syn yaşar bey
Öncelikle köpeğinizin resmini de göndermenizden dolayı sizi tebrik ederim. diğer dostların
müsadesiyle şunu söylemek isterim: Ben burada sizlere acizhane yardımcı olmağa başlayalı,
az bir süre oldu ama bu soruyu ŞEKİL VE SUNUM AÇISINDAN SORULMUŞ EN GÜZEL SORU İLAN
EDİYORUM. sizlere yardımcı olabilmem için bana tüm dostlar böyle bazı nüveler gönderebilseler
daha güzel olacak. sorunuza dönersek:
tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de eklem gelişimi ve buna bağlı ırkın ihtiyaçları
değişebilmektedir.Örneğin tüm uğraşısı av yapmak ve hareket üzerine olan köpeklerde veya
güvenlik köpekleri gibi efor isteyen köpekler de kas ve iskelet yapısı çok önem arz etmektedir.
istenilen eklem yapısı ve kas yapısına ulaşabilmesi için de İYİ DEĞİL DOĞRU
beslenmektedir.Doğru beslenen köpeklerde benzer sorunlarla neredeyse karşılaşılmaz.bazı
genetik hastalıklar hariç.
kalsiyum ve fosfor,magnezyum ,bakır gibi elementlerin köpeğiniz tarafından alınması
gerekmektedir.bazen bunlar tek başına yeterli gelmezler. size önerim köpeğinizin kemik
büyümesi durmadan(= en kısa zamanda hatta bugün) içerisinde kondroidin sulfat, glikoz amin
ve msm içeren bir ürün (GLYCOFLEX,STRİDE PLUS VB.) Veya mamalar (=ANF, 1ST
CHOİCE ,HİLL'S H/d VB) ile beslemenizdir. ayak ekleminin açılanmasına resimden bakınca
bandaja almak daha doğru olur diye düşünüyorum.ayrıca hareketini de kıstlamalısınız ki
iyileşme çabuk olsun.en kısa zamanda köpeklerin doğru beslenmesi ,gliozain kondroidin vb.
meseleleri hakkında detaylı bir yazı dizisi başlatacağız.onu da burdan aracılığınızla söylemiş
olalım.
şöyle bir toplarsak:
1-saydığım mamalardan herhangi birini yedirirseniz.
2-bu arada söylediğim diğer glikozaminli ürünleri doğru oranda kullanırsanız.
3-bir de o bölgeyi güzelce sabit bir bandaja alır veya aldırabilirseniz 15-21 gün içerisinde bir düzelme olacaktır.
tabii bu söylediklerim herhangi bir kırık sonucu yanlış bir kaynama vb. durumlarda geçersizdir.
Bu ürünlere ulaşamazsanız lütfen arayın temininiz için yardımcı olalım.çünkü fazla vaktiniz yok
şimdiden geçmiş olsun. teşekkürler.