Değerli arkadaşlar pointer konusu alınmış memleketlere dağılmış.Evet Emet ve Tavşanlı elinden geldiğince güzel köpeklerle avlanmaya çalışmıştır.Benim ilçemde 1995 ten önce sadece yerli pointer dediğimiz köpeklerimiz vardı ve bunların içinden en iyileriyle avlanmaya çalışırdık.Değerli büyüğüm Halit akkuş 1980 li yıllardan itibaren ilçemize köpek getirip satışını yapan bir kişidir ve benim memleketim le birlikte Tavşanlıda bir çok köpeği Halit abimden görmüş veya alımıştır.Yaşımında 44 olması sebebiyle Rahmeti Babamdan ve Hüsnü Amcamdan baba dostum olan Halit abimden gelen bir avcılığım olduğundan ve aşırı köpeğe olan merakımdan 80-81 yıllarından itibaren ilçemize giren köpekleri takip etmekteyim.1989-90 lı yıllarda izmirden gelen eskilerin koca kafalı koca kulaklı kontları,yamanları vardı onllarla bu furya baya devam etti.
1995 te izmirden Hayati ZENGER abimin babamla takas ettiği DOST denilen(Kuyumcu Leventin yavrusu) şimdiki pointerlere benzeyen döşlü bir köpekle başladı ing sevdası ondan sonrada gelen değişik köpeklerle devam etti.
Birol kardeşim haklısın o zaman bile dost denilen köpeğin bacakları çarpık çurpuktu ama güzel av yapan yavrular veriyordu zaten dişisi olanlarında şimdiki gibi imkanları yoktu dışarı gidip köpek çekmeye.Neyse daha sonra Eski kulüp başkanı değerli kardeşim Ali ÇOKER,in izmirden gene Hayati Abiden alıp geldiği ege fatihi lakaplı MEKle devamm etti.Şimdi işler çok farklılaştı köpek besleyenler ve bu işe gönül verenler ister istemez çıtayı yükseltmek zorunda biz EMET avcıları olarak avdan çok köpeğe ve yaptığı ava önem verdiğimiz için hep iynin iyisini koştururuz onun içindirki milletim ooo maşallah dedikleriyle yetinmeyiz.
Sonraları her yerde,evde,ortamda olduğu gibi fikir ayrılıkları sonucu ayrılaklar olacaktır ve olmuştur bu ayrılıklar sadec emete ait bir olay değildir.
Neyse Memleket adı olunca insan dayanamıyor ve bişeyler yazmak istiyor ben kendimi bildim bileli av köpeğinin eskisiyle yenisiyle yerliler dahil pointerin içindeyim başkacada bir köpek bakmadık bakmadım diğer ırklar derseniz pek bir şey diyemem tecrübem yok ama pointer dedikmi ciğerini okur kendimce iyi kötü tahmin ederim tabiii sanal ve klavye köpekçileri kadar olamasamda yaşadıklarım,tecrübelerim kendimce yeter.Çooook köpek doğutturdum zamanında babadan görme usulle satmayıp hep hediye ederdik ama baktıkki köpek beslemekte ,eşlemekte ,hediye etmekte masraflı olmaya başladı ister istemez yer yer satmaya başladık kendimce anladığım kadarıyla eğittim ve eğittiğim köpeklerimle kendim dahil etrafımdakiler ve verdiğm yerler gurur verici övgüler yağdırdı sakın yalnış anlamayın kendimi övmek veya met etmek amaçlı yazmadım zaten kendimi met etmeyede ihtiyacım yok memleketimin köpekleriyle ne denli içli dışlı olduğumu anlatmak amaçlı yazdım.
Diyeceğim odurki herkesin memleketi iyisiyle kötüsüyle kendine ait ve toz kondurmamaya çalışır haklı,haksız olan eleştirilerede boyun eğmekten başka çare bulamazsın yapılan yalan ve yalnışlarada boynunu bükersin yutarsın.
Selamlar.