Şöyle yorumlara bir baktım,neredeyse (faydalı yorumlar hariç) hiç iç açıcı bilgilendirici yorum ve öneri göremedim malesef.
dörtbuçuk aylık dediğiniz köpek daha çocuk hatta bebek demektir hiç birşey bilmez,herşey onun için yeni başlıyor ve bu bebeğe bundan sonra ne verirseniz onu alırsınız,kimisi demiş ölesiye dövün,kimisi demiş ağzına toprak atın,kimisi demiş dikenli tel,yok cezalandırın falan arkadaşlar yapmayın lütfen bu yöntemler hayvana işkenceden başka hiçbir fayda etmeyecektir hatta hayvan avdan ve sizden soğuyacaktır.
evet köpek eğitiminde ödül ve ceza vardır ama bu döverek,işkence niteliğinde cezalandırarak değil ,dörtbuçuk aylık köpekten bahsediyorsak iyi bir eğitim ilgi alaka ile bütün sorun çözülür,2-3 yaşındaki köpekte bu sorun varsa ve sürekliyse sorun çözülmeyebilir ama dörtbuçuk aylık köpekten bahsediyorsak kesinlikle çözülür.
Çünkü o daha çocuk hiç birşey bilmiyor neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini siz öğreteceksiniz,benim tavsiyem düzenli bir eğitim yaptırın köpeğinizle çok iyi ilgilenin istediğinizi yapmadığı zaman kızın azarlayın,ama sakın vurmayın,sestonu bakışlarınız ve davranışlarınızla ona yanlış yaptığını farkettirin,ses tonunuzdan davranışlarınızdan zaten o herşeyi anlar bunu unutmayın,istediğiniz şeyi yaptığı zaman onu sevin okşayın,sevdiği yiyecekler ikram edin ama kesinlikle pes etmeyin bu işin en ince noktası sabırdır sezon açıldığı zaman ise bir süre yalnız avlanın eminim emeğinizin karşılığını alacaksınız. ve bu eğitimi yaparken köpeği usandırmayın ne zaman usandı bırakmak istiyor ozaman bırakın hiç zorlamayın o bunu bir oyun olarak görüyor unutmayın,ne zaman oynamak istemiyorsa sizde ozaman bırakın,ertesi gün tekrar deneyin. köpek beslemek,köpek eğitmek zordur meşakkattli iştir ama bu işe gönül vermişseniz zorluklarınada katlanacaksınız.
Nevşehirden selamlar...