Gönderen Konu: Köpeğimin ayağındaki rahatsızlık  (Okunma sayısı 4405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yaşar KOZAN

• *
Köpeğimin ayağındaki rahatsızlık
« : 28 Haziran 2009, 11:06:47 »
 Sayın veterinerim,köpeğimi bir arkadaşımdan ayağı resimdeki haliyle aldım.Fakat ayağının böyle olması böyle güzel köpek için beni üzüyor.Diğer köpeklerimin hepsini verip bu köpeği tedavi ettirmek istiyorum.Sizce resimden yorumlarsanız,köpeğimin sorunu ne olabilir,tedavisi olabilirmi.Sorun 8 aylıktan sonra oluştu.Teşekkürler.

Bunlarda köpeğimin önceki halinden fotolar

Yaşar KOZAN
1973-Yalova

Çevrimdışı Vet.Hekim Özgür YAMAN

• *
Ynt: Köpeğimin ayağındaki rahatsızlık
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2009, 09:47:12 »
syn yaşar bey

Öncelikle köpeğinizin resmini de göndermenizden dolayı sizi tebrik ederim. diğer dostların

müsadesiyle şunu söylemek isterim: Ben burada  sizlere acizhane yardımcı olmağa başlayalı,

az bir süre oldu ama bu soruyu ŞEKİL VE SUNUM AÇISINDAN SORULMUŞ EN GÜZEL SORU İLAN

EDİYORUM. sizlere yardımcı olabilmem için bana tüm dostlar böyle bazı nüveler gönderebilseler

daha güzel olacak. sorunuza dönersek:

tüm canlılarda olduğu gibi köpeklerde de eklem gelişimi ve buna bağlı ırkın ihtiyaçları

değişebilmektedir.Örneğin tüm uğraşısı av yapmak ve hareket üzerine olan köpeklerde veya

güvenlik köpekleri gibi efor isteyen köpekler de kas ve iskelet yapısı çok önem arz etmektedir.

istenilen eklem yapısı ve kas yapısına ulaşabilmesi için de İYİ DEĞİL DOĞRU

beslenmektedir.Doğru beslenen köpeklerde benzer sorunlarla neredeyse karşılaşılmaz.bazı

genetik hastalıklar hariç.

kalsiyum ve fosfor,magnezyum ,bakır  gibi elementlerin köpeğiniz tarafından alınması

gerekmektedir.bazen bunlar tek başına yeterli gelmezler. size önerim köpeğinizin kemik

büyümesi durmadan(= en kısa zamanda hatta bugün)  içerisinde kondroidin sulfat, glikoz amin

ve msm içeren bir ürün  (GLYCOFLEX,STRİDE PLUS VB.) Veya mamalar (=ANF, 1ST

CHOİCE ,HİLL'S H/d VB) ile beslemenizdir. ayak ekleminin açılanmasına resimden bakınca

bandaja almak daha doğru olur diye düşünüyorum.ayrıca hareketini de kıstlamalısınız ki

iyileşme çabuk olsun.en kısa zamanda köpeklerin doğru beslenmesi ,gliozain kondroidin vb.

meseleleri hakkında detaylı bir yazı dizisi başlatacağız.onu da burdan aracılığınızla söylemiş

olalım.

şöyle bir toplarsak:

1-saydığım mamalardan herhangi birini yedirirseniz.

2-bu arada söylediğim diğer  glikozaminli  ürünleri doğru oranda kullanırsanız.

3-bir de o bölgeyi güzelce sabit bir bandaja alır veya aldırabilirseniz 15-21 gün içerisinde bir düzelme olacaktır.

tabii bu söylediklerim  herhangi bir kırık sonucu yanlış bir kaynama vb. durumlarda geçersizdir.

Bu ürünlere ulaşamazsanız lütfen arayın temininiz için yardımcı olalım.çünkü fazla vaktiniz yok

şimdiden geçmiş olsun. teşekkürler.
Veteriner Hekim Özgür YAMAN
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Yaşar KOZAN

• *
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2009, 00:20:56 »
sn vetiriner hekim açıklamalarızdan dolayı teşekkür ederim ben yaşar kozan köpeğimin ayağındaki şekil bozuklugu kırık ve çıkık olmadığından eminim fakat bu bozukluk yaklaşık 3 aydan beri sürmektedir yazdığınız bu yem ve ilaçlar buna çare olurmu bandajı şimdi yaptırsam faydası olurmu eğer kesin çözüm degil ise hayvan hastanesine götürüp rotgen çektirecem tanıdığınız veteriner hekim varsa tlf yada açık adres verirseniz sevinirim yanlız ricam bursada olursa iyi olur ben YALOVA da ikamet ediyorum saygılarımla iyi çalışmalar
Yaşar KOZAN
1973-Yalova

Çevrimdışı Atakan AKIN

• *
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2009, 00:42:13 »
köpeğin maşallahı var umarım iyileşir...
Atakan AKIN
1977-MANİSA-ALANYA

• *
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2009, 10:00:09 »
syn yaşar bey

bildiğiniz güvendiğiniz bir pet(kedi ,köpek)  hekiminiz var ise ona gidip ayakları gergin bir şekilde bandaja aldırmanız yetecektir.Bunun yanı sıra önerdiğim mamalardan ve ilaçlardan da kullanırsanız göreceksiniz sorun çözülecektir. Ama zaman kaybetmeyin
yaşı gençken bir an evvel sorunu çözmekte fayda var. örneğin 9 aylık olduğunda bandaj süresi uzayacaktır.düzelme 3-5 gün de  olsa uzayacaktır.
şimdiden geçmiş olsun. teşekkürler.
1981 FETHİYE

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2009, 14:05:22 »
Yaşar bey selamlar aşağıdaki adresteki Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ne köpeğinizi götürebilirsiniz bandaj v.s işlemler için faydalı olabilir, ayrıca genel bir tedavi de ettirmiş olursunuz
yine burada Yrd.Doç.Dr Nureddin ÇELİMLİ beyede ulaşabilirseniz size eminim yardımcı olacaktır,

Ancak Özgür beyinde ifade ettiği tedaviye bu günden itibaren başlamalısınız oldukça zayıf bir görüntüsü var ekstra bir hastalığı yoksa inşallah düzelir.

Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi
Hayvan Hastanesi
Görükle Kampüsü
Görükle-BURSA

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı

http://veteriner.uludag.edu.tr/cerrahi.htm 

« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2009, 14:07:37 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Tolga SÖZER

• *
« Yanıtla #6 : 06 Temmuz 2009, 14:37:52 »
yaşar bey aynı olay köpeğim 5 aylıkken oldu.veteriner hekimler alçıya alınması gerektiğini söyledi.yaşlı avcı ustalarımız kasaptan parcalanmamış bütün dana dalağı alıp kaynatıp(dilip kaynar suyun içine koyacaksın ve birazdaha kaynayacak)günde avuç içi kadar her gün vermemi söylediler.dolaptaki dalak bittiğinde köpeğimin ayakları ok gibiydi.istersen bi dene faydasını mutlaka görürsün.
Tolga SÖZER
1980 aydın/bozdoğan

Çevrimdışı Yaşar KOZAN

• *
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2009, 21:44:55 »
KARDEŞİM VERDİGİN BİGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM BEN YALOVA DAN YAŞAR AYAGINDAKİ ŞEKİL BOZUKLUGUNU GÖRDÜN DEGİLMİ O AYAK DÜZELİRMİ SANA SORARIM EGER OLUR DERSEN CUMARTESİ TEDAVİYE BAŞLIYACAGIM SAYGILARIMLA YAŞAR        NOT..... RESİMİ İYİ İNCELE ARKADAŞIM
Yaşar KOZAN
1973-Yalova

Çevrimdışı Yaşar KOZAN

• *
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2009, 00:16:24 »
SN hekimim ben yalova/dan yaşar köpegimin ayagındaki şekil bozuklugu için size yazıyorum vermiş oldugunuz ilaç ve mamaların aynısı olmasada ona ykın ve tedavileri hemen hemen aynı sayılacak derecededirler fakat henüz bir gelişme yok başka öneriniz varmı yarın size resmini yoluyacam ingiliz kara kafa zaten resmi var sizde sizden cevap bekliyorum saygIlarımla   YAŞAR
Yaşar KOZAN
1973-Yalova

• *
« Yanıtla #9 : 18 Eylül 2009, 09:35:38 »
yaşar bey acaba önerdiğimiz ilaçlara  benzer dediğiniz ilaçlar hangileri?? benzer mama hangisi? paylaşırsanız memnnun olurum.
1981 FETHİYE