Gönderen Konu: YABAN DOMUZLARI  (Okunma sayısı 6270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali ÖZHAVUTÇU

• *
YABAN DOMUZLARI
« : 19 Haziran 2009, 20:33:01 »
Ülkemizde avının yapılamayacak duruma gelmesine ragmen vurulan yaban domuzlarının dogada bırakılıp, bu çok degerli protein kaynagının heba edilmesi ile ilgili düşüncelerinizi, varsa çözüm önerilerinizi tartışmaya açmak istiyorum. saygılarımla.
Ali ÖZHAVUTÇU
1962-Aydın-0532 2319722

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: YABAN DOMUZLARI
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2009, 21:04:48 »
protein kaynagı:))dogada hiçbirşey boşyere yokolup gitmez,kurtlar kuşlar tilkiler çakallar o proteinden fazlasıyla yararlanıyordur....tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı N.Fazıl BÜYÜKKEÇECİ

• Müdavim Üyemiz
    • Avtutkusu.Com
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2009, 22:07:41 »
protein kaynagı:))dogada hiçbirşey boşyere yokolup gitmez,kurtlar kuşlar tilkiler çakallar o proteinden fazlasıyla yararlanıyordur....tşk

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2009, 12:55:04 »
Maalesef İzmir'de çiğ köfteye katılan Domuz eti ve hastalanan insanlar yüzünden Domuz avı biraz yavaşladı.Aslında Avrupalıların ağzının suyunu akıtan domuz eti hijyenik bir ortamda legal biçimde işlense ve depolansa(soğuk hava depolarında)ihrac edilip döviz kaynağı olabilir.Bu konuda Sahil kesimlerinde otellerde domuz eti kullanıldığı söylentileride çıkmıştı geçen yıllarda.
İyi bir denetimle dağlarda iyice çoğalmış ve yakın zamanda doğal ortama ve insanlara zararları artacak!!!!! yaban domuzları özel sektörce işlenip satılmalı.Hem avcı ve köylü gelir kaynağına kavuşmalı hemde doğanın bozulan dengesi düzeltilmelidir.Yaban domuzlarının nüfus planlama vakti gelmiş ve hatta geçmektedir.Bu konu çok ciddi ve önemlidir.

Saygılarımla

Ertan Arın
[email protected]
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Ali ÖZEL

• *
  • Eşmeli Avcı
« Yanıtla #4 : 25 Haziran 2009, 22:44:13 »
bu çok degerli protein kaynağı ile ilgili sizin fikriniz ne acaba.
ben köpeklerin bile yiyeceğini sanmıyorum
Ali ÖZEL
1981 Uşak-Eşme
İkamet Siirt-Baykan
05056471230

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN

• *
  • .
« Yanıtla #5 : 25 Haziran 2009, 23:08:46 »
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2009, 23:13:21 Gönderen: Yasin ŞAHİN »
Yasin ŞAHİN / 1986
5447401763
Niksar TOKAT

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2010, 23:23:44 »
domuz eti bence mükemmel proteğin kaynağı onca ülke yedikten sonra yarıyor  o çiğ köfteye katılan domuz eti bozulmuştur domuzun eti çok güzel renginden beli        bence

Çevrimdışı Yener HACIOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 25 Ekim 2010, 23:41:02 »
Domuzun yenilmesi ve domuzdan yapılan aletlerin kullanılmasının caiz olmadığını biliyorum.satılıp para kazanılmasınında caiz olup olmadığını bilmiyorum.Başkalarının yemesine önayak olunduğu için caiz olmayabilir.Ama bi yerlerde para etmeye başlarsa ormanlarımızda da kısa sürede domuzun kökünün kazınacağına eminim.Köpek maması veya ihraç gibi alternatifler olursa avcı için bi katkı sağlayabilir.bi taraftanda vurulan avın merada kalmasıda iyiymiş gibi geliyor.yırtıcıların(kurt,tilki vb)tavşan ve fareden başka pek alternatiflerinin olmamasından dolayı ormanlarımızda kalan domuz leşleri tavşan ve keklik gibi hayvanlarında popilasyonlarına olumlu bir artış sağlıyor olabilirde.
lYener.HACIOĞLU-1977-SAKARYA_İSTANBUL

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2010, 21:31:19 »
21.  yüzyıldayız, nüfusunun   %90' ından  fazlasının müslüman  olduğu bir  ülkede yaşıyoruz, hala baş örtüsünün  bile tartışıldığı  bu toplumda domuz  etininde tartışılması  beni hiç şaşırtmadı. İsteyen yer isteyen yemez bu kişinin kendi  öz iradesine  kalmış bir seçimdir bence.
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Ümit BERBEROĞLU

• *
  • hemşinli
« Yanıtla #9 : 28 Ekim 2010, 21:39:32 »
satıla bilse keşke,ama usülüne uygun,legal yollardan.birçok gariban avcı var domuzun köylüye zarardan başka faydası yok,mehmet emmim domuzu vurarak hem ürününü kollar hemde satabilirse acıkta ekonomik güç sağlar.keşke domuzları alan birileri olsa.tabiki kaçak olarak türkiyemizde kullanılmasına şiddetle karşıyım.usülüne uygun olarak keşke değerlendirile bilse.
Ümit yaşar BERBEROĞLU
1974 karasu

Çevrimdışı Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 28 Ekim 2010, 21:40:01 »
dogu demiş m.birol bey katılıyorum
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 29 Ekim 2010, 14:38:18 »
benim getirebileceğim yerde olursa hiç boşa gitmiyor getiriyorum gerek pişirerek gerekse çiğ köpekler iştahla yiyolar vede çok çabuk kilo yapıyor malum av köpekleri çok enerji harcıyorlar kaybetttikleri kiloyu çok çabuk alıyorlar.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 29 Ekim 2010, 21:02:23 »
Ben doğaya bırakılmasının iyi olmayacağını düşünüyorum naçizane.

Sebeplerinden sadece birini söyliyeyim. Bu leşlerle beslenen yırtıcılar çoğalabilir. Bunu daha iyi düşünmek gerekebilir ama şimdilik böyle düşünüyorum.

İnsanların olduğu, hele çok olduğu bölgelerde doğal hayatın işleyişi normal halinden uzaklaşıyor. Kimi hayvan normalin üzerinde, kimi altında sayıya ulaşıyor. İşi bilen uzmanlarn gözetiminde popülasyonların nasıl gittiğini izleyip, gerekirse müdahale edilmeli. Sadece avlamak anlamında değil tabi.

Çiftinin ürününe dadanan domuzlar çoğalırsa domuzun beslendiği hayvanlar da azalabilir. Sonra domuzu bol bulan kurt çoğalır. Domuzu yiyen yiyemeyen kurtlar, veya avcıların terketttiği leşleri yiyen karga, saksağan, tilki,... yani bir sürü hayvan aynı bir dostumuzun bahsettiği köpekler gibi gürbüzleşirler. Sonra... sonra kuş yumurtaları, kendileri ve akla gelecek gelmeyecek bir sürü etkileri yol su elektrik gibi döner.

Yanlış, eksik düşünüyor olabilirim. Doğrusunu bilen varsa açıklarsa ben ve diğer avcıların da içi rahatlar.
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2010, 21:03:38 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2010, 01:19:42 »
yeryuzunde kurban oldugum allah nice yiyecek vermis insan ogluna nicin domuz ? AMA EYER VURULUPTA YERINDE BIRAKILIRSA ODA IYI DEYIL EN AZIN YABANCILARA SATILIR VE GELIRIYLEDE DOGAYA COK GUZEL ISLER  OLABILIR VURUPTA YERINDE BIRAKILMASINADA KARSIYIM OZAMAN NICIN VURUYORSUNUZ DUYDUGUMA GOREDE TURKIYEDE BAZI KESIMLERDE YIYORLAR OLABILIR HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILACAGI GIBI KENDILER BILIR AMA DOMUZ ETI EN ERKEN BOZULAN VE MIKROP BARINDIRAN BIR HAYVAN SAYGILAR
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı Ahmet YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 20 Kasım 2010, 22:18:23 »
bu çok degerli protein kaynağı ile ilgili sizin fikriniz ne acaba.
ben köpeklerin bile yiyeceğini sanmıyorum
Ahmet YILDIZ
1981 KOCAELİ KARTEPE

Çevrimdışı Mustafa ÖZTÜRK 06

• *
  • çıtak (nicelik biyere kadar sonuna kadar nitelik)
« Yanıtla #15 : 16 Temmuz 2011, 19:02:41 »
                                                                                                            mustafa öztürk 1982 Ankara kızılcahamam 0RH+

Çevrimdışı Ahmet DÜLGER

• *
« Yanıtla #16 : 28 Temmuz 2011, 17:30:40 »
domuz etinde trişin isimli bir zararlı bulunuyor.bu sebeple eti son derece zararlı.ayrıca doymuş ester ve doymuş yağ oranı çok yüksek bu sebeple trişinin ölümcül zararları olmasa bile diger özelliginden dolayı damar cidarlarına yapışıp damar harabiyeti, kalp krizi,inme yani felç, erken bunamaya sebep olmaktadır.
avrupada saglıgına dikkat eden insanlar kendi dinlerinde serbest olmasına ragmen domuz etini yemediklerini gördüm.
ayrıca biz müslümanlar için hiç zararı olasa idi dahi dinen yasak oldugu için biz uzak dururuz.allahın emri her şeyden önce gelir.
  • simson 85e-poze (en çok sevdigim tüfegim)
  • benelli raf. special lusso 3-namlu
  • browning a500r-kinetik 2-namlu
  • franchi
  • beretta 1201f 2-namlu
  • merkel 300e poze
Ahmet DÜLGER
KÜTAHYA
1964