Gönderen Konu: ata neo12  (Okunma sayısı 38569 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
ata neo12
« : 12 Temmuz 2009, 11:28:08 »
atanın bu son modeli,malum döner başlık(kinetik)sistemi ile çalışıyor.şu an bayiilerde mevcut.acaba alıp kullanan ya da bayiide inceleyen arkadaşımız varmı.varsa izlenimlerini paylaşırlarsa çok sevineceğim.bu silaha ilgi duyan arkadaşlarımız da bu vesileyle bilgi sahibi olur.saygılar selamlar...

« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2009, 13:25:37 Gönderen: Mehmet OVALI »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Ramazan AKNARÇAY

• Gravürcü
  • *
    • www.vurucuav.com
Ynt: ata neo12
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2009, 23:09:27 »
Mehmet  abi   tüfeği  birebir  incelemiş  değilim  fakat   resimden  anlasılan
 sluğ  namluda   gezin  mesafesi   gayet  iyi  ayarlanmış  diğer  modellere  göre bence  düzeltilmiştir.
bantlı  tüfekte  ise yine  resimden  anlasılan bant  açısı yani  namlu  bant  ön  ile  namlu  bant  arka açısı  1-1.5  mm  arasında  gibidirki  buda  yaklasık  35metre  gibi  hedefte  10  cm  üst  yapmayı  sağlar  buda  istenilen  yada  uygulamaya  müsait  avlarda  etkili  sonuç  almayı  sağlar  .
Benim  acizane  yorumumdur .gerçek  sonuçları  bizzat  deneyerek  görmeniz  iyi  olur  .
Kaybetmeyi öğren, yoksa kazanmayı çok ciddiye alırsın..
Ramazan AKNARÇAY       0 542 337 14 71
1977- Üzümlü/ KONYA
www.vurucuav.com

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2009, 23:18:41 »
kinetik bir tüfekle domuz avı.....Bana uygun değil...

Ayrıca o tüfekde ve armsanın gezi çok aralık...
Buda demek oluyorki gezle arpacık birleştiğinde kenarlarda çok boşluk kalıyor;mermiyi hedefe yollamayı zorlaştıran en kötü tarafları .......Gez mesafesini armsan ve ata çok iyi ayarladı fakat gezin acilen değiştirilmesi şart....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 13 Temmuz 2009, 09:21:19 »
Resme bakarak kesin diyemem ama sanki ikisi de parlak namlu ve kasa gibi görünüyor. Bu tüfeği alan domuza veya ördeğe diye götürecekse parlamaması lazım gelmezmi?

Ramazan usta da teyit etmiş ki, bant tam günümüzde arandığı şekilde yapılmışa benziyor.

El kundağı şeklini beğendim sayılır. Sadece arka bölümü aynı eskilerde(ülkemizdeki çoğu otomatikte) olduğu biçimde bırakılmış. Artık gözüme batıyor. Ayrıca da el kundağının ön görünümüyle uyumsuz olduğunu düşünüyorum. Zevk konusu yani.

Resminden gayrı görmedim. İcra yayı nerede, namlu kuyruğu uzun mu yoksa Stoeger gibi sünnetlimi, tetik grubu omurgası Huğlu otomatikler gibi alaşım mı yoksa plastik mi? Daha merak ettiğim bir sürü şey var. Hatırıma gelmişken huğlu otomatikler dışında tetik grubu omurgasını metal alaşım yapan yok. Dünya paralara satılanlar bile plastik. Ben bunu koca bir eksi değerlendiriyorum. Bu tüfeğin nasıl bilmediğimi söylemiştim.

Elimde bu sistem bir tüfek var ve memnunum ama hala şeytan dürtüyor. Bunların sistemini çok dahiyane buluyorum. Son derece küçük bir bölgede tüm işi ayarlayan sistem. Neyse ben bu firmaya güveniyorum, illa eskilerden de güzel olmuştur. Güzel çalışıyorlar, iyi ki varlar.

Bu konuları çok iyi bilen birini daha bekliyorum ama hala ortada yok :D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 13 Temmuz 2009, 11:35:16 »
atanın otomatik konusundaki tecrübelerine güveniyorum,teknik detay hakkında fikrim yok,yalnız gazlımı knetikmi seçiminde knetik tercihim olur,nedenide teferruatının az olması,otomatikte armsan ilk tercihimdi bu atayı görünce fikrimi degiştirdim,özelliklede 3 kg civarı olmasıda tercih sıramın degişmesinde etkili olmuştur....tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2009, 12:07:01 »
volkan bey parlama konusunda size katılıyorum mat boyalılarının da çıkması lazım.slug namlu konusunda da ansam bey izlenimini aktarmış ve tartışmaya gerek yok.tüfeğin yapısı ile ilgili ise anladığım kadarıyla gazlı atalarda olduğu gibi icra yayı arkada ve fişek borusu üstünde birşey kalmamış.icra yayının arkada olması nedeni ile piston falan da olmadığından kilit hareket mili de bulunmayacaktır.daha önce gazlı ata kullandığımdan parçalarını çok iyi tanıyorum.buradan tüfeğin ön kısmının dahada hafiflediği sonucu çıkıyor.o halde aletin dengesi değişmiş olmalı.ayrıca bu kadar parça azalmasına rağmen tüfeğin ağırlığı 3kg a yükselmiş.bu nasıl olmuş?benim için merak konusu.zira bendeki ata,sitesinde de belirtildiği gibi 2850 gr dı.acaba namlu şahlanması ne durumda zira ön kısım bayağı hafif olmalı.tüfeğin namlu arkası sanırım vursan gibidir.çünkü döner kafanın çalışması için alan lazım.tüfeğin parçalarını gösteren bir resim görmüştüm ama şu an bulamıyorum bulduğumda ekleyeceğim .bir de volkan beyin yorum beklediği hemşerimin yorumunu ben de bekliyorum...saygılar...

Resimler Benelli resmi sitesinden...Ataarms döner başlıklı sistem;ufak tefek farklılıklarla buna benzer bir şeydir diye düşünüyorum...bu kısım sayın HAKAN DEMİR'den alıntıdır.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 12:31:58 Gönderen: Mehmet OVALI »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Mehmet OVALI

• Müdavim Üyemiz
  • KARAAĞAÇ/ BALIKESİR'li
« Yanıtla #6 : 13 Temmuz 2009, 13:57:36 »
bu konu ile ilgili ataarms tan bilgi istedim.gelen mesaj şöyle...

Sn. Mehmet Ovalı,

NEO12 nin çalışma sistemi Benelli sistemiyle aynı, yani döner kafalı bir yarı-otomatik tüfektir.

İcra yayı Benellilerde olduğu gibi dipçiğin içinde fişek borusu üzerinde herhangi bir şey yok.

Diğer bilgilerde yakında internet sitesinde yayınlanacaktır.

Selamlar,

Erhan Önal

ATA  AV TÜFEKLERİ

« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 14:02:07 Gönderen: Mehmet OVALI »
Mehmet OVALI              
1967 MEZİTLİ/MERSİN  

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2009, 14:53:20 »
<<bir de volkan beyin yorum beklediği hemşerimin yorumunu ben de bekliyorum...saygılar>> sevgili DURHASAN seni çağırıyorlar,,, taklit BENELLİ diyorlar ,,, MIKNATISLAR çalışmıyor anlaşılan,,, ANLARSINYA ŞU ÇEKİM MESLESİ  ;) ;) ;) ;) 8) 8) 8) 8)
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 13 Temmuz 2009, 15:00:50 »
<<Ayrıca o tüfekde ve armsanın gezi çok aralık...
Buda demek oluyorki gezle arpacık birleştiğinde kenarlarda çok boşluk kalıyor;mermiyi hedefe yollamayı zorlaştıran en kötü tarafları >> SN.ANSAM BEYİN yorumuda son derece doğru resimdeki tüfektede gez ile arpacığın arası halen daha çok açık ama yanılmıyorsam namlu boyu 61cm(24'') belki 56cm veya 51cm namlu boyunda uygun olabilir denemek tüfeği elimize alıp şöyle bir üzerine yatmak gerekiyor sanırım,,, ondan sonra daha sağlıklı yorum yapabiliriz,,, sisteme gelirsek çok hassasiyet isteyen bir sistem inşlh umulduğu gibi çıkar (hiç sanmıyorum ama) temenni ediyorum SELAMLAR---SAYGILAR...
Hakan AKMAN

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #9 : 13 Temmuz 2009, 19:43:08 »
Hakan bey yanlış anlamışsınız olayı siz.....namlu üstündeki ara değil....Tüfeği omuzladığınızda...

GEZİN İÇİNE ARPACIĞI OTURTTUĞUNUZDA ARPACIK GEZİN İÇİNDE YÜZÜYOR....
(YANİ ATIŞ POZİSYONUNDAYKEN)

FİRMA GEZİN  V SİNİ DARALTICAK İŞ BİTİCEK.....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #10 : 13 Temmuz 2009, 20:19:57 »
Geldi Durhasanda....Tam oldu kadro...hehheee
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 13 Temmuz 2009, 20:28:37 »
Gez konusunda tecrübem yok, eğer Ansam beyin dediği sorun olacaksa inşallah dikkate alırlar. Durhasan da Cemal beyler de güzel şeyler yazmış. Mehmet bey üşenmemiş telefon açmış ve dahası da var. İstenen şeyler böyle tane tane, açık olunca isteyen kendine pay çıkarır. Hepberaber daha bilinçli tketici olma yolundayz.

Cemal beyin saydıkları doğru ama hepsi bu sistemin hatası değil ve bazısı da hata değil, kullanım şartı. Ama gerçekten geliştirilmesi ihtiyaç şeyler bencede.

Esas söyleyeceğim şey şuydu, Cemal beyin sözünü ettiği mekanizmanın kasaya çarpması konusu. Çok haklı. Doğrusu ya ben gözümle görmemiştim. Sattığım Vursan da magnum olmadığından yoktu. Ama Benellilerde olan bir şey. Beni bu konuda uyaran da Merdan Kaçar bey olmuştu. Eski forum müdavimleri iyi tanıyacaktır, silah bilgi ve kültürü çok iyidir. Sayesinde Vursanlardaki kasa içindeki çarpma olayı önlemi konusunda bilgilenmiştim. Bu önlem, yalnız magnum üretilen Vursanlarda varmış. Aynı Benellilerde olduğu şekilde. Hoş, ben mümkün olan en hafif fişekleri seçerim :) ama gene de magnum iyi bi şey :D İnşallah bunlarda da aynı işlemi yapmışlardır.

Bu arada Ansam bey çok doğru tespit. Kadro tamam. Ya bi şey soracam, ben Benellideki sistemi severim ama gazlı modellerden de sevdiğim çok ve söylerim. Şimdi Ansam kardeş, dünyada o kadar insan Benelli sahibi olmaya çalışıyorken, methediyorken sen hiç iyi bir şey yazmadın, neden? ;) Herkes yanılıyor mu?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #12 : 13 Temmuz 2009, 20:51:24 »
sorun olacak....Fuarda özellikle baktım gezlere...yivlicilerle verdiğimiz karar bu idi...gezin içinde arpacık geziyor.....

« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 20:53:54 Gönderen: A.Selçuk KARAKÖY »
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #13 : 13 Temmuz 2009, 20:52:57 »
Kim bu herkes............?
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #14 : 13 Temmuz 2009, 20:57:32 »
Volkan bey ben anlattım neden sevmediğimi...Ben Türkiyeye gelmiş tüm modellerden sattım..kurcaladım...bozdum......sevmedim sevmiyeceğim...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #15 : 13 Temmuz 2009, 21:01:38 »
yok tabiiki.....her atış ayrı gider..gitmek zorundadır..gidecektir.....Gezli üretilen tüm tüfeklerin acil bir şekilde yeni bir dizayna ihtiyacı var....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 13 Temmuz 2009, 22:27:30 »
Ansam bey, "herkes" dünyada bu tüfeklerin iyi ve kaliteli olduğunu söyleyenler, binlerce dolar verenler ve veremeyen ama isteyenler :)
1968

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #17 : 13 Temmuz 2009, 23:10:13 »
Volkan bey....amerikan forumları takip edin....biliyorsunuz pazar onların ve onların yorumları çok önemli...O HERKEZ ONLAR......
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 14 Temmuz 2009, 00:45:53 »

Durhasan beyin dediği gibi stoeger mekanizmanın gövdeye çarpma şiddetini azaltan bir yöntem geliştirip bunu da dışarı satılanlara uyguluyorlarsa söyleyecek söz bulamıyorum. Stoegerin en büyük eksikliği buydu zaten.

Stoeger yaklaşık 2 yıl kullandım. 66 namluydu ve her türlü fişeği sorunsuz atıyordu.
Bu tip tüfeklerde kilit kafası ve bunun namlu gerisindeki yuvasıyla uyumu işçilik gerektiren hassas bir iş. Üretimde özen gerektiren bir silah olduğu için de herkes yapacağım diye piyasaya çıkmıyor.

Resimlerde gözütüğü kadarıyla el kundağının şarjör somununun bulunduğu bölümü biraz göze batıyor. Armsan'a göre ters açı vermişler bu tip el kundağı moda olacak gibi.

Silahı daha ele almak nasip olmadı. Ama umarım şu mekanizmayı süspanse eden sistemi kurmuşlardır. Atanın sahipleri eskiden Vursanı yapardı. Son dönemlerinde ürettikleri magnum yataklı tüfekleri bu süspansiyon sistemiyle donatıldığı için bu konuda umutluyum.

Dipçik konusunda Volkan beyin görüşlerine katılıyorum. Stoeger, vursan aynı dipçik . Niyyse hep aynı form kullanılıyor. Resimde bile bir tuhaf duruyor.

Silahın ağır Ata gazlıya göre ağır olması şarjör borusunun çelik olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ata da burada piston ve piston kolu filan var. Buna rağmen 66 cm Ata gazlı otomatikte dipçik tarafının biraz daha ağır bastığını hissedebiliyorsunuz.

ATa neo da bu bölümde hiç bir şey olmayacağı için bu daha bariz açığa çıkabilir. Belki bundan yola çıkarak bu bölümü çelik yapmış olabilirler. Ankara'da daha rastlamadım. Ama gelirse iyice bir incelerim. Ata'nın işçiliğini ve üretim kalitesini göz önünde bulundurursak iyi bir av tüfeğine sahip olduk gibi geliyor.

Bu tip tüfeklerin en sevdiğim tarafı bence temiz olmaları. Gazlılarla atış yaptıktan sonra silahı temizlemek tam bir eziyet. Hele pistondan kurum sökmesi ölüm gibi. Kinetik enerjili tüfekler....ha tek kırma temizlemişsin ha bunları.

Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 14 Temmuz 2009, 10:30:55 »
Hakan bey yanlış anlamışsınız olayı siz.....namlu üstündeki ara değil....Tüfeği omuzladığınızda...

GEZİN İÇİNE ARPACIĞI OTURTTUĞUNUZDA ARPACIK GEZİN İÇİNDE YÜZÜYOR....
(YANİ ATIŞ POZİSYONUNDAYKEN)

FİRMA GEZİN  V SİNİ DARALTICAK İŞ BİTİCEK.....
hayır SEVGİLİ ANSAM BEY aynen sizin tarif ettiğiniz gibi anladım ama yanlış anlatmış olabilirim sizinde söylediğiniz gibi v gezin açıklığı daraltığındada sorun çözülür ancak gez ile arpacığın arasıdaki mesafede kısaltılırsa nişan hattı hata olayı tamamen ortadan kaldırılmış olur diye düşünmüştüm SELAMLAR..... SAYGILAR.....
Hakan AKMAN

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #20 : 14 Temmuz 2009, 10:57:22 »
resme bakarak  namlunun uzun olduğu anlaşılıyor...namlu kısa olup gez aynı yerde durabilir...Yada 60cm namlulu slug yapılacaksa gez daha ileri koyulur dediğiniz gibi daha iyi göze gelir...Ama ilk önce gezlerin modifiye edilmesi lazım

selamlar
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 14 Temmuz 2009, 11:03:25 »
resme bakarak  namlunun uzun olduğu anlaşılıyor...namlu kısa olup gez aynı yerde durabilir...Yada 60cm namlulu slug yapılacaksa gez daha ileri koyulur dediğiniz gibi daha iyi göze gelir...Ama ilk önce gezlerin modifiye edilmesi lazım

selamlar
AYNEN SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ SEVGİLİ ANSAM BEY  :) :) :) :)
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2009, 15:35:50 »
Sayın Kaçar öncelikle hoşgeldiniz..Sizin yokluğunuzda sevgili Durhasana çok iş düştü..Benelli severler olarak Sayın Ansama nitelikli cevap verecek bir Fun club kurmalıyız :)
Bu arada bizim dağlardaki domuzların en sevmediği marka kesinlikle Beretta,Remington,Browning değil...
Durhasan Vinci otomatiğe atılmış son imzadır..87950 fişek 3 gün 12 tüfek Zero tutukluk..
Üstelik yafif gramajlı dolular ve gerçek av şartlarında..
Biraz önce satın almak için Franchi 255 Light süperpozeye baktım..
Ben bu Benelliden nefret ediyorum..Onu elime aldıktan sonra hiçbir tüfeği beğenemez oldum..Süperpozelere kalite hissi ve kibarlık öğretecek başka silah varmı bilmiyorum..Ama kesin bildiğim bişey varsa Remingtonun asla olamayacağı..
Saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2009, 15:55:47 »
Ülkemizdeki forumlarda kinetik çalışmayı beğenenlerin ortak gerekçesi temizlik kolaylığı. Üretimde kusur yoksa pek başka sıkıntı söz edilmiyor. Bazen de hafif fişekle çalışmıyor diyorlar. O da kısmen doğru. Benelli bile 32g ve üzerini öneriyor ama çok daha hafiflerle çalışan aynı sistem bir sürü tüfek de olduğunu da biliyorum. Bununla beraber, hafiflerle çalışmayan gazlılar da var. Remington da dahil, böyle tüfeklere modifiye konusunda forumlarda yardım isteyenler gördüm. Fişek dikme, çift sürme gibi şeyler her iki sistemin de olabilen sorunları.

Yabancı forumlarda ise dikkatimi çeken, kinetiklerin esas tercih sebebinin yağış altında, ıslak durumlarda diyelim :) daha güvenilir bulunması. Özellikle böyle şartlarda seçiliyor. Sevilmeyen yanı ise tepmesi, bazı savunma amaçlı taktik fişeklerle çalışmaması ama bizde böyle fişekler yok. Olsaydı bile, o amaç için üretilmiş benelliler de var.

Yabancı forumlarda, gazlıları seçenler az tepmeleri başta olmak üzere, hele bazı markaların çok atışlarda bile yüksek performans göstermeleri. Bizim forumlarda gazlı kullananların özel sebepleri yok sayılır. Vaktinde döner kafaları iyi yapamayanlar ve kullanmasını bilmeyenler neticesi üretimleri yok dereceye geldi. Yani ister istemez çoğumuz gazlı kullanır olduk. Fakat dikkatimi çekiyor, eskiden döner kilitleri beğenmeyenler şimdi memnun. Tabi kusurlu olanlar gazlı guzlu farketmeden kaka oldu çıktı. Vursan bu sistemi büyük başarıyla uyglayan bir firma olmuştu. Herhalde artık eski deneyimlerini de katarak daha güzel yapmışlardır. Eğer tepmesini dert etmezseniz(gerçi bana abartılı geliyor) güzel bir tüfeğimiz olur. Üzerinde duruldukça daha da güzel olacaktır. Ata, Stoeger hangisi hoşunuza giderse, işinize gelirse artık. Bende Huğlu 401 var ve destek bile olmadan 24 gram düzinelerle fişek attım. Ama avda, dipçikli tüfekle dipçiği kullanamak anlamsız geliyor. Öyle isabet olur mu?

Her ne kadar her iki sistemin tüfekleri de her avda kullanılmalarına rağmen, tepme ve su içinde çalışma konusundaki faklılıklarını hemen herkes kabul ediyor. Yine de yağmurlu günde avlanacam diye ille benelli kullanmak şart olmadığı gibi tersi de şart değil. Tüfeği beğenmek, güvenmek, uyum, bakımı çoğumuz için esas seçim sebebi oluyor. Bu arada sistem falan diyoruz ama mesela Benelli nin aynı sistemi olsa da başka markanın onun yerini doldurması sözkonusu olamaz. Adamlar A dan Z ye her şeyine en kalitelisini kullanıyor.

Bu arada aklıma geldi, bu Benellilerde  kundak birazz daha dik, nişan hattı biraz daha yüksek olsa daha az tepmez ama daha az şahlanırdı. Gerçi ben o şahlanmayı hissedemedim ama oluyor ki söylüyorlar.

Biraz karışık yazdığımı hissediyorum. Kafamda başka konular da var. İdare edin.
1968

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 15 Temmuz 2009, 09:33:31 »
 SEVGİLİ ARKADAŞLAR bu sistem meselesi daha çookkkk su götürür gazlımı yoksa kinetikmi diye BENCE HER İKİSİDE eğer iyi ustaların elinde itina ile yapılıyorsa sorunsuz çalışırlar << CEMAL beyin bahsettiği>>gaz delik çaplarını büyütme olayı silahı çalıştırmada kısa vadeli çözüm ancak penetrasyonda sıkıntı,,,, aslında bu durum gaz deliklerinin fişek yatağı başlangıç noktası ile arasındaki mesafe ve kullandığımız mühimmatın barutunun bu mesafeya kadar yanış işlemini bitirip bitirmediği,,, yani maksimum enerjiye ulaşıp ulaşmadığı ile alakalı bir durum ,,, işte bu yüzden yurdum avcısının şikayatleri ((barut namluya sıvandı kaldı,,barut isleri çamur gibi namluyu sardı vs. vs..)) aslında olay kullanılan barutun yanma zamanı ve bu sırada gaz portlarına ulaşıp ulaşmadığı BUNLARDA BENİM TESPİTLERİM VE ŞİMDİLİK KENDİ DOĞRULARIM konuda düşünceleri olan arkadaşlarında yorumlarını duymak isterim HERKESE SELAMLAR ....
Hakan AKMAN