLINA YATANI ,,KENDİSİ İLE UYUM SAĞLAYANI,,KENDİ SEVDİĞİ VE GÜVENDİĞİ,, KENDİ ALIŞTIĞI SİLAH ((KENDİNCE EN İYİ SİLAHTIR......))bu yorum oldumu arkadaşlar durumu izah etmeye yeterli benceeeee..... selamlar......
Hakan AKMAN

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #67 : 17 Temmuz 2009, 10:39:41 »
YİVLİ TÜFEK yaygın olsa ...Kalite orda ortaya çıkacak.....Ama konu YİVSİZ TÜFEK...YAPACAKLARI HEPSİNİN AYNI BELLİ...

RASTGELE
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #68 : 27 Temmuz 2009, 17:59:53 »
hala alıp kullanan yok mu?acaba?
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #69 : 27 Temmuz 2009, 19:47:24 »
<<Ama o görüntünün içi,iki avuç parça dolu  )))))

İlerleyen yıllarda,ihanet etmesi muhtemel bi kız.. )))))>>DEMEKKİ ZİYA BEYİNDE DEDİĞİ GİBİ <<Barut önünde ne varsa imanına kadar atcek   tüfeğin orası burası ileri geri yapmıcek >> İYİDE BİZ HEP ORASI BURASI BİŞEKİLDE OYNAYAN TÜFEKLERİ KULLANIYORUZ ((KİMİ GAZLI,,KİMİ KİNETİK,,KİMİ SELEKTÖRLÜ,,KİMİ EJEKTÖRLÜ,,KİMİ ,,ÇİFT TETİK,,KİMİ TEK TETİK ,,HEPSİ İĞNELİ,,KİMİSİ MEKANİZMALI,,KİMİSİ MANDALLI)) o yüzden diyorumki her malın iyisi,, kaliteli üretilmişi ,,kullanan kişinin beklentilerini karşılayanı,,ve EN CAN ALICI NOKTA ekonomik olanı  ::) ::) :P :P 8) 8) :D :D

Kapalı sezonda amma muhabbet oldu be  :D :D :D
Orası burası ileri geri yapmıcek dediğim ağızdan dolma tüfeklerdi  ;D ;D ;D ;D
Otomatiklerin oarsı burası dansetmiyor mu ? ha ha ha ha  ;D ;D ;D ;D ;D

İşin aslı avlarımın çoğunu Franchi Black Magic 5+1 otomatikle yapıyom  ;) :)
Geçit avlarında S56 kullanıyom fermalı avda franchiyle atıyom nasıl olsa paçamdan sökülüyooo  :) :D :D
Süpürge tohumu atıyomm  ;D ;D ;D ;D
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #70 : 27 Temmuz 2009, 20:03:58 »
:)
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #71 : 27 Temmuz 2009, 20:23:05 »
Ansam mı desem Selçuk mu desem  :) ne dersin Kardeşim ? ;)
Bana kalsa ben az geri kafalıyım Selçuk derim  ;) :D tarzıma daha uygun  :D

Allah(c.c) seni sevsin inşallah, hal ehliyiz gönül koymak alınganlık kârımız değil Selçuk  ;) :)
Konu uzasın diye asıldım sana  :D
Hakkını helal et.  :)

Tebessümüne bilmukabele haatta azı dişlerim görünene kadar   ;D
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #72 : 27 Temmuz 2009, 20:26:53 »
:):)
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #73 : 27 Temmuz 2009, 20:28:22 »
 :-*
  • Pietro Beretta S56E
02.06.1972 Bergama/İZMİR

Adem gozleten

• Ziyaretçi
« Yanıtla #74 : 16 Nisan 2010, 20:16:46 »
 O0
bencede atanın neo 12 modeli on numara ben 2 aydır bu tüfeği araştırıyorum huğlu 601 g vardı onu sattım ata neo 12 alıcam kınetik sistem hemde döner başlık gerçekten kaliteli tüfek ben ay başında alıcam kısmetse resimleri alınca eklerim .............
yerli malı yurdumun malı...............